Ännu en klassprestation gav seger mot BK Olympic.
2017-03-23 18:27
Jonathan Ekendahl har en stigande formkurva. Den offensiva lustan har fått sällskap av en distinkt defensiv. (Arkivbild Gert Jacobsson)
BK Olympic - LB07 0-2 (0-1)
Mål; Luciano Bardanca Gonzales och Marcus Luburic

**

Dags för tredje raka matchen mot ett lag som spelar i Div3. Hade det rört sig om seriespel hade LB07 efter dessa tre matcher varit ett topplag med 7 poäng och 6-1 i målskillnad. Nu är så icke fallet och LB07 får nöja sig med att nu ha fått ett kvitto på att laget är mer än väl rustat för att spela jämnt eller vinna mot flera olika Div3lag, gott nog och en skön karamell att suga på inför seriestarten. Ingen lever dock på gamla meriter och därför är det så, hur klyschigt och trist det än må låta, att ingen är bättre än ens senaste prestation. Så nu gäller det att konservera det som är bra och fila på det som kan bli bättre.

Matchen startade i ett högt tempo med många intensiva och halvgriniga närkamper. Det fanns flera kopplingar mellan spelarna på planen vilket adderade en personlig prestigeaspekt till kampmomentet eftersom det är allmänt känt att ingen vill förlora mot en fd. lagkamrat. Dimi Kotanidis och Kristian Benkö i Lindängenlaget spelade förra året i LB07, men spelade idag MOT samma lag, efter det att man valt att spela i grönt istället för i rött. LB07s Ehrsan Mujevic och Damir Becirovic spelade förra säsongen i Hyllie, tillsammans med Johan Palmström, Patchi Diallo och Arianit Mulaj. Så, ingen hade problem med motivationen denna afton. Intressant att se Lindängens Batman och Robin spela i samma lag, Palmström och Benkö, som förra säsongen kom etta och tvåa i Skytteligan för Div4. Lyckligtvis höll LB07defensiven dessa målfarliga spelare i strama tyglar denna afton och man tilläts inte komma till några vassare avslut.

Jonathan Ekendahl som sedan bollskolan i Bunkeflo IF varit en av malmöfotbollens större talanger har en stigande formkurva. "Jonnes" offensiva lusta är allmänt känd, men i år har han kryddat den med en superstabil defensiv. En kombo som kan räcka långt. Även i denna match bjöd LB07s nummer 10 på assist, dessutom två stycken. Den ena till Luciano "Speedy" Gonzales, som med sin fart är obehaglig för motståndarna i samtliga löpdueller. Luci sprang iväg från sin back och tryckte säkert in ledningsmålet i den första halvleken, assisterad av Jonathan Ekendahl.

Spelet fortsätter att präglas av högt tempo och aggressivitet, så till den milda grad att det smittar av sig på LB07s coach Tommy Ringblom som efter en klockren sträckt vrist på bollen till tonerna av ett välljudande missnöje över ett uteblivet gult kort på en Olympicspelare blir avvisad från bänken.

I den andra halvleken visar LB07 upp en imponerande bredd och spets på bänken. Trots fem byten inte bara håller man jämna steg med Olympic utan man även utökar sin ledning. Det är dessutom en inhoppare i form av Marcus Luburic som dödar matchen med sitt mål i slutet av matchen. Att ha bänkspelare som lika väl hade kunnat starta matchen kan bli tungan på den våg som skall avgöra vilket lag som vinner Div4 i år.

Vi säger ett stort grattis till keepern Simon Ågren som spelade sin första A-lagsmatch i 90 minuter. Simon som agerade med pondus och lugn i Victor Jacobssons frånvaro. Reflexräddningen på ett avslut från 7 decimeter var av det svettigare slaget och även om avslutaren blåstes av för offside skall Simon ha fett med cred för sin kalasräddning.

Nu drar det ihop sig till seriestart och vi får hoppas att LB07 fortsätter på den inslagna banan. Laget var äckligt disciplinerat, tight, strukturerat bakåt och ohyggligt vasst framåt när man anföll med både mittfältare och backar. Ett spel som med lite flyt kan göra laget till ett topplag även om konkurrensen är bitande i den tuffa Div4serien.

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare LB07