Upphämtningen räckte inte för A-Laget
2014-09-14 21:58

Upphämtningen räckte inte hela vägen

 

Division 2 premiär för Rotebros Herrar borta mot Råsunda IS (14/9/14)

Ladan ute i Solna gästades av Rotebro med bortafölje denna valdag i september. Råsunda slutade trea förra säsongen och det skulle bli en hård match. Råsanda var på hugget inledningsvis och Rotebro belönades med en del frislag och ett powerplay redan 01.40 in i matchen. Inga mål men närmast var Anders som inte riktigt nådde bollen efter en snygg crosspassning av Tomek mot bortre stolpen. Anders Lundin skulle få chansen igen direkt efter PP efter att Jeppsson chippat fram bollen men volleyskottet gick utanför.

Dock är det Råsunda som ska ta ledningen i matchen efter ett dragskott från höger backposition när Max Hekkelstrand i målet var något skymd. 07.06 in i matchen kom målet. Råsunda var även nära på ett mål till direkt efter men Max räddar knackskottet från slottet med axeln.


10.13 in i matchen skulle det bli 2-0 till hemmalaget efter en kontring där Kvibäck nog skulle ha fått ett frislag i situationen innan bakom Råsundas målbur.

I bytet efter radar kedjan Lundin, Karlsson, Göransson upp chanser men får inte in bollen istället kontrar Råsunda med nr 19 som är helt fri och skjuter stenhårt upp bollen i krysset, Max är chanslös. 3-0 målet görs 10.54. Tungt för Rotan då bollen verkligen inte ville gå in framåt tidigare i samma minut.


Ingen effektivitet hos Rotebro samtidigt som det känns som att Råsunda bara haft en bra chans och leder med hela 3-0. Råsunda är dock duktiga och jobbar ettrigt i försvaret. Rotebro får många frislag men lyckas inte i första perioden vakna till och vara tillräckligt heta. Råsundas målvakt blev nog bättre än vad han var i första då Rotebro inte hade spetsen i avsluten.


16.46 åker Rotebro på BoxPlay efter hårt spel på offensiv planhalva. Boxen höll inte emot mer än 28 sekunder tills att de blåklädda hemmalaget gör  4-0. 5-0 målet känns riktigt tungt då de kommer direkt efter 4-0 och två spelare får ostört slå in returen på ett skott som slängts in mot Max. Blytung start på säsongen. Rotebrospelarna ser dock ut att behålla lugnet och kapten Fungdal går in och visar vägen. snurrar upp sin försvarare på högerkanten och hänger bollen i nättaket. Viktigt mål innan periodpausen. Matchen vaknar till efter reduceringen och lite hawaii-spel avslutas med att Rotebro åker ut två minuter för slag.


Ett snack med Supporter-Anders på läktaren i periodpausen ger han sin analys. Rotebro måste vara hungrigare, det är långt ifrån över, två snabba mål och dem är med igen säger han.


Andra perioden börjar med boxplay men det stoppar inte Rotebro från att göra mål. Sebastian Hellqvist täcker skott och i kontringen gör Anders Lundin mål, passning av Patrik Jeppsson. Reducerat 5-2. Hellqvist fortsätter spela bra resten av tiden med en man mindre. Täcker skott, dödar tid och vinner frislag i offensivt hörn. Bra krig.

04.53 in i andra perioden snor Marcus Blomdhal åt sig bollen från motståndarbacken, håller sedan undan honom med kroppen fintar målvakten och gör mål, sjukt starkt gjort och 5-3. Råsundaspelarna blir nu allt mer livliga och det hetsas i varje avblåsning. Rotebro tar över nu och fina uppspel blandas med chanser framåt. Simon Fungdal försöker sig på köksvägen men det är stopp. Råsunda får också en chans men max gör en riktigt bra räddning. Intensivt spel i matchen men Marcus bjuder på Mago-Magi. Backhand volleyskott i slottet och det är 5-4, reducerat igen av Blomdhal. Nu är det Rotebro som rullar runt och fortsätter skapa framåt, avslutar, vinner tillbaka bollen och börjar om. Starkt att komma tillbaka efter 5-0 underläge men ledningen utökas en och två gånger av Råsunda. Kändes onödigt och tungt, speciellt efter ena målet var en kontring på Rotebros kontring där Rotebro kommit 2 mot 1 där Marcus Bomans skott räddades av Råsundas målvakt.


17.44 får Rotebro ett mål bortdömt för hög klubba, Jesper Göransson var framme men inget mål. tiden 18.51 i andra perioden kliver Patrik Edgren in för första gången i matchen och gör ett bra byte där Råsunda blir tillbakapressat direkt. Han stegar in i höga slottet och får yxan över klubban bakifrån men domaren friar en solklar tvåa. Helt sjukt.

I den tredje perioden spelar Rotebro med två femmor och stöter hårdare mot Råsundas backar. Rotebro skapade mycket och skjuter mycket fler skott jämfört med tidigare. Ett rakare spel av Rotebro och pressen tvingar Råsunda till time-out 04.48 i tredje perioden. Time-out snacket ger resultat och 8-4 kommer efter crosspassning genom försvaret. Kort efter åker JB på en två minuters utvisning för liggande spel. Oturligt då han föll precis innan bollen nådde honom. Max Hekkelstrand gör först en monsterräddning i boxplay men tvingas kapitulera efter ytterligare en crosspassning på bortre stolpen och 9-4 var ett faktum. Brant uppförsbacke som skulle bli brantare. 08.53 gör Råsunda 10-4 och det är smått irriterat i Rotebroläger. Från läktarplats kändes de som att ridån gick ner men skam den som ger sig.


11.12 Reducerar Patrik Jeppsson och Råsunda verkar spela på resultatet. Kort därefter gör Mikulski ett fantastiskt snyggt mål när han på direktskott trycker upp den i krysset från backposition. Rotan trummar på och Patrik Edgren pinnar upp på vänsterkanten och skjuter in ännu en reducering. Såg oerhört enkelt ut och Rotan gjorde 3 mål på 2 minuter under mitten av tredje perioden.


Dagens pajas utdelas i tredje perioden till Råsundaspelaren som satte sig på målvakten Max efter en kontring. Domaren fick ingripa samt två Rotebrospelare som tillslut fick bort honom.


Detta stoppar dock inte Rotebro och Mikulski som spelade nästan 10 minuter i sträck i tredje perioden skulle sätta ännu en reducering. 10-8 med 15.30 på klockan. Råsundaspelarna kollade mot klockan i varje avblåsning och det var momentum Rotebro.

16.49 Lyfter hallen då Edgren drar en fräckis från egen planhalva och lyfter in 10-9. Rotebro manar på och skott avlossas från Tomek, Kvibäck och Edgren i slutet. Bollen vill inte in men ett powerplay skulle dock belönas 19.35. Rotebro går all in och sex utespelare kämpade hårt för den sista kvitteringen. Den kom inte, närmast var Edgren med ett stolpskott med 15 sekunder kvar.

 

Mycket tungt för herrarna som slarvade bort matchen i första perioden och släppte till för mycket bakåt. Det är bara bryta ihop och komma igen till nästa match. Ska tilläggas att alla Rotebros utvisningar kom till på offensiv planhalva. Onödiga boxplay som Råsunda tag vara på. Nästa möte kommer att bli mycket spännande men en match i taget och nästa motståndare är Huddinge.


Skotten

23-21

periodresultat (5-1) (2-3) (3-5)

Äntligen startar serien!
2014-09-12 16:23
Efter avancemang i DM och en lång försäsong kickar nu serien igång och nykomlingarna Rotebro har 22 stenhårda matcher framför sig. 

Premiären spelas på bortaplan mot Råsunda IS i Råstaparkshallen nu på söndag den 14e klockan 12.15.

Råsunda kommer ställa upp med full trupp och det kommer förhoppningsvis bli en välspelad start på säsongen i högt tempo. 

Coach Östergren har behållt i princip hela truppen från förra säsongen då Rotebro gick ledande från början till slut. Truppen har dessutom utökats med en del nya spelare. 

Det kommer gå undan på plan så kom och kolla när Rotan går för 3 poäng på söndag
Regelkväll 16 september
2014-09-10 08:33

Bjarne berättar om nya regler som är aktuella inför kommande säsong

19:00 på Kansliet


Vill Ni ha inrtoduktion och genomgång med spelarna om regler så ring eller maila Bjarne

bjarne.hekkelstrand@gmail.com

08-580 077 79

Kickoff för dam/tjej-lagen
2014-09-05 09:00

Sista helgen i augusti genomförde vi en kickoff för nästan alla Dam/Tjej lagen i föreningen.

Vi var ca. 50 tjejer från Dam/DJ/F99/00/F01/02 + ledare från alla lagen.


Under lördagen var det olika pass som vi genomförde i 2/3 grupper. Det var pass i hallen, fyspass och teori.
Under söndagen var det mest gemensamma pass där vi blandade alla tjejer med varandra, för att lära känna alla bättre.


Detta var en mycket bra inledning av säsongen och en bra grund för ett fortsatt samarbete mellan tjej lagen i föreningen.


I oktober sparkar vi även igång Talang utveckling för Dam/Tjej och hoppas på ett högt deltagande.


Calle Schwieler

Innebandyskolan 2014/2015 Torsdagar
2014-08-23 16:19

Uppdatering:

Då intresset för IB-skolan är stort har vi startat en grupp på torsdagar.

Tiden är 16-17 och hallen är Rotebrohallen


Gruppen startar den 11 september.

Gruppen kommer ledas av våra P00 killar.


Vår Innebandyskola startar till hösten igen,

i början på september drar skolan igång.

Vi kommer att ha träning för barn födda 2007 och 2008 (eventuellt 2009) pojkar och flickor.

Vi kommer att hålla till i Rotebrohallen på onsdagar(Gruppen är full) och torsdagar mellan 16:00-17:00.


Klicka här på anmälningsformuläret för att anmäla ditt barn

 

Herrlagets andra träningsmatch
2014-08-23 15:57
I torsdags spelades den andra träningsmatchen mot Roserberg och även denna var en jämn tillställning. Båda lagen hade förbättrat tekniken och passningarna betydligt sedan det första mötet och mindre slarv i den här matchen. Det stod länge 0-0, och Max i Rotebromålet spikade igen sin halva av matchen för andra gången i rad, bra jobbat!

Agge står den andra halvan och gör det även han riktigt bra, han får dock lite sämre hjälp i försvaret, men gör många svettiga räddningar.

Matchen slutade 2-2 efter mål av Jonestrand och Fungdal (med 5 sekunder kvar!)
Nyheter från våra lag
P98, 15/09 08:39 
Damlaget, 14/09 23:44 
Herrjuniorer, 14/09 22:17 
Herrjuniorer, 14/09 22:15