Partners
Stöd RIS IBK via:
Ludvig Ellius har skrivit på för Rotebro!
2015-05-18 17:23

Ludvig Ellius gör liksom David Flygar och går från Hammarbyhöjden IBK till Rotebro.


Den 29-åriga backen spelade 9 matcher för Hammarbyhöjden i division 2 förra säsongen. Han kommer med mycket rutin och bra egenskaper både på och utanför planen. Huvudtränare Roger Östergren säger följande om värvningen:


Ludvig är en kille som verkligen sätter laget först, otroligt ödmjuk med stora ledaregenskaper. Spelmässigt är han en spelare som är extremt svårpasserad. Det krävs en hel del om du ska slå honom en mot en. Underbart att få in en sådan spelare i vår trupp, Precis vad vi behöver!Välkommen Ludvig Ellius!

Herrlaget förstärker med Sebastian Mellqvist!
2015-05-14 22:01
Sebastian Mellqvist, 28

Rotebro fortsätter göra klart med nya spelare och nu står det även klart att poängkungen Sebastian Mellqvist skrivit på för Rotebro.


Sebastian spelade förra säsongen för Nacka Wallenstam IBK som slutade på en åttonde plats i division 1 Mellersta Svealand förra säsongen. 28-åringen med nr 24 på ryggen gjorde 34 poäng på 22 matcher.

 

Huvudtränare Roger Östergren om värvningen:

Fantastisk poängmakare som senast kommer från Nacka Wallenstam där han vann poängligan. Sebastian har en naturlig fallenhet att göra poäng och det är precis vad vi behöver hos oss, han har även stor rutin från spel i högre serier. Jag är helt övertygad att han kommer att komma in och hitta sin roll i vårt lagbygge. Det känns väldigt skönt att Sebbe valde att fortsätta sin innebandykarriär hos oss i Rotan. Välkommen!

 Vi tog ett snack med Sebastian om flytten till Rotebro och framtiden.


Hur skulle du presentera dig själv som spelare?


Skulle säga att jag har bra blick för spelet, målfarlig. Rutinerad får man nog säga nu när man har spelat bandy så pass länge som jag har gjort... Sen om du frågar andra personer så säger de att jag har värdigt tur och alltid får med mig bollen ur konstiga lägen… vet inte om det är något man kan vara bra på?

 

Vad var det som lockade dig mest till att byta till Rotebro Innebandy?


Jag har hört bra saker om Rotebro och få spela med gamla bandykompisar ska bli jättekul. Gillar att vara lite av en underdog då inga andra lag i serien kommer att tro på oss, men det ska vi motbevisa.

Vad är din personliga målsättning för kommande säsong?


Bidra med positiv känsla, många poäng och förhoppningsvis många 3 poängare. sen vore det roligt att slå föra årets poängskörd som slutade på 34 poäng.

 

Du presenteras som en poängkung och du öste in 17 mål och 17 assist förra säsongen, känner du stor press att leverera för ett ungt relativt oerfaret Rotebro i division 1 nästa säsong?


Ja lite press är det alltid men det är sånt som jag gillar! Men är samtidigt en lugn person då jag har varit med så pass länge i innebandyvärlden.

Något särskilt du ser fram emot nästa säsong?


Nu när man såg serietabellen för kommande säsong så är det många nya lag för mig som jag aldrig tidigare har mött! det är alltid roligt och möta nya lag så det ser jag fram emot.

Annars hoppas jag att Rotebro ska få en fantastisk säsong med bra publik som hejar fram oss.

 

Vi tackar Sebastian för intervjun och önskar honom lycka till i Rotebrotröjan. 

David Flygar klar för Rotebro!
2015-05-13 21:39
David Flygar, 28.

Rotebro kan stolt presentera det senaste nyförvärvet David Flygar. 28-åringen som kommer från Hammarbyhöjden senast har skrivit på för Rotebro och är ett stort lyft för truppen, både på och utanför planen.


Huvudtränare Roger Östergren säger följande om värvningen:

 

David besitter mycket viktig rutin, han spelade förra året i Hammarbyhöjden och innan det även i Täby FC. Han har ett riktigt bra spelsinne kombinerat med en stor portion klokhet vilket gör att han tar många bra beslut på plan och utanför. Detta är en riktigt bra värvning för unga Rotebro.David gjorde 15 mål och 13 assist för Hammarbyhöjden senaste säsongen i division 2 där laget slutade fyra, 19 poäng bakom seriesegrarna Rotebro. Han spelade 20 av 22 matcher och var en av de främsta poänggörarna i laget.


Nu har han skrivit på för Rotebro och föreningen är glada att denna pusselbit i lagbygget är på plats. David säger följande om flytten till Rotebro och kommande säsong:Hur skulle du presentera dig själv som spelare för de som inte känner dig?

 

Jag har alltid varit en positiv innebandyspelare som gärna pushar mina lagkamrater till maximalt resultat. Jag kan egentligen spela på flera positioner men föredrar att spela forward, mina styrkor skulle jag säga är spelsinnet och slagskottet.


Vilka klubbar har du spelat i tidigare?

 

Jag har spelat i flera olika klubbar genom åren men min moderklubb är IFK Täby.

Efter IFK Täby var jag en säsong i Åkersberga innan studierna tog mig till Skåne där jag gjorde några säsonger i Ängelholm.

Sedan återvända jag till Täby FC och den senaste klubben jag kommer ifrån är Hammarbyhöjden.


Vad fick dig att byta till just Rotebro Innebandy?

 

Måste säga att jag både hört och fått en väldigt positiv bild av Rotebro och då menar jag främst hela föreningen.

Jag tror även att det är rätt nivå för mig som innebandyspelare!


 Vad tror du att du kan bidra mest med nästa år?

 

Jag brukar kunna skapa positiv energi i laget och min vinnarskalle gör så att inget annat än vinst blir ett alternativ.

Mina 5 säsonger i allsvenskan gör nog att jag även bidrar med en del rutin.


Vad är din personliga målsättning för kommande säsong? 


Jag ser fram emot en spännande säsong och tycker det känns roligt att kliva upp en division igen då jag känner att jag har mer innebandy att ge!

Jag vill vara med och hjälpa Rotebro att skapa ett namn i Innebandysverige och förhoppningsvis gör jag ett mål i en fullsatt simhall.

 


Vi tackar David Flygar för intervjun och vi hoppas på många mål i landets olika hallar i Rotebrotröjan!

Förlängd säsongsträning blev en succé!
2015-05-07 17:42
Efter ca 30-35 st 2 minutersmatcher stod dryga 45 spelare svettiga och fortsatt glada spelare från Rotebros 00-02 uppställda för en gruppbild. Upplägget med mixade åldersgrupper PF00-02 var inte utmaningen, utan det var antalet olika färger på västarna!
Detta löste sig dock, och alla 00-02 är fortsatt mycket välkomna kommande onsdagar fram till 10 juni.

Lägg in följande i kalendern 
Samling 18.45 onsdagar fram till 20.30  i Rotebrohallen

Välkomna!
Här är herrarnas Division 1!
2015-05-07 09:28

Efter att herrlaget vunnit division 2 väntar nu betydligt tuffare motstånd när nästa säsong drar igång. En del lite längre bortamatcher och nya motståndare gör denna säsong extra spännande.

Matcherna kommer att spelas 3 x 20 minuter effektiv tid, sudden death 5 minuter effektiv tid vid oavgjort resultat efter full tid.

 


Division 1 Östra Svealand består av 12 lag.

Alunda IBF
IBF Borlänge
Grimsta AIK                     (NY)
Hagunda IF
Hässelby SK IBK
Rasbo IK
Rotebro IS IBK                 (NY)
IBK Runsten
ALLS Sandvikens AIK
Skutskärs IBK                   (NY)
Strömsbro IF                    (NY)
Åkersberga IBF

 


Rotebro har nyligen gjort klart med en del nya spelare till A-laget för att förstärka truppen. Mer info om detta kommer.

Damlaget förstärker ledartruppen ytterligare
2015-05-06 19:29
Tobias Carneteg
En fantastisk kunskapsbank är tillbaka i Rotebro!
Vi är mycket glada att kunna presentera Tobias åter igen under Rotebro:s flagga. Denna gång ska han hjälpa oss i Damlaget att lyfta nivån ytterligare. Vi fick en intervju med honom. Tidigare har han coachat p92, HJ, samt herrlaget när laget gick upp till division 4.

Välkommen till Rotebro igen!

Tackar!

 

Beskriv din bakgrund?

Kommer ursprungligen från Jönköping, bott i Stockholm i 7-8 år nu.

Har haft alla roller så som tränare, ordförande, sportchef, spelare, 4 SM medaljer som coach med 4 olika lag. Distriktkapten i Småland i 3 generationer samt Östergötland, 2 Brons i bagen från detta.

Huddinge IK DJ, mm.

 

Beskriv dig själv som ledare?

Som yngre Innebandyns ”Mourinho”, Idag en lite visare människa.

 

Vad är din uppgift i laget?

Att agera personlig coach till spelare och tränare, matchobservatör.

 

Tankar och förhoppningar inför kommande säsong?

Lyfta den personliga utvecklingen hos individen.

 

Vet du något om spelarmaterialet?

Ganska god insyn tycker jag nog, känner till ca. 60% av materialet.

  

Hur kommer det sig att det blev damlaget?

Jag var ganska öppen för olika möjligheter och Rotebro har ett behov och jag känner till klubben väl sen tidigare.Vi tackar Tobias Carneteg för intervjun!

Nyheter från våra lag
P98, 16/05 23:58 
Herrlaget, 14/05 18:53 
Herrlaget, 07/05 17:37 
Damlaget, 03/05 16:43 
Damlaget, 02/05 18:35