Våra Sponsorer
Välkommen till Gefle IF Dam div 2

Knapp förlust i årets första träningsmatch.
2017-02-20 10:17

Gefle IF Dam åkte under lördagen till Uppsala och Österängens IP för säsongens första träningsmatch. Gefle inledde matchen mot IK Uppsala F19 (f.d. IK Sirius) starkt, med hög press och bra aktivitet på alla positioner.

– Vi inleder matchen på ett bra sätt, där vi redan efter några minuter skapar riktigt bra målchanser, säger tränare Tomas Axlund.

Gefle gick till halvtidsvila med 1–0 underläge efter mål av IK Uppsala i slutet av första halvlek.

I andra halvlek fick laget återigen upp presspelet och lyckas också kvittera i den 76:e minuten genom Mathilda Henriksson efter ett fint förarbete av Gabrielle Wågström och Clara Engstrand.

Efter målet öppnade matchen upp och båda lagen gick för seger. Det skickliga hemmalaget lyckades i den 88:e minuten göra segermålet via en omställning.

– Jag är nöjd med spelarnas prestationer och periodvis lyckas vi hålla spelet uppe. Nu är vi igång och redan nästa helg väntar ännu ett starkt motstånd avslutar Tomas Axlund.

I helgen åker damlaget upp till Ljusdal för ett träningsläger där de på lördagen den 25/ 2 kommer att möta division 1 laget Ljusdals IF i en träningsmatch med start 14.00.

Matchfakta:
IK Uppsala – Gefle IF 2–1 (1–0)
1–0 35´
1–1 76´ Mathilda Henriksson
2-1 88´

Jennifer Wiker
Frida Larsson (Gabrielle Wågström 60´), Anna Björklund, Liselotte Ronnerfors, Johanna Korssell (Helin Unal 60´)
Wilma Gavlén, Wilma Ullström (Julia Planeskog 60´), Ebba Gavlén, Mathilda Henriksson
Lina Bälin (Felicia Sandin 37´), Jessica Westrin (Clara Engstrand 55´)

Välkommen Ellen till målvaktsteamet!
2017-02-13 11:36
Ellen Sundstrand

Gefle IF Dam har gjort klart med målvakten Ellen Sundstrand som kommer från Hagaströms SK.

– Ellen är 17 år och kommer till oss för att få en bra träningsmiljö och för att få utvecklas, det ska vi hjälpa henne med. Hon är en väldigt talangfull målvakt. Ellen kommer ingå i vårt målvaktsteam som ser till att både utvecklingslaget och division 2 laget försörjs med målvakter under säsongen.

BILMA cup segrare!
2017-01-09 08:33

Välkommen Lise-Lott Ronnerfors!
2016-12-30 13:48

Vi är glada att presentera vårt fjärde nyförvärv inför 2017, och det är talangfulla mittbacken Lise Lotte Ronnerfors från Tierps IF.

Denna 17-åring har redan hunnit med att bygga på sig erfarenhet från spel i division 1 och i henne får vi en snabb och följsam mittback. Lise Lotte kommer med sin karaktär och sina förkunskaper att passa bra in i 2017-års trupp.

Välkommen Gabbi, Jessica och Julia !
2016-12-12 14:21
Gabriella Wågström, Jessica Westrin och Julia Planeskog

En stark trio som valt Gefle IF.

Mittbacken Gabrielle Wågström från Själevads IK i Örnsköldsvik. Detta är en tjej med erfarenhet från Division 1 där hon trots sina 21 år också agerat som lagkapten. Gabrielle är trygg med boll, en mycket kraftfull spelare och visst kan man ana att detta är en tjej med 3 junior SM guld med Modo Hockey. Gabrielle kommer att tillföra rutin och vi är glada att denna tjej valt Gefletröjan.

NorrHams 21-åriga forward Jessica Westrin, en avslutare som gärna offrar sig i motståndarnas straffområde. Jessica har de senaste säsongerna skaffat sig erfarenhet från division 2 där hon har varit en av de ledande spelarna i sin moderklubb. Hon är en mycket spännande powerforward och vi ser mycket fram emot att få se henne i vår tröja.

16 åriga Julia Planeskog har under hösten påbörjat sina gymnasiestudier vid Vasaskolan i Gävle där hon kombinerar studier med att spela fotboll på NIU. Julia har tidigare spelat i Arbrå BK och hon har också representerat distriktslaget i Hälsingland. Julia äger en mycket vass högerfot, fina offensiva egenskaper och hon har också förmågan att göra sina medspelare bättre. Vi ser mycket positivt på denna övergång och det ska bli spännande att se Julias framtida utveckling i vår miljö.

Lör 18/2 15:00
Lör 24/9 13:00