Ekerö IK
Sveriges GLADASTE Idrottsklubb

Att bli medlem i Ekerö IK innebär att du deltar i en idrottsverksamhet som;

• Bildades den 10 augusti 1921
    • Har ca 500 ideellt arbetande ledare som lägger ner över 90 000 timmar årligen vilket motsvarar över 50 helårstjänster.
  • Har 6 verksamheter (fotboll, innebandy, ishockey, bordtennis, badminton & armbrytning)
  • Har ca 1900 medlemmar.
  • Bedriver hockey i en ishall byggd 1994 (renoverad 2006).
  • Bedriver verksamhet på kommunens två elvamannaplaner med konstgräs på Träkvistavallen, ibland även på Svanängens fotbollsplaner.
  • har tillgång till Träkvistavallens friidrottsanläggning, primärt för Ekerös skolor. Den mest aktiva förening inom friidrott är Mälarö SoK.
  • Har caféverksamhet på Träkvistavallen & i Tappströmsbollhall & Mälarö Sporthall (vid evenemang).
  • Bedriver våra inomhussporter i kommunens hallar.

I Ekerö IK kan man vara medlem utan att vara aktiv i någon av de aktiviteter vi har att erbjuda.
Vill man däremot delta i en eller flera aktiviteter är det obligatoriskt att vara medlem i Ekerö IK.

För detta betalar medlemmen en medlemsavgift per kalenderår (medlemmen är ansvarig att till var tid hålla sina kontaktuppgifter i SortAdmin uppdaterade då det är via dom som klubben kommunicerar).

Utträde ur klubben

Om du vill säga upp din aktivitet eller ditt medlemskap i Ekerö IK (observera att detta är 2 olika delar vilket måste behandlas separat), skall det göras enligt följande:

Har ni frågor angående fakturor eller betalning kontakta gärna Ekerö IK:s kansli skriftligen via mail  kansli@ekeroik.com

Ni kan hela tiden följa Era betalningar och avgifter till Ekerö IK via Ert medlemskonto i SportAdmin.

Du som förälder som vill hjälpa till men inte vill vara ledare kan anmäla dig till vår föräldrapool för extra ordinära insatser som t.ex. snickeriarbete, målningsarbete, el arbete, svetsarbete, rörmokeriarbete, administrativt arbete. Alla insatser inom dessa områden är guld värda. Så tveka inte, du är alltid välkommen att göra en insats för klubben.

Rutin för nya deltagare som vill börja utöva någon av Ekerö IKs aktiviteter

1. Spelarens målsman/kontaktperson (ex God man) kontaktar Ekerö IKs kansli via mail kansli@ekeroik.com, med nedan personuppgifter samt vilken aktivitet man vill prova. Det går även bra att ringa 08-560 339 31 för information.
  2. Ansvarig sektion/idrott undersöker om det finns plats och tar beslut om möjlighet finns att börja i önskad aktivitet.
  3. Ansvarig sektion/idrott återkopplar till deltagarnas målsman/kontaktperson om beslut, samt meddelar om hur man går vidare.
  4. Första träningen: deltagarens målsman/kontaktperson skall alltid delta på hela första aktiviteten som avtalats med träningsgruppenshuvudansvarige tränare.
  5. Om spelaren önskar fortsätta delta, återkopplar målsman/kontaktperson detta till tränaren. Tränare informerar då kansliet om fortsatt deltagande.
  6. Kansliet kontaktar (i de fall det behövs ytterligare information) målsman/kontaktpersonen via mail, för kompletterande administration, avseende registrering av spelaren i föreningens medlemssystem, och för eventuella registreringar hos respektive förbund.