Våra Sponsorer
Välkommen till Gefle IF Dam div 2

Oavgjort för damerna på ett soligt Gavlevallen.
2017-03-20 12:48
Startelvan mot Gimo FK
Damerna tog under söndagsförmiddagen emot Gimo IF FK hemma på Gavlevallen.
Gefle tog kommandot från start i säsongens första hemmamatch och redan efter någon minut hade laget en fin möjlighet till att ta ledningen. Gimo stod dock upp bra och den första halvleken slutade därför mållös.
I andra halvlek såg det återigen ut som att Gefle skulle göra matchens första mål men så i den 48:e minuten lyckas Gimo göra 0–1 efter en miss i Gefleförsvaret. Hemmalaget var dock inte sena med att svara och gjorde 1–1 genom Elin Björklund två minuter senare. I slutskedet av matchen skapade Gefle många fina anfall men en storspelande Gimomålvakt såg till att resultatet blev 1–1 denna söndagsförmiddag. 

Förutom slarvet som ledde fram till Gimos mål så är jag nöjd med den andra halvleken. Vi presterar en anfallsglad fotboll och det är bara skärpan i avsluten som saknas. Detta får vi justera under veckan och vi ser nu mycket fram emot att få mäta våra krafter mot division 1-laget IFK Östersund, säger tränaren Tomas Axlund. 

Nästa match för damlaget spelas redan nu på fredag den 24 mars då IFK Östersund kommer på besök. Matchen spelas 19.00 hemma på Gavlevallen. 

Matchfakta:
Gefle IF – Gimo IF FK 1-1 (0-0) 
0-1 48´
1-1 Elin Björklund 50´ 

Hanna Sundin
Frida Larsson (Kajsa Erihn 60´), Anna Björklund, Gabrielle Wågström, Johanna Korssell (Jessica Westrin 81´) 
Wilma Gavlén, Elin Björklund, Ebba Gavlén, Wilma Ullström (Mathilda Henriksson 55´)
Jessica Westrin (Clara Engstrand 45´), Felicia Sandin 

Meriterad forward väljer Gefle IF
2017-02-27 12:55
Felicia Sandin
Vi har nöjet att presentera nästa nyförvärv inför säsongen 2017, och det är 23-åriga Felicia Sandin. Felicia kommer från spel i division 1 där hon under många år byggt på sig erfarenhet från spel i IFK Gävle, Tierps IF och nu senast i IK Huge. Hon är en tuff och löpvillig forward och hon har redan visat upp sin målfarlighet i motståndarnas straffområde.

Vi är glada att Felicia väljer att fortsätta utvecklas hos oss och med detta starka nyförvärv höjer vi temperaturen i truppen ytterligare!


Oavgjort för damerna mot starka division 1-laget Ljusdals IF.
2017-02-27 10:43
Startelvan i årets andra träningsmatch.
Gefle IF spelade under lördagseftermiddagen sin andra träningsmatch för säsongen där resultatet blev 1–1 borta mot Ljusdals IF. 
Matchinledningen är till Ljusdals fördel där de har det mesta av bollinnehavet men Gefle ligger rätt i sina positioner och därför skapas inga större målchanser för hemmalaget. Gefle jobbar sig mer och mer in i matchen och i slutet av första halvlek ger det utdelning. Det är nyförvärvet Felicia Sandin som efter en trång situation i straffområdet sätter 0–1 till Gefle. Strax därefter blåser domaren av första halvlek och Gefle går till halvtidsvila med 0–1 ledning. 
- Ljusdal inleder bättre än oss men känslan är att vi kommer in i tempot ju längre halvleken går, säger tränaren Tomas Axlund. 
I andra halvlek är bollinnehavet mer jämnt fördelat vilket gör att båda lagen kan komma till fler chanser. Gefles yttermittfältare Wilma Gavlén var ett stolpskott ifrån att utöka Gefles ledning till 0–2. Det är dock Ljusdal som gör matchens andra och sista mål, detta genom en omställning i den 72: a minuten. Matchen slutar 1–1 och Gefle IF får vara nöjda med både prestation och resultat. 
- Den andra halvleken är spelmässigt bättre och vi lämnar BL Arena med en bra känsla avslutar tränaren Tomas Axlund. 
Nästa match för damerna spelas lördagen den 11 mars borta mot Vaksala SK på Årsta IP 17.00.  
Matchfakta:
Ljusdals IF – Gefle IF 1–1 (0–1) 
0-1 45´ Felicia Sandin 
1-1 72´ Sanna Signeul  

Hanna Sundin
Lise Lotte Ronnerfors, Kajsa Erihn, Gabrielle Wågström, Helin Unal 
Wilma Gavlén, Julia Planeskog, Ebba Gavlén, Wilma Ullström 
Felicia Sandin, Clara Engstrand 

Avbytare:
Glory Amalaha 
Jessica Westrin 
Anna Björklund
Mathilda Henriksson
Ella Thorgren  

Knapp förlust i årets första träningsmatch.
2017-02-20 10:17

Gefle IF Dam åkte under lördagen till Uppsala och Österängens IP för säsongens första träningsmatch. Gefle inledde matchen mot IK Uppsala F19 (f.d. IK Sirius) starkt, med hög press och bra aktivitet på alla positioner.

– Vi inleder matchen på ett bra sätt, där vi redan efter några minuter skapar riktigt bra målchanser, säger tränare Tomas Axlund.

Gefle gick till halvtidsvila med 1–0 underläge efter mål av IK Uppsala i slutet av första halvlek.

I andra halvlek fick laget återigen upp presspelet och lyckas också kvittera i den 76:e minuten genom Mathilda Henriksson efter ett fint förarbete av Gabrielle Wågström och Clara Engstrand.

Efter målet öppnade matchen upp och båda lagen gick för seger. Det skickliga hemmalaget lyckades i den 88:e minuten göra segermålet via en omställning.

– Jag är nöjd med spelarnas prestationer och periodvis lyckas vi hålla spelet uppe. Nu är vi igång och redan nästa helg väntar ännu ett starkt motstånd avslutar Tomas Axlund.

I helgen åker damlaget upp till Ljusdal för ett träningsläger där de på lördagen den 25/ 2 kommer att möta division 1 laget Ljusdals IF i en träningsmatch med start 14.00.

Matchfakta:
IK Uppsala – Gefle IF 2–1 (1–0)
1–0 35´
1–1 76´ Mathilda Henriksson
2-1 88´

Jennifer Wiker
Frida Larsson (Gabrielle Wågström 60´), Anna Björklund, Liselotte Ronnerfors, Johanna Korssell (Helin Unal 60´)
Wilma Gavlén, Wilma Ullström (Julia Planeskog 60´), Ebba Gavlén, Mathilda Henriksson
Lina Bälin (Felicia Sandin 37´), Jessica Westrin (Clara Engstrand 55´)

Välkommen Ellen till målvaktsteamet!
2017-02-13 11:36
Ellen Sundstrand

Gefle IF Dam har gjort klart med målvakten Ellen Sundstrand som kommer från Hagaströms SK.

– Ellen är 17 år och kommer till oss för att få en bra träningsmiljö och för att få utvecklas, det ska vi hjälpa henne med. Hon är en väldigt talangfull målvakt. Ellen kommer ingå i vårt målvaktsteam som ser till att både utvecklingslaget och division 2 laget försörjs med målvakter under säsongen.


Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Gefle IF Fotboll Ungdom, 14/02 08:20