Stöd RIS IBK via:
135 lag anmälda till CityGross Cup!
2016-01-31 11:50
Det finns fortfarande ett fåtal platser kvar till cupen, nedan listas i vilka klasser:

HJ - 1 plats
Grön F07-08 1 plats

Tag sista chansen att anmäla till cupen!
PF06
Spännande match mot Töjnan
2016-01-30 19:16, PF06
Idag spelade P06 en oerhört nervpirrande match mot ett taggat Töjnan. Båda lagen hade duktiga målvakter och skickliga spelare som kämpade tills slutsignalen ljöd. Se Marcus Strömqvist film från matchen. Slutresultat = oavgjort. Ett mycket rättvist resultat!

Damlaget
Intervju med Alexandra Wallbring
2016-01-22 17:45, Damlaget
Alexandra Wallbring
Inför bortamötet mot Sundbybergs IK så tog vi tillfället i akt och höra efter med en av våra lagkaptener Alexandra Wallbring hur läget är inför matchen.

Har du något smeknamn?
- Alex

Vad är din innebandybakgrund?
Började spela i Vallentuna IBK 2003, då var jag 15 år. Bytte till Rotebro för 4 säsonger sen. Eller är inne på min 4e säsong här.

Nämn tre ord som beskriver dig som person
- Glad, stark och envis

Vem i laget...

...är lagets clown:
- Oj va svårt, Wilma från DJ måste jag säga.

...pratar mest:
- Det är nog jag själv.

Du är just nu 2:a i seriens poängliga med 24p på 11 matcher, trots att laget just nu är 6:a, är det islossning?
Jag har haft två mellansäsonger då jag har varit gravid och haft återuppbyggnad efter den. Så den här säsongen är den första riktiga när jag är i min "vanliga" form. När jag spelar med folk jag trivs med så är det lätt att producera framåt, både mål och passningar.

Hur är känslan i laget inför matchen mot Sundbyberg?
Det känns bra, vi hade en riktigt bra träning i onsdag och alla känns taggade.

Hur tror du att matchbilden kommer att se ut?
Förhoppningsvis börjar vi som vi gjorde nu senast mot Nynäshamn, att vi spelar vårt spel och tar kommandot direkt. Öser in mål! Sen gäller det bara att vi inte slappnar av och tappar bakåt.

Vad tycker du om Rotebro:s säsong hittills
Den är okej, vi har haft svårt att få ihop folk och haft det tunt på målvaktfronten som har förstört lite. Men bortser man från det så tycker jag att det bara har gjort oss starkare som lag.

Tack för tiden och lycka till!

Kom och heja fram damlaget på lördag 16:15 i Brotorpshallen
Intervju Patric Österlund
2016-01-19 00:30
Patric Österlund

Patric är herrlagets assisterande tränare och varit med de senaste åren i den otroliga resa som succélaget Rotebro idag är. Nykomlingar i division 1 och tvåa i tabellen endast 3 poäng bakom serieledarna. Vi tog en intervju för att kolla läget med Patric och laget.

Vinst mot Grimsta senast, Hur ser du på matchen?

Riktigt skönt! Jag tycker det var bra, vi spelade som vi bestämt innan match med hög press och bra fart. Vi tyckte att Grimstas backar fick för mycket tid med bollen i förra mötet och det ändrade vi på nu och gjorde jättebra. Vi satte försvaret över hela banan.

Incidenten med Kalle Berglunds tackling, kommentarer?

Det är sånt som händer på denhär nivån. Det var en laddad match där Grimsta nog var något överladdade. De hade inte riktigt kontroll på situationen. Sen är det ju olyckligt att situationen blir som den blir med matchstraff för både Wille och Kalle.

Det är kul att se på Rotebro just nu. Det görs många fina mål, riktigt bra spel och hela laget kämpar på bra, tyckte du några utmärkte sig mer andra?

Jag tyckte alla gjorde de bra, vi spela efter direktiven men för att nämna några så göra Agge det bra i mål, Simon Sandman och Ellius på backen är fantastiskt bra. Sen har vi ju även Sebbe Mellqvist som gör fyra mål. Men jag tycker hela laget gör det bra, det var stabilt.

Nästa match, Sandviken borta. Tankar?

Det ska bli skitkul, Det drar ihop sig nu och nu blir det tävling på riktigt. Både vi och Sandviken har bra formkurva just nu så de här kommer bli en riktigt batalj. Sandviken är bara tre poäng efter oss, det blir stentufft.

Det är bra drag i föreningen just nu, vad tycker du är bäst med Rotebro Innabandy?

Jag tycker vår anda inom föreningen är bäst. Det jag tycker är roligast är att alla är delaktiga. Oavsett nivå så kör alla hårt och bidrar till vad Rotebro Innebandy är för något. Det är den

schystaste förening jag har varit i någonsin.

Tack Patric och lycka till!

Rotebro IS IBK söker 1-2 styrelsemedlemmar samt 1 revisorssuppleant
2016-01-14 08:42

Det här är en chans för dig som vill hjälpa till att fortsätta utveckla vår fina förening till att bli ännu bättre.

Vad gäller styrelsearbetet så söker vi i första hand er som är ledare eller förälder till de lite yngre spelarna, från 2005 och yngre. Har du erfarenhet av juridik är det bra. Även om du inte passar in på ovan beskrivning och är intresserad så tveka inte att höra av dig. Jag kan garantera att du får jobba med ett engagerat och roligt gäng killar och tjejer.

Revisorssuppleantens roll är att täcka upp ifall ordinarie revisorn inte kan utföra sitt uppdrag. Under normala betingelser så är det alltså inget jobb alls att vara revisorssuppleant. Erfarenhet av ekonomiarbete är bra för den här rollen.

Alla som känner intresse av att engagera sig lite mer i föreningen är varmt välkomna att höra av sig till ordförande i valberedningen Jan Mattsson, j.g.mattsson@gmail.com, 070-833 8999. Det går också bra att kontakta ordförande Jesper Ärlerud för mer detaljer kring själva styrelsearbetet, 073‑517 0201. Jag vill ha din intresseanmälan senast onsdag den 20 januari.

Jan Mattsson
Ordförande i valberedningen

Herrjuniorerna klara för final i DM
2016-01-13 22:45
Det blev tillslut en seger mot Tullinge i semifinalen med 7-3 efter en trög start.
Efter två jämna perioder så drar Rotebro ifrån i sista perioden och vinner tillslut komfortabelt med 7-3. Kul att så många kom och stöttade laget i denna viktiga match!

Slutresultat: 7-3
Periodsiffror: 2-1, 0-1, 5-1
Publik: 142

Final mot Farsta IBK väntar Onsdag den 27 Januari kl 20:30 i Tyresöhallen.

P02, 06/02 08:54
P01, 06/02 08:50