Kryss i kustderbyt mot Bjärreds IF
2017-03-18 15:34
Emil Sandström som till vardags spelar i LB07 U17 gjorde en strålande insats i dagens match. (Foto; idrottsfoto.com)
LB07 - Bjärreds IF 1-1 (1-0)
Mål; Jonathan Ekendahl

**

För tredje träningsmatchen i rad stod ett lag från Div3 för motståndet och efter matchens slut kan vi konstatera att det med dagens kryss inräknat har blivit tre olika valörer på poängen. En seger, ett kryss och en förlust.

LB07 var en smula åderlåtet inför dagens kamp, vilket fick Coach Ringblom att vaska om i laget. Dessutom gjorde de två nyförvärven från IFK Berga debut i LB07dressen. Ludvig Olsson och Albin Carlsson kom båda in i den andra halvleken och man visade att man kommer att tillföra kraft och energi i laget. Bra prestationer från Luddes och Albins sida och vi säger ett varmt välkommen till båda två.

Bjärreds IF som vann Div4 Sydvästra förra året har förstärkt laget med bla. LB07bekantingen, den flyfotade Calle Geronsson.
Calle som kanske var förra säsongens största utropstecken i LB07 visade än en gång vilken kompetent fotbollsspelare han är. Dessvärre stod han, med röda ögon sett, idag på fel sida av planen, vilket gång på gång ställde till bekymmer för LB07. Men vi önskar Calle all lycka i hans nya klubb.

Det visade sig redan i matchens ingress att det var två välorganiserade och disciplinerade lag som möttes. Jörgen JP Persson är en högt respekterad tränare och dessutom en synnerligen trevlig människa som satt sin prägel på Bjärreds IF. LB07 var dock inte sämre trots att man spelar en division under gästerna. Det röda laget tog ett semifast grepp om matchen och skapade ett par hyfsade målchanser. Det skulle dröja till matchminut 39 innan det rasslade till i Bjärredsnätet. Anton From var på väg att dansa igenom gästernas försvar när han blev överbryskt behandlad och fick en frispark tilldömd sig. När Bjärred höll på att organisera sin mur var Jonathan Ekendahl oartig nog att utnyttja situationen när han smekte in bollen i Bjärredsburen. 1-0 står sig till halvtidsvilan vilket inte kändes helt orättvist.

I den andra halvleken kommer Bjärred in mer och mer i matchen även om man inte skapar några målchanser av hetare temperatur. Med endast ett fåtal minuter kvar av matchen gör man dock mål på en situation som lika gärna hade kunnat slutat med en frispark för hemmalaget. Nu blåste domaren för mål istället och som vanligt kan man konstatera att det alltid finns minst två olika sätt att se på saker och ting. Sett till matchbilden var dock 1-1 ett resultat som speglade matchen hyfsat, även om LB07 var det lag som skapade de vassaste målchanserna.

"Man skall sällan lyfta enskilda spelare när kollektivet gör en stark insats som idag. Men idag tog Jonathan Ekendahl ett stort kliv framåt. Både i själva spelet men även vad det gäller rollen som positiv pådrivare. "Jonne" har ett stort spel i sig med ett spelsinne ämnat för högre nivå, vilket han visade idag. Agerandet vid hans frisparksmål är ett kvitto på hans storhet. Emil Sandström, till vardags huserande i U17, gjorde sina första 90 minuter mot Div3motstånd och han gjorde det med den äran. Han höll rent på sin vänsterbacksposition och var även frekvent engagerad i det offensiva spelet. Kul att se hur vi gång på gång kan lyfta upp spelare från den egna ungdomsverksamheten." Summerar coach Tommy Ringblom matchen.

Om ett par veckor börjar seriespelet och det är glädjande att konstatera att LB07 i år står på en helt annan nivå än för 365 dagar sedan, då man trevade efter sitt grundspel och hänförde sig åt ett flitigt experimenterande vad det gällde laguppställningen och spelarnas roller i lagbygget. I år är lägstanivån högre och laget har en helt annan trygghet i sitt spel, vilket visat sig när man nu, bortsett från matchen mot Harrie som får betraktas som ett olycksfall i arbetet, spelat jämnt och även vunnit mot lag från en högre division.

Redan på onsdag väntar ännu ett möte mot ett lag som spelar i Div3. Då står anrika BK Olympic för motståndet och i ännu en match kommer LB07 att möta spelare som förra året var LB07spelare. Dimi Kotanidis och Kristian Benkö spelar båda för den klassiska Lindängenklubben i år.

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare