Tremålsseger mot Div3motstånd.
2017-03-11 16:04
Emil Linde gjorde sitt första nickmål i LB07tröjan sedan Åshöjden Cup 2008. (Fotograf Gert Jacobsson)
Dösjöbro IF - LB07 0-3 (0-2)
Mål; Emil Linde, Mattias Hansson och Ersan Mujevic

**

Zlatan "SuperZlatan" Asinovic vikarierade som coach för semestrande Tommy Ringblom och Jonas Öberg i dagens match. Zlatan är nu obesegrad som coach för detta talangfulla lag.

Om det var det varma vårdoftande vädret eller något annat som inspirerade LB07 att idag göra en i princip fläckfri insats mot Div3laget Dösjöbro vet ingen. Däremot vet vi att LB07 vann ytterst välförtjänt efter att ha genomfört matchen på ett delikat och disciplinerat vis. Från första till sista spelminut var fokusen total och aggressiviteten var välbalanserad, intensiv men utan att kantra över till att bli våldsam på ett destruktivt vis.

Redan i ingressen av matchen tvingades Alexander Friberg linka av sin vänsterbacksposition med en blödning i foten. Zlatan agerade kvickt, flyttade ner galet formtoppade Luciano Gonzales från mittfältet till vänsterbackspositionen samt satte in Emil Linde som vänsterbreddare på mittfältet. Efter endast ett par minuter på på planen serverades Emil bollen på ett silverfat via en gourmetpassning från Mattias Hansson, nicken smet dessvärre strax utanför stolpen. Minuterna senare repriserade Mattias sin bedrift, denna gång hade Emil Linde gjort sin läxa och bollen nickades säkert in i mål. Emils första nickmål för LB07 sedan Åshöjden Cup 2008.

Matchen fortsätter med att LB07 spelar både inspirerande och transpirerande. Mod, kvalitet och teknik kryddat med hårt och disciplinerat arbete. Ett vägvinnande koncept som gör att LB07 tar ett bastant grepp om taktpinnen. Tre minuter innan halvtidsvilan tvingas hemmalaget kapitulera efter en intensiv LB07press. Irrationelle Mattias Hansson får måla efter en palaverliknande situation där bollen till slut trycks in i mål efter en våldsam volleykanon från Mattias högerfot. En fin halvlek av Mattias som gav ett mål och en assist.

Den andra halvleken fortsätter som den första. LB07 trillar boll och hittar fina kombinationer och när man tappar boll vinner man tillbaka den på ett effektivt vis. Just en bollåtererövring ligger bakom matchens tredje mål. LB07 vinner en duell och bollen läggs ut till en framåtrusande Wille Öberg som med ett precis högerinlägg hittar Ersan Mujevic. Ersan som blott varit på planen i 30 sekunder är skoningslös i sitt avslut när han kraftfullt går upp i luften och dödar matchen.

Många skall ha beröm för sin insats, men det är svårt att blunda för innermittfältarna Luburic och Ekendahls insats, tillsammans med Irfan Mujevic höll man mittffältsbalansen på ett magnifikt vis. Oscar Ågren svarade för ännu en fin prestation och hans känsliga fötter är guld värda både när han spelar boll i uppspelsfasen och när han positionerar sig i försvarsspelet. Men ingen föll ur ramen och just det faktumet är en enorm styrka, laget står och faller inte med en eller två spelare eftersom kollektivet är starkt.

Sammanfattningsvis en fin prestation av LB07, vars prestationer är lite som livet självt, uppgång och fall, sorg och glädje, nederlag och seger om vartannat i ett oförutsägbart mönster. Efter förra helgens debacle mot Harrie reste sig laget och efter en förstklassig träningsvecka hittade man åter sitt vägvinnande spel. Kan laget konservera formen ser framtiden ljus ut på Brovallen.

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare.