Ekerö IK
Armbrytning
GLÄDJE - ANSVAR - TRYGGHET - RESPEKT - GEMENSKAP

Armbrytning är en klassisk tävlingsgren samt en sport som kombinerar styrka, teknik, snabbhet och taktik. Två motståndare sätter ner armbågen på ett bord, och håller varandra i handen. När tävlingen startar ska spelarna trycka ner motståndarens hand mot bordet, samtidigt som de har kvar armbågarna på bordet. När en av spelarna lyckas få den andra att vidröra bordet med handen har den vunnit.


En av de mest kända armbryterskorna i världen är svenskan Heidi Andersson från Ensamheten, utanför Storuman. Hon är niofaldig världsmästare och föremål för dokumentärfilmen Armbryterskan från Ensamheten. Heidi har en kusin som heter Fia Reisek som även hon är världsmästare.

Medaljregn för Ekerös armbrytare Ekerö IK:s armbrytare
2017-03-27 14:23
Ekerö IK:s armbrytare lyckades överträffa fjolårets medaljbedrift. Under SM i Örnsköldsvik tog klubben totalt 15 medaljer.

När Ekerö IK förra året arrangerade SM hemma i Bollhallen tog laget totalt tolv medaljer. I år gick SM i Örnsköldsvik där nio armbrytare från Ekerö IK deltog för att försöka upprepa förra årets bedrift.

Men laget lyckades inte bara upprepa bedriften, utan lyckades via fem guld, fem silver och fem brons ta med sig hela 15 SM-medaljer hem till Ekerö.

– Jag är mycket stolt över mina klubbkamrater att vi lyckades plocka så många medaljer. Det resulterade i att vi lyckades kriga oss fram till en åttonde plats i medaljligan utav 28 klubbar.
Ordföranden och tränaren Anders Svensson.

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer