Tvåmålsseger mot Bosna på Limhamns IP
2017-03-02 14:57
LB07s Labero, Luci Gonzales, trollade sig igenom Bosnaförsvaret och dödade matchen med sin 4-2missil. Foto Mats Linde

Träningsmatch;

LB07 - Bosna HSK  4-2 (2-0)

Mål LB07; Anton From 2, Vasko Mitrovic och Luci Gonzalez

Under våren är det tätt mellan matcherna och stor variation på motståndet. I fredags ett stabilt Div3lag och ikväll ett lag som spelar i Div5. Men med en bred trupp och med flera spelare från LB07s ungdomsverksamhet som knackar på A-lagsdörren är det optimalt att spela många matcher på försäsongen.

Matchen mot Bosna startade i ett mediokert tempo. Motståndarna satte en blygsam och låg press som inte skapade någon större stress i LB07leden. Mittbacksfirman Ågren & Jovovic fick gott om både tid och ytor i uppspelsfasen vilket gjorde att spelet ganska snabbt till stor del förlades på offensiv planhalva.

Redan i den 13:e minuten rann nyförvärvet från ÖT/Smygehuk, Vasko Mitrovic igenom och tryckte in ledningsmålet. Målet föregicks av ett bolltapp från LB07 där man via en intensiv press kvickt vann tillbaka densamma. Symptomatiskt för matchen. Det röda hemmalaget kopplade ett fast grepp om spelet och Bosna tvingades bakåt i planen. Gästernas anfallsförsök var av fragmentarisk och fläckvis karaktär och när LB07 tappade eller skänkte bort bollen, vanns den ganska snabbt tillbaka.

Det skapades ett flertal målchanser, men inte förrän i den 44:e minuten kunde provspelande Anton From utöka ledningen och halvtidsresultatet landade på 2-0 i hemmafavör.

I halvlek skräder inte tränare Ringblom orden och det talas tydligt och klart om att LB07 har både en och två växlar till att peta in. Den låga och försiktiga pressen gav paradoxalt nog spelarna för mycket tid att tänka. Uteblir pressen/stressen i spelet fotboll, kan spelarna börja tänka FÖR mycket och spelet kan bli av lägre kvalitet och tempo. Så blev fallet denna afton.

När så LB07 i princip dödar matchen med sitt tredje mål, tror de flesta att matchen är just över. Men så var icke fallet, resultatmässigt. Efter ett hönsgårdsliknande positionsspel och en havererad GPS i LB07maskineriet bjuds Bosna målmässigt in i matchen. Först genom ett spelmål och sedan genom ett straffmål som hade gjort att det, om resultattavlan varit inkopplad, stått 3-2 på densamma.

Luciano Gonzalez visar dock än en gång prov på flinka fötter och en skarpladdad vänstersko. Luci smiter förbi ett par motståndare och drar in bollen distinkt i mål via ribban. Det återstår då blott fem minuter av matchen som i epilogen spelas av i ett måttligt engagerat tempo.

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare