Stöd RIS IBK via:
Herrjuniorerna utslagna i semifinal
2015-04-20 10:13
Den fantastiska slutspelsresan för våra duktiga herrjuniorer fick ett abrupt slut.

Semifinalen spelades i Västertorpshallen där motståndaren Täby FC fick en bra start på matchen och ledde efter första perioden med 0-2.
Rotebros killar kämpade sig tillbaka in i matchen och var ett stolpskott med 21 sekunder kvar av matchen ifrån final.
Resultatet vid fulltid var 3-3 och efter en mållös förlängning så väntade straffar. Täby vinner straffläggningen med 1-0 och blir därmed finalklara.

Våra herrjuniorer har genomfört en väldigt bra säsong där man vunnit div 2, div 3 samt placerat sig topp 4 i slutspelet.
Vi ser med tillförsikt fram emot nästa säsong och nya framgångar i HJ div 1.

Simon Fungdal skriver på till 2017
2015-04-19 23:15
Simon Fungdal #17
"När föreningen ville förlänga var det ingen tvekan, jag vill fortsätta vara med på Rotebros resa framåt! Hela föreningen har tagit flera stora kliv på alla plan och nu när nya Rotebrohallen snart står färdig känns det som klubben kan fortsätta sin positiva utveckling."

Lagkaptenen med 14 säsonger i klubben vet vad det innebär att vara Rotebroare och är även en av de främsta poänggörarna genom klubbens historia. Han har varit med och spelat upp laget från division 4 till division 1 och nu har han skrivit på för 2 år till med Rotebro IBK. Simon är hoppfull inför kommande säsong och säger följande:

"Det viktigaste är att jag och resten av laget står redo när det är premiär i september. Vi har en skön mix med trogna Rotebroare och talangfulla juniorer. Om vi samtidigt kan få in några nya spelare skulle det inte skada.
Vi har varit i bäst fysisk form de senaste säsongerna och jag tror att en god fysik kommer vara en nyckel i division 1 också."

Simon Fungdal, 26. Har skrivit på ett 2-års kontrakt
Kom och stötta Herrjuniorerna
2015-04-14 22:36
På söndag smäller det igen då är det dags för semifinal för våra Herrjuniorer.
Kom och stötta grabbarna på vägen mot final.

Rotebro IBK - Täby FC (Semifinal i Stockholmsligan)
När? Söndag 19/4, 15.00
Var? Västertorpshallen

Efter att ha besegrat Salem i kvartsfinalen med 6-5 så blev HJ klara för sin första semifinal någonsin.

Redaktionen tog ett snack med Andreas Eldh från HJ och han säger så här om varför du skall komma och stötta laget på söndag.

"För att se klubbens just nu hetaste lag gå mot ännu en seger och berätta för dom övriga rotebroarna som inte tog sig till västertorp att dom får en till chans att se oss i Tyresöhallen den 26e april då vi går för guldet!"

Resten av intervjun hittar ni här: http://www.sportadmin.se/hemsida/nyheter/?ID=1466&NID=77131

Axel Karlsson förlänger med Rotebro
2015-04-14 13:11
Axel Karlsson #99

”Det fanns ingen större anledning att byta då vi gick upp till division 1 med A-laget och även med juniorerna, det har alltid varit ett mål att spela division 1 med juniorerna.”

Rotebro fortsätter att göra klart med spelare inför kommande säsong i division 1. Näst på tur att komma överens om en fortsättning var Axel Karlsson. 18-åringen som spelade samtliga matcher för Rotebros A-lag denna säsong har tagit stora kliv senaste säsongen och blivit en framträdande spelare på planen trots sin unga ålder. 9 mål och 7 assist tog honom till en 8e plats på den interna poängligan.

I juniorerna har Axel en ännu mer framträdande roll där han i år vann poängligan i juniorernas division 2 norra. 20 mål och 20 assist är minst sagt en imponerande prestation på 17 spelade matcher.

Den unga centern säger följande om kommande säsong:

”Jag tror att vi kommer fokusera och ha som mål att stanna kvar i division 1. Om vi får in några spelare så kan bli ett mittenlag minst, för min egen del hoppas jag på lika mycket speltid som i år och att jag tar ett större steg som spelare och i A-laget”

Axel Karlsson, 18. Har skrivit ett 1-års kontrakt.

Niclas Johansson Bräck förlänger med Rotebro
2015-04-13 11:14
Niclas Johansson Bräck #21

Rotebro kan stolt meddela att Niclas Johansson Bräck förlänger med Rotebro förblir Rotebrospelare kommande säsong.

19-åringen spelade hela 57 matcher för föreningen säsongen 2014/15. 22 av dessa för A-laget där han prickade in 11 mål och 10 assist.

”Vi gick upp med både A-laget och juniorerna till division 1 i år, så det fanns ingen anledning att byta klubb. Jag tror att om vi fortsätter på den här inslagna vägen kan det gå bra nästa säsong för laget och egen del.”

Just nu spelar Niclas slutspel med juniorlaget där de spelat sig vidare till semifinal där Täby kommer stå för motståndet. Matchen spelas nu på söndag klockan 15.00 i Västertorpshallen. Vi önskar Niclas och Juniorerna lycka till på söndag och kommande säsong.

Niclas Johansson Bräck, 19. Har skrivit ett 1-års kontrakt.

Resultat från helgens slutspel - HJ till semi!
2015-04-12 20:38
Tekning efter det avgörande 5-6 målet!
Tre av föreningens lag hade slutspels matcher denna helg. När matcherna har summerats så är våra herrjuniorer semifinalklara!

P98 spelade kvartsfinal mot Järfälla och förlorade tyvärr med 5-1. Även F99 fick se sig besegrade med 4-1 mot Värmdö.

Vi gratulerar båda lagen till en riktigt bra säsong!

Herrjuniorerna gör en till fantastisk insats och slår ut division 1 silvermedaljören Salem med siffrorna 5-6!

Rotebro var i ledning större delen av matchen, men Salem kom tillbaka och ledde under 6:e till 12:e minuten i tredje perioden. Sedan smällde Sandsund upp en boll i krysset och Karlsson 5-6 målet som blev matchvinnande.

Matchreferat från matchen finns här:

Nu väntar semifinal mot Täby söndag 19 april, kl 15.00 i Västertorpshallen.

Nu sluter vi upp hela föreningen och stöttar våra duktiga killar!
Herrlaget, 17/04 10:45
Herrjuniorer, 14/04 22:24