Vångavallen
Underlag: naturgräs

Vångavallen, tidigare Trelleborgs IP, var under 90-talet ansedd som en av Allsvenskans tråkigaste arenor. Till säsongen 2001 byggdes en ny sittplatsläktare på den norra långsidan, samtidigt som löparbanorna togs bort, vilket gjorde arenan betydligt trevligare. Från att tidigare också ha varit en friidrottsarena blev Vångavallen nu en renodlad fotbollsarena. Inför klubbens allsvenska comeback 2004 uttökades publikkapaticiteten när en stor ståplatsläktare tog plats på den västra kortsidan.

Idag rymmer Vångavallen plats för 10 000 åskådare varav cirka 3 000 är sittplatser under tak.

Trelleborgs FF:s publikrekord var länge 9 790 från det allsvenska kvalet mot Åtvidaberg 1984. Rekordet fick dock se sig bli slaget 2004 när Malmö FF gästade i ett Skånederby.

Hitta till Vångavallen

Vångavallen