Seriesim omgång 4
Databaser och grenfiler för Seriesim omgång 4 finns nu uppladdade under Inbjudan/databaser
Seriesim Div4 omg 3
Deltävling 3 i Div 4 INSTÄLLD då ingen arrangör finns tillgänglig

Div 1 samt Div 3 arrangeras av SK Neptun i Farstahallen
Div 2 arrangeras av Södertälje i Sydpoolen
Div 2- lag utgår
Inför hösten har Polisen meddelat att de ej kommer deltaga med lag 2 , detta innebär att kommande omgångar genomförs med 5lag

Seriesim Omg2 - 2017
Nu finns alla inbjudningar publicerade för deltävling 2
Seriesim Omgång 1 - 2017
Nu är omgång 1 avklarad och tabell med resultat är nu uppdaterade !

Seriesim 2016
Vi får gratulera Södertörns SS som segrande förening Seriesim 2016

Stort grattis till Södertörn från Stockholms simförbund

Tabeller samt resultat är nu uppdaterat och vi kommer inom kort att presentera Seriesim 2017

God jul o Gott nytt år

Nu är sidan uppdaterad 2016-01-25 med resultat .

Nyhet inför 2016 är en regel förändring kring upp och nedflyttning !

För att tävlingen skall leva inne i det sista med "streckdramatik"så kommer 2 lag att ta sig upp i divisionerna från div 2,3,4 samt 2 lag som kan åka ner från div 1,2,3.

Vi hoppas på mer spännande tävlingar hela vägen till sista omgången med denna ändring.

Allmänt

Seriesimslagen är som princip indelade i fyra divisioner med normalt sex föreningslag i varje division. Om det något år inte går att fylla alla divisioner med sex föreningslag förbehåller sig Stockholms Simförbund rätten att göra förändringar i antalet föreningslag i divisionerna så att tävlingarna kan genomföras på ett så bra sätt som möjligt. Dock bör ingen division utom möjligen den lägsta innehålla färre än fyra föreningslag.

Tidigare deltagande föreningslag ska inför varje säsong bekräfta sitt fortsatta deltagande i tävlingen. Nya föreningslag ska inför ny säsong anmäla sitt deltagande och placeras då i den lägsta divisionen.

Det är möjligt för två föreningar att delta som ett seriesimslag, ett kombinerat föreningslag. Möjligheten gäller enbart lägsta divisionen och bara i mån av plats. Deltagarna simmar för sin respektive förening men poäng räknas för det kombinerade föreningslaget. Ett kombinerat föreningslag kan aldrig avancera i seriesimssystemet, utan detta ska ses som ett tillfälle för mindre föreningar att ändå kunna delta i seriesim medan föreningen jobbar vidare mot att delta som eget föreningslag. En förening som deltar med eget föreningslag i seriesystemet kan aldrig även delta i ett kombinerat föreningslag.

Syftet med Seriesim

• fungera som en lagidrott mellan föreningslag
  • utse bästa förening i distriktet
  • chans för simmare att tävla på annorlunda/nya grenar