Simhoppskommitté

Elitmässigt är Stockholmsdistriktets simhoppning ett av Sveriges bästa.
Hoppverksamheten inom distriktet är koncentrerad till Eriksdalsbadet. De klubbar som bedriver hoppverksamhet är för närvarande Simklubben Neptun, Polisens IF SimhoppSödertälje SS och Wisby SS

Hoppkommitténs huvudinriktning är tävlings- och lägerverksamhet för distriktets simhoppare.

Hoppkommittén arbetar på uppdrag av styrelsen med simhoppsverksamheten i distriktet. Därvid skall olika åldersgruppers behov och önskemål tillgodoses. Särskild vikt skall dock läggas på ungdomsverksamhet.

Hoppkommitténs uppgifter är:
  • I samråd med tävlingskommittén ansvara för planering avseende distriktets arrangemang och i övrigt svara för planeringen av distriktets tävlingskalender avseende simhopp.
  • Planera och genomföra träningsläger/sammandragningar för simhoppare i distriktet.
  • Verka för rekrytering av nya föreningar, ledare och simhoppare i distriktet.
  • Rapportera distriktsrekord för godkännande till SDF-styrelsen.
  • Samla in och sammanställa önskemål om tävlingar i distriktet.

Hedvig Ekblom
E-post till Hedvig