Program Mixed Y´s Men Men´s Club
Mars
8 ons            18.00 Studiebesök på Nya Hedins Bil
22 ons          19.00 Åklagare Anna Mårtensson besöker oss och berättar om sitt yrke

April
19 ons          19.00 Kaffebönans väg från Colombia och Brasilien. Jan       Cederqvist berättar och visar film

10 ons         19.00 Människor jag mött. Yvonne Theiffel berättar
17 ons         Utflykt tillsammans med Triangelklubben. Inbjudan kommer
31 ons         19.00 Konst och kulturupplevelse. Utflykt till Granbäcks gård

Triangelklubben I Jönköping

Jönköping Y´s Men´s Club har nu bytt namn till Triangelklubben.

Under senare delen av 2016 valde "Y-klubben" i Jönköping att i fortsättningen bedriva sin verksamhet under namnet Triangelklubben i Jönköping. Vi kommer i princip att arbeta på samma sätt som i den tidigare klubben som startade 1961.

Konsekvensen av övergången är att vi nu är en fristående lokal klubb som inte längre tillhör Y´s Men International, men som i princip arbetar på samma sätt som den tidigare klubben, som startade 1961.

Vi är en på kristen tro och kristna värderingar baserad klubb, som verkar för kamratskap mellan människor av olika trosinriktningar. Klubben är självständig men ser sig som en stödklubb till KFUM-rörelsen lokalt och internationellt. Vi är 35 medlemmar - både kvinnor och män.

Vi samlas för lunchmöten minst två gånger i månaden då vi lyssnar på intressanta föredragshållare. Kl. 12.30 träffas på Restaurang Guvernören  Jönköping, där vi äter vår lunch i restaurangen, följd av dagens program  -  vanligen mycket aktuella föredrag eller kåserier.  Dessutom gör vi intressanta studiebesök och arbetar med olika aktiviteter, som ger oss möjlighet att stötta KFUM´s arbete för barn och ungdomar.

Kom gärna med på en lunch som "testgäst". Du hittar oss vid bord reserverade i klubbens namn.

Här nedan ser du vårt aktuella program våren 2017.

Januari

Sönd. 8    Kl. 16.00.  Julfest för Jönköpings Y-klubbar, Senior, SSKG och Myrorna. Vår klubb har ansvaret. Ungdomens Hus

Fred  13   Kl. 11.00 Lunch och studiebesök på TTC i Axamo / Bäckadalsgymnasiet. Värd: Anna Sandström. Samåkning.

Sönd 22   Kl. 11.00.  Kyrksöndag med besök i Gräshagskyrkan. Kyrkkaffe.

Fred 27    Lunch: ”Mitt kristna hem och vad konsten betytt i mitt liv.” Solveig Bergström berättar.

Februari

Fred. 10   Lunch: "Sapiens - varifrån och varthän?”  P-O Dahlin.

Ons 15     Kl. 18.00."Dag Hammarskjöld." P-O Kallings. Kvällssamling med festmåltid på Ungdomens Hus.

Fred 24    Lunch: ”Att leda ICA Maxi.” Butiksägare i Jönköping, Karl Ehn.

Mars

Fred 10    Lunch: ”Människor jag mött.” Journalist Yvonne Teiffel, Hallpressen

Ons 15     Kl 18.00. ”Hur familjen Kaljuvee komtill Sverige.”Kersti Penndal berättar. Kvällssamling på Ungdomens Hus.

Fred 24    Lunch: ”Spira i dag och i framtiden.” Utvecklingschef Magnus Lind.

April

Fred 7      Lunch: ”Sömn.” F. överläkare Leif Ockander.

Fred 14    16.00. ”Långfredagsgudstänst med nattvard.” KFUM inbjuder till Bymarkskyrkan.

Fred 21    Lunch: "Sveriges säkerhet." Riksdagsman Sotiris Delis.

Fred 5      Lunch: ”Det skall du veta!” Läkare Åke Sjöstrand.

Onsd 17   Vårutfärd. Mixed och SSKG inbjuds.

Ta gärna en kontakt med någon av oss i klubbens styrelse.

President /ordförande                         Bo Rybrand 036-12 65 00

President elect/Vice ordförande       Anders Jepsson  036-37 11 56

Past president /Styrelsemedlem       Lennart Holm  036-71 22 19

Sekreterare                                           Eva & Nils-Eric Nilsson 036-13 7720

Kassör                                                    Göran Elm 036-16 64 96

Klubbmästare                                       Anita Holm 036-71 22 19

Klubbadress

Y’s Men’s Club, Jönköping/Triangelklubben Jönköping

c/o Bo Rybrand  e-post: bo.rybrand@gmail.com

Bygelvägen 6

554 47 Jönköping  036-12 65 00      Bankgiro    5190-7244

info om Triangelklubben slutlig.docx »

"
Välkommen till ”Mötesplats – Ungdomens Hus”
Sedan augusti månad 2014 driver Y´s Men´s Club tillsammans med KFUM Jönköping projektet; ”Mötesplats – Ungdomens Hus”. Projektet vänder sig till asylsökande som av Migrationsverket placerats i Jönköping. Vår utgångspunkt är: ”Ingen kan hjälpa alla – men alla kan hjälpa någon”.

Verksamheten vänder sig i första hand till de boende på Migrationsverkets anläggning Centria samt asylsökande som placerats i lägenheter i Jönköping. Besöksantalet har varierat från 50 till, under senare tid, 100 personer. Verksamheten bedrivs på tisdagar mellan 10.00 och 13.00 på KFUM – Ungdomens Hus.
Verksamheten är öppen för alla människor oavsett nationalitet, politisk eller religiös
uppfattning.

Vår strävan är att möta våra medmänniskor med Kärlek, Värme, Ödmjukhet, Respekt och Omtanke utifrån de förutsättningar som de bär med sig vid sin ankomst till Sverige.

Vår ambition under tisdagarna är att lära ut enkla svenska ord och fraser, erbjuda fysisk aktivitet, upprätta en dialog samt umgås i en kostnadsfri caféservering.

Från hösten 2015 lämnar vi också ut skänkta kläder och hygienartiklar. På KFUM – Ungdomens
Hus finns också förutsättningar för en fri Wi-Fi uppkoppling vilket innebär att flera av de asylsökandena kan nå sin anhöriga, släkt och vänner i sitt hemland. En oerhört uppskattad tillgång.

Projektet finansieras av Y´s Men´s Club och KFUM, med bidrag från Jönköpings kommun, några andra föreningar och enskilda personer som sympatiserar med Projektets idé och inriktning.

Välkommen att vara med och stödja projektet som volontär eller med ett ekonomiskt bidrag som kan sättas in på BG 5472-0982. Engagera Dig annars på annat sätt och verka för människor i nöd.

MIXED Y´s Men´s Club

Föreningssponsorer