1/4 2017: Förlust mot Kristianstads DFF

Vi förlorade med 4-1 efter 0-0 i paus.

En okej första halvlek där båda lagens skapar ett par chanser var. I andra börjar vi piggt och Mia Persson tvingar målvakten till en fin räddning. Kristianstad kan sedan ta ledningen efter 20 minuter och sedan ökar man på till 2-0 och 3-0 innan vi kan reducera genom Johann Ejdelind. Tyvärr släpper vi in ytterligare ett mål och matchen slutar 4-1 till Kristianstad som vinner rättvist. Vi kan så mycket bättre. Nu bryter vi ihop och kommer igen.

25/3 2017: Vinst mot Vittsjö GIK

Träningmatch mot Vittsjö GIK som slutade 2 - 1 till LB07

22/3 2017: Seger mot Ballerup Skovlunde

Kvällens träningsmatch mot danska Ballerup Skovlunde slutade med en 3-2 seger efter underläge med 0-1 i halvtid.

Jag tycker att vi spelar bra i första halvlek och skapar en hel del chanser dock utan att lyckas hitta rätt. Danskornas mål kommer ologiskt och i mitt tycke inte rättvist.

I andra halvlek kvitterar vi genom Iina Salmi och sedan sätter Eve Parikka både tvåan och trean innan Ballerup Skovlunde kan reducera på en straffspark. Kul att se våra unga tjejer Elina Lenir, Julia Welin och Minda Forsblom göra så bra ifrån sig.


16/3 2017: Förlust mot danska Kolding

Vi förlorade träningsmatchen mot Kolding med 1-0 efter 0-0 i paus. Det var en jämn match med få målchanser och i första halvlek tycker jag att vi är det ngt hetare laget och vi skapar även ngt bättre chanser än hemmalaget.

Andra halvlek ser ungefär likadan ut som första, mycket kamp och besvärlig vind vilket gjorde det svårt att få till ett bra kombinationsspel. På en omställning kan Kolding ta ledningen. Vi har några halvchanser och ngn riktigt bra chans att kvittera utan att lyckas.

Vi tar med oss att vi höll spelet väl uppe och  att vi aldrig vek ner oss. Vi såg till att Kolding inte kunde skapa speciellt många chanser och jag tycker att ett oavgjort resultat hade speglat matchen.


11/3 2017: Seger mot Växjö DFF

Växjö DFF bjöd som väntat på ett mycket bra motstånd och visade varför man är favoriter till att vinna Elitettan i år. Dom jobbade  hårt och var farliga i sina omställningar i framför allt första halvlek. Jag tycker att vi var lite för slarviga i vårt passningsspel i första halvlek och tappade för många bollar. Halveken slutade 0-0 vilket får ses som ett rättvist resultat.

I början andra halvlek tycker jag att vi börjar få bättre kontroll på matchen och givetvis tar då Växjö ledningen med 1-0. Vi skapar sedan flera lägen för kvittering och till sist kan Emelie Erlandsson sätta 1-1. Anna Welin sätter tvåan efter en iskall avslutning.


26/2 2017: Vinst mot IFK Kalmar

Det blev en repris från hösten 2016 när IFK Kalmar gästade oss idag. Vinst med 5-0.

Jag tycker att vi startade bra men sedan föll tillbaka något efter en kvart och vi tillät Kalmar att skapa ett par chanser, dock utan resultat. Vi kan istället  strax före pausvilan ta ledningen genom Malin Winberg.

I andra halvlek slarvar vi mindre och Kalmar får allt mindre att säga till om och vi kan enkelt göra ytterligare fyra mål genom Nellie Lilja 2 mål, Emelie Erlandsson och Johanna Ejdelind.

22/2 2017: Förlust mot Bröndby


Vi förlorade matchen mot Bröndby med uddamålet men en väldigt fin insats av oss trots det. Spelmässigt fanns det mycket att glädjas åt och jag tycker att vi fick kvitto på att vi är på rätt väg. Kul att se att vi konditionsmässigt orkade stå emot danskorna och jag tycker att vi kanske var det starkaste laget de sista 10 minuterna.

Vår reducering stod Emelie Erlandsson för.


4/2 2017: 1-1 i säsongspremiären


I årets första träningsmatch spelade vi 1-1 mot danska topplaget Bröndby IF i Köpenhamn.

Vi gör en gedigen första match med många bra individuella prestationer.

Bröndby kan välförtjänt  ta ledningen efter 16 minuters spel. Sedan kommer vi in alltmer i matchen och kan innan pausvilan kvittera genom nyförvärvet från FC Rosengård.

I andra halvlek tar vi för oss alltmer och flyttar upp spelet och hotar Bröndby vid ett flertal tillfällen. Jag tycker att vi ska vara nöjda både med resultatet och sättet som vi genomförde matchen på.

En bra insats av hela laget och extra kul att se våra unga tjejer Elina Lenir och Julia Welin göra så bra ifrån sig.


2016

Förlust i Cupen


Vi förlorade med 1-0 mot FC Rosengård i Svenska Cupen. Vi gör trots förlusten en klart godkänd insats. Vi startar optimistiskt och håller bollen inom laget och tillät inte FC Rosengård att skapa några chanser utan i stället är vi närmast att ta ledningen i första halvlek men Sabria Viguiers nick tar i stolpen.

I andra halvlek tar FC Rosengård över alltmer men vi står upp bra och skapar chanser utan att lyckas sätta någon och istället kan Rosengård genom Elin Masar göra 1-0. Ett resultat som står sig matchen ut.

Trots förlusten en strong insats av hela laget som bådar gott inför framtiden.

I ett bra kollektiv vill jag lyfta fram Sabrina Viguier som gjorde en kanonmatch.


Seger i sista matchen

Det blev vinst inför drygt 1000 åskådare i Tele2 arena mot Hammarby.

I och med vinsten tangerar vi poängrekordet i Elitettan och slår målrekordet.

Segersiffrorna skrevs till 1-0 efter mål av Mia Persson. En stabil laginstas och ett bra försvarsspel la grunden till segern.


Utklassning


Trots att Sundsvall kunde ta ledningen kunde vi till slut vinna med komfortabla 7-1 efter en gedigen insats av hela laget. 7-1 kunde blivit betydligt fler om inte Sundsvalls målvakt storspelat.


Storseger borta mot Hovås Billdal med 0-5

Var det en av säsongens bättre matcher? Troligen om man ser till helheten, stark inledning med två snabba mål, i fjärde gör Michaela Johnsson (eller om det var självmål) 0-1 och 10 minuter senare utökar Olivia Welin till 0-2. Efter målen tappar vi lite av initiativet, men vi låter aldrig Hovås Billdal komma till några direkta farligheter och det känns ganska tryggt.

Andra halvlek äger vi i princip, vårt spel ger inte Hovås några som helst möjligheter och vi kan med säkert spel låta tiden gå, men i slutet kommer utdelningen för vårt enträgna arbete. På sista 10 minuterna utökar Mia Persson, Anna Welin och Johanna Ejdelind vår ledning till 0-5 vilket också blir slutresultatet.

Inte nog med att vi vann, inte nog med att vi gör mål, i slutet har vi också blivit mycket bättre på att inte släppa in mål bakåt och spelet på hela planen såg riktigt bra ut. Emma Lind i målet hade inte mycket att göra, men precis som alla andra gjorde hon jobbet på ett strålande sätt. Till planes bästa utsågs lagkapten Mia Persson välförtjänt, men det var flera andra som kunde fått samma utmärkelse, men Mias mål var en delikatess på egen hand.

Seger mot IK Sirius


Vi studsade tillbaka i vinnarspåret efter den mindre bra insatsen mot Kungsbacka. Tjejerna visade moral och styrka i en mycket bra fotbollsmatch. Sirius har ett bra läge i första halvlek som man bränner men vi kontrollerar spelet och skapar bra chanser att ta ledningen i första halvlek. 0-0 står sig dock halvleken ut. I andra halvlek ökar vi tempot och sätter ordentlig press på Sirius och får ner dom i brygga. I matchens snyggaste anfall signerat Anna och Olivia Welin rivs Olivia ner i straffområdet och Anna kan behärskat trycka in straffen. Sirius har ett fint läge att kvittera men Emma Lind gör en fin räddning.

Bra insats av hela laget i en match som vi kunde vunnit med ytterligare något mål men Sirius duktiga målvakt Emma Holmgren räddar dom från fler baklängesmål.


Storseger mot IFK Kalmar


I en bra match slår vi IFK Kalmar med klara 5-0 efter en mycket bra prestation av hela laget. Vi tar kommandot direkt och skapar 2-3 bra chanser innan Anna Welin iskallt lyfter in 1-0. Strax för pausvilan snappar Oliva upp bollen och ökar på vår ledning till 2-0.

Vi gör en gedigen insats i första halvlek och tillät inte Kalmar att skapa en enda målchans. I andra halvlek sjunker matchtempot något utan att vi tappar kontrollen och Oliva Welin kan sätta sitt andra mål för dagen. Sedan fyller Michaela Johnsson och Johanna Ejdelind på med varsitt mål.

Extra plus till Sabrina Viguier som gjorde en felfri insats.


Snabb replik


Efter förra veckans förlust reste tjejerna sig och besegrade Holmalunds IF med klara 4-0. En odiskutabel seger och vi är tillbaka i vinnarspåret.

Vi tar kommandot direkt i matchen och skapar ett flertal kvalificerade chanser innan Michaela Johnsson kallt sätter ettan. Sedan blir vi lite bekväma och initiativet går över till Holmalund som dominerar de sista 20 i första halvlek utan att skapa några riktigt heta chanser. I andra halvlek öppnar vi ursinnigt och Josefine Rydle prickar stolpen två gånger om innan vi kan sätta dit tvåan genom Olivia Welin. Trean sätter Mia Persson på straff efter att Olivia rivits ner. Michaela avslutar sedan målskyttet med sitt andra mål för dagen.

Bra insats av hela laget med extra plus till Michalea Johnsson och Sabrina Viguier.


Seger i Svenska Cupen


Stabil seger i Svenskan Cupens andra omgång mot IS Halmia. Slutresultatet stannade vid 3-0 men det kunde blivet betydligt fler mål till oss. Vi spelar ut IS Halmia och skapar massor av chanser.


Förlust mot Växjö DFF


Vi förlorade matchen mot Växjö DFF med 4-2. Hemmalaget tog ledningen i första halvlek med 3-0 men i andra hyfsar vi till siffrorna och matchen slutar 4-2.

Kändes som att spelarna fortfarande var på semester i första halvlek och att vi inte jobbade som ett lag. Nu tar vi nya tag och tar ett kollektivt ansvar.


Härlig seger mot AIK


I vårens sista omgång gästades vi av AIK som blivet allt bättre ju längre säsongen varat men vi kunde ta kommandot direkt och gör 1-0 genom Josefine Rydle. Vi har sedan chanser att öka på ledningen med ytterligare något mål men i stället får AIK lite mer av spelet men kommer inte närmare än en frispark i stolpen. I andra halvlek tar vi på nytt tag i matchen och rycker ifrån till en klar 3-0 ledning efter mål av Johanna Ejdelind och Nellie Lilja. AIK kan reducera till 3-1 men med några minuter kvar av matchen sätter Mia Persson vårt fjärde mål för eftermiddagen.

Bra insats av hela laget och nu väntar två veckors ledighet innan vi startar upp höstsäsongen.

Önskar er alla en trevlig semester!


Oavgjort mot HovåsBilldal


1-1 i toppmötet mot HovåsBilldal. Vi gör spelmässigt en bra match men hade idag inte marginalerna med oss utan vi fick nöja oss med en poäng. Starkt gjort av tjejerna att komma tillbaka efter kallduschen när Hovås tog ledningen i första halvlek. Vi visade att vi har hög moral i laget och att vi jobbar hårt tillsammans. Vi skapar massor av chanser och spelar en fin fotboll och kunde vunnit med 3-4 måls marginal. Kvitteringen stod Michaela Johnsson för.


Vinst borta mot Qbik


Seger i Karlstad mot Qbk med 3-1 efter 2-0 i paus. Vi gör en bra insats på en regntung gräsplan och kunde gå till halvtidsvila med 2-0 i bagaget. I andra halvlek slappnar vi av och tillåter Qbik få lite mer av spelet. Qbik kan reducera men kommer inte närmare utan vi sätter den definitiva spiken 8 minuter för slutsignalen.

Målen gjordes av Anna Welin, Johanna Ejdelind och Mia Persson.


Seger i toppmötet


Seger med 2-1 mot topplaget Hammarby IF DFF. Segern grundlades i första halvlek efter mål av Elin Björklund och Anna Welin. Vi kan kanske göra ytterligare något mål i första men 2-0 kändes stabilt. I andra halvlek flyttar Hammarby upp positionerna och matchen jämnar ut sig. Hammarby skapar trots det inga egentliga farligheter framför Emma Lind utan en miss av försvaret ger bortalaget möjligheten att reducera men närmare än så kommer man inte utan vi kan välförtjänt bärga ytterligare en trepoängare.


Stabil insats gav tre nya poäng


Vinst borta mot Sundsvalls DFF med 4-0 efter två mål av Michaela Johnsson och ett av vardera Mia Persson och Elin Björklund. Grattis till Elin som gör sitt första mål i LB07 tröjan!

Vi gör nu ett litet ryck i tabellen och laddar nu inför toppmötet mot Hammarby på söndag den 26 juni 15.00.


Seger mot Stattena IF


Vi är vidare i DM efter seger mot division 1 laget Stattena IF med 2-0. Målskyttar Nellie Lilja och Adelina Bytyqi.


Seger mot IK Sirius


En strong insats av hela laget lade grunden till en stabil seger med 3-1 mot et väldigt försvarsstarkt Sirius. Vi inledde strålande men efter drygt 10 min kommer kallduschen och Sirius tar ledningen med 1-0. Ett resultat som står sig till matchminut 40 då Mia Persson  kvitterar och på tilläggstid av första halvlek sätter Michaela Johnsson tvåan och vi har vänt till 2-1 i paus.

I andra halvlek kan sedan Anna Welin stänga matchen i 70 minuten.

Slutresultat 3-1 och serieledning för LB07.


3-3 mot Kungsbacka


På ett stekhett Limhamns IP slutade matchen 3-3 trots att vi tagit ledningen både  med 1-0 och 2-0. 1-0 gör vi  genom ett vänsterskott av Mia Persson i målvaktens vänstra hörn. Många var vi som trodde att Mia skulle sticka in bollen på forwards men istället valde hon att gå på eget avslut. Vi ökar sedan på till  2-0 fem minuter senare efter ett mönsteranfall genom Michaela Johnsson och vi var nog många som trodde att matchen var över. Chanser fanns att göra både 3-0 och ytterligare mål men tyvärr släpper vi sedan in Kungsbacka i matchen efter slarv och halvtidsresultatet stannar vid 2-1 i vår favör. Det kändes lite  som att vi blev bekväma efter 2-0 målet.

Vi borde förvaltat chanserna bättre och avgjort matchen i första halvlek och så som många gånger förr så ger det energi till ett lag som reducerar strax före paus och mycket riktigt Kungsbacka använde pausen till att ladda batterierna och i andra halvlek jagade man en kvittering. Kvitteringen kom efter en hörna där deras mittback ostört fick nicka in bollen i mål. En kalldusch! Vi lyckades replikera genom Mia Persson som gör sitt andra mål för dagen och hoppet om en ny trepoängare växte men återigen kunde Kungsbacka kvittera denna gången efter en handssituation och straff. Vi skapar därefter ett par halvchanser utan att lyckas få håll på deras duktiga målvakten. Såväl spelare som ledare är missnöjda med resultatet idag och vi vet att vi kan så mycket bättre men vi  tog poäng och är  fortsatt med i toppen.


Vinst mot IFK Kalmar


Säker seger mot hemmastarka IFK Kalmar som inte förlorat en hemmamatch på två år med klara 3-0 efter Hat-trick av Michaela Johnsson.

Vi gör en gedigen insats och vår bästa match för säsongen. Ett stabilt försvarsspel lade grunden till segern. Vi går till halvtidsvila med 0-0 och borde kanske redan i halvtid haft ledningen men i andra halvlek blev det proppen ur och åter igen gör Michaela tre mål.


Säker seger mot Älta


I högsommarvärme bärgade vi segern mot Älta IF. Slutresultatet skrevs till 3-0. Älta inledde piggast med ett fint kortpassningsspel men utan att skapa några egentliga farligheter. jag tror inte något av lagen hade ett avslut på mål de första 20 minuterna. Vi började sedan att få ett visst tryck på Älta och i 27 minuten kunde Michaela Johnsson behärskat sätta bollen i nät. Resten av halvleken dominerar vi och skapar flera lägen att öka på målskörden och strax före paus kan Michaela göra sitt andra mål för dagen.

Vi har full kontroll på matchen men vi får vänta till den 79;e minuten innan vi sätter spiken i Ältas kista och återigen är det Michaela som håller sig framme. Jag tycker att vi visade god moral och kämpade ner Älta när spelet inte stämde. Det var väldigt varmt för spelarna ute på planen och vi gläds åt att vi höll nollan och fortfarande är obesegrade.


3-1 mot Växjö i hemmapremiären


En stabil seger till LB07 med 3-1. Vi startade väldigt bra och skapar direkt chanser och fullt logiskt tar vi också ledningen med 1-0 genom Anna Welin efter snyggt anfall på vänsterkanten och inspel av Josefine Rydle. Vi har sedan chansen att öka på till 2-0, bland annat träffar Sofia Wännerdahl stolpen. Växjö äter sig in i matchen och jämnar ut spelet och får också till ett kvitteringsmål. Vi reser oss omgående och kan åter ta ledningen genom Olivia Welin efter fint förarbet...e av Johanna Ejdelind. 2-1 blir också halvtidsresultatet.

I andra halvlek tar vi på nytt tag i matchen och Olivia Welin kan sätta trean lugnt och behärskat. Växjö chansspelar därefter utan att skapa de riktigt heta chanserna och vi fick härmed revansch för förlusten i träningsmatchen i våras.

Jag tycker att vi stundtals gör en bra match och inte minst taktiskt. Vi ska komma ihåg att Växjö är ett bra lag som kommer hamna på den övre halvan när vi summerar säsongen i höst.


Seger i premiären


Det blev tillslut seger i premiären. Det började annars lite illa med både 1-0 och 2-0 till Holmalund innan första halvlek var slut. I andra halvlek så tar vi över fullständigt och kan reducera genom Olivia Welin vilket skapar lite press på Holmalund.  När vi  sedan kvitterar genom Anna Welin på straff känns det som att det är en tidsfråga innan vi sätter trean. Det dröjer dock till matchminut 92 innan Johanna Ejdelind sätter spiken Holmalunds kista.

Starkt att vända och vinna en premiär borta mot en nykomling.


Seger mot Vittsjö GIK


En meriterande seger mot Vittsjö med 2-1. I strålande vårsol spelade vi stundtals ut Vittsjö som enbart inledningsvis kunde sätta tryck på oss. Efter denna inledning tog vi över matchen och dominerar matchen.

Vi var ett stolpskott från att ta ledningen men 0-0 stod sig halvleken ut. I andra halvlek fortsatte vi med ett bra försvarsspel och ett piggt anfallsspel och tar logiskt ledningen genom planenens gigant Anna Welin som satte en frispark ribba in. Vittsjö replikerar omgående efter snyggt volleyskott men en snabb replik från Matilda Ovenberger fastställer slutresultatet till 2-1.

En bra insats av hela laget.