FC Rosengård Futsal första träning 2017
2017-04-14 13:26
Medan de andra futsallagen fortfarande latar sig har Rosengårds grabbar redan börjat sin träning. Denna vecka startade FC Rosengård sin futsalträning för kommande säsong 2017/2018 och det verkar som det kommer blir ett mycket interessant år för futsal i Rosengård. Många nya, möjliga spelare har hört av sig till laget, även killar från andra delar av Skåne och Danmark. Om det fortsätter såhär kommer det bli stor konkurrens om de 14 spelplatserna till matcherna, enligt tränare Francis Maciel. 
FC Rosengård kör sin träning två gång i veckan på Herrgården i Rosengård. 
Alla killar som gillar och är intresserade av futsal hör av er till tränare Francis och boka in en provträning med oss. Alla är jättevälkomna eftersom vårat mål är mer än att enbart bygga upp ett futsallag, vi vill också sprida futsal här i Skåne, avslutar Francis. 

FC Rosengård Futsal drar igång för säsong 2017/2018
2017-04-04 15:17

FC Rosengård fortsätter 2017 att satsa på futsal, den mest växande sporten i Sverige. Rosengårds grabbar spelade i fjol i division 1, Södra Götaland. Enligt tränare Francis Maciel gick det inte riktigt som man förväntat sig. Men om man ser det från den positiva sidan så var det många i Skåne som fick upp ögonen för just futsal, med en växande publik till varje match på hemmaplan.

 

Anledningen till att laget börjar träna så tidig är att man försöker hitta spelare som är intresserade att spela futsal. Det kommer bli en utmaning att finna duktiga spelare då man konkurrerar med fotbollen som också startar sin högsäsong nu.

”Vi som älskar futsal måste kämpa för att hitta de spelare som har potential inom futsal. Vi har några killar från förra året som kommer att försätta med oss, men vi söker hela tiden nya spelare från Malmöområde som vill prova spela hos oss”, säger

Francis. ”Det kommer bli ett mycket intressant år för futsal på FC Rosengård. Vi håller bland annat på att göra klart med en sponsor som är specialist på futsal i Europa, så är det mycket på gång just nu”

 

FC Rosengård startar sin futsalträning måndagen den 10 April på Herrgården i Rosengård.

 

Till alla killar som är intresserade att provspela med FC Rosengård Futsal, kontakta vår futsaltränare Francis Maciel på: 072- 3051601 
FC Rosengård vann med 6-3 och hoppet mot Allsvenskt kval fortsätter
2017-01-16 17:49
I lördags spelade FC Rosengård sin 6:e match i div 1 futsal Södra Götaland i Rosengård SPH. Laget som var på besök var FC Paratodos från Ulricehamn som  tidigare i höstas vann lagens första möte med 6-5 på hemmaplan.
Matchen började tufft för Rosengårds grabbar som begick väldigt många defensiva misstag. Tyvärr prestera de mindre bra i första halvlek som slutade 3-1 till gästerna. I andra halvlek kom FC Rosengård tillbaka med en helt annat attityd eftersom det bara var vinst som gällde för att försätta hoppet mot SFL-kval. Med bra rörelse och en enorm förbättring när det gäller avslut gjorde FC Rosengård en imponerade vändning och matchen som började dåligt slutade 6-3 till Rosengård. 

Nästa helg åker Rosengårds grabbar till Halmstad för att möta Halmstad FK. För att lyckas med chansen till slutkvalet måste Rosengård vinna de två resterande matcherna.

Rosengård mål gjorde av Jhonjairo (3) , Ismael (2) och Hussein (1).
Förlust mot Fågelförs IF
2016-12-19 21:34
FC Rosengård Futsal div 1 spelade i lördags en viktig match. Laget de mötte var ett stark defensivt Fågelfors. Tyvärr presterade inte Rosengårds grabbar samma futsal som i de två senaste matcherna och förlorade mot Fågelfors IF med 5-2. Med den förlusten minskade även chansen att gå upp till allsvenskan 2017. Nu måste laget vinna de resterande tre matcherna de har kvar. 
Enligt tränare Francis Maciel så tappade laget kollektivt helt focus under matchen samt att individuella misstag gjordes, vilket i slutänden kostade en förlust. "Vi ska använda tiden under juluppehållet med att prata med spelarna och rätta till det som behövs och försöka komma igen. Killarna har en stor potential och det är bara att jobba vidare. Dessutom vill vi tacka våra Brasilianska spelare Lasaro Araujo som gjorde sin sista match i lördags och önskar honom lycka till i Brasilien" avslutar Francis Maciel. Rosengård spela igen den 14 januari på hemplan mot FC Paratodos och då är det bara vinst som gäller
Kom och heja på FC Rosengård Futsallag
2016-12-15 10:23
På lördag den 17 december spelar FC Rosengård en viktig match i div 1 södra Götaland.
Matchen börjar kl 14:00 i Rosengård SPH och vi möter Fågelförs IF från Småland som ligger efter oss (2:a) i tabellen . För att kunna fortsäta vår väg mot Allsvenskan futsal behöver vi er support.
Ta med alla nära och kära och kom!
Varmt välkomma!

FC Rosengård vann över Hedbo och tar över seriens första plats i tabellen
2016-12-12 23:40

I söndags spelade FC Rosengård en tuff match på bortaplan mot FC Hedbo ,  matchen blev inte som Rosengård förväntade sig , hemmalaget som har haft mycket problem i sina tre första matcher med stora förluster gjorde det svårt för Rosengårds grabbar. Hemmalaget spelade mycket aggressiv fotboll  och efter 10 minuter skadades två Rosengård spelare som inte kunde återvända till matchen igen . 

Första halvlek slutade 3 -2 till hemmalaget men i andra halvlek så kvittera FC Rosengård med fina insatser av futsalrörelse och slutresultat blev 7-4 till FC Rosengård som nu ligger i toppen av tabellen med 9 poäng. FC Rosengårds mål gjordes  av Lazaro, Jhonjairo, Ezequias,Hussein och Hakim . Nästa helg spelar Rosengårds grabbar en viktig match på hemmaplan mot Fågelförs IF på Rosengård SPH kl 14:00. 


Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..