Följ oss på Instagram
@triton.power
Årsmöte i SK Triton 2017

SK Tritons årsmöte 2017 har genomförts och blev som sig bör en trevlig tillställning som inleddes med prisutdelning för fina prestationer I tävlingsbassängen för 2016. Bebbe Mattson tillsammans med tränarna delades ut de olika priserna med statut för pris och motivering för de olika priserna. Bild och text från mångfalden av ärade pristagare ses nedan bland nyheter.

Efter en bensträckare inledde ordförande Malin Håkansson årsmötet med en kort tillbakablick på verksamheten från gånga året och lyfte fram ur den digna verksamhetsberättelsen ett par saker, bland annat att Triton hade två simmare vid de olympiska spelen och att Triton har två lag I seriesim som speglar kvalitén i verksamheten.

Därefter blev det val av förtroendeuppdrag 2017 och medlemmarna röstade helt med de två representanterna från valberedningens förslag. Senare kommer protokoll från årsmötet med övriga beslut och val.

Härmed lämnar vi 2016 bakom oss och ser framåt mot ett nytt framgångsrikt år och med tillförsikt mot Triton 2021.

Seriesim omgång 4
2017-03-29 15:08
Lund och Ängelholm är tävlingsarena till helgens Seriesimsdrabbning

Fjärde och sista omgången av 2016/2017 års seriesim till helgen – nu kör vi ända in i kaklet i Ängelholm och Lund.

En av framgångsfaktorer för våra lag är att vi tävlar som vi tränar och undviker diskvalificeringar och på så sätt vinner poäng - fortsätt så

Imorgon (torsdag) har vi seriesimsträning kl 16.00 - Välkomna

Kallelse finns under tävlingar

Ha kul & Simma fort

2 x GULD + 2 x SILVER +++ Pers
2017-03-26 18:09
Foto: Helsingborgs Simsällskap

The Classic Öresund Meeting 2017 i Helsingborg och Filborna Arena blev en tävling med många fina prestationer. Startfälten hade samlat 31 klubbar från Sverige och Danmark och inte mindre än 880 simmare med välfyllda läktare runt tävlingsarenan som har 10 st banor där det simmades snabbt.......och

Vandringspristagare 2016 och Tritonspel pristagare HT-16
2017-03-24 18:28

Vid årsmötet den 23/3 hölls en prisceremoni där Tritons vandringspriser och priserna för Tritonspelen delades till simmarna för deras fina prestationer under 2016.

Vandringspriserna som delades ut till följande simmare

Årets prestation som är sponsrad av Göranssons Elbyrå gick till Ida Marko-Varga för hennes prestationer vi OS i Rio de Janeiro där  Ida medverkade i 4 x 100 frisim och 4 x 200 frisim. Båda lagen placerade sig på en 5e plats.

Årets bästa flicka: Ica Hallens Pris går till den flickan i klubben med bäst FINA poäng. 2016 var det Ida Marko-Varga som simmade 200 frisim på tiden 1.59.19 (50 m) och detta gav 851 poäng.

Årets bästa pojke sponsrad av Staffanstorps Tryckeri går till den pojke i klubben med bästa FINA poäng. Pojken som simmade till sig bäst poäng var Marcus Svensson på 100 meter bröstsim med tiden 1.00.77 och detta gav 818 poäng.

Årets största överraskning: Örn pokalen går till simmaren som överraskat mest under året. Vid Sum-Sims regionsfinaler överraskade Joar Modigh stort och presterade verkligen på topp.

Årets SUM SIM prestation: Bebbe priset gick till Amanda Granborg som simmade till sig en andraplacering på 100 meter ryggsim och en tredjeplacering på 200 meter ryggsim.

Årets bästa internationella prestation sponsrad av Gunnborg Pellborn gick till Ida Marko-Varga för hennes prestationer vid OS i Rio de Janeiro där båda lagkapperna som Ida medverkade i tog sig till en femteplacering.

Årets medleypris pojkar sponsrad av Två kockar går till pojken med den totalt snabbaste tiden när man summerar 200 meter medley och 400 meter medley. Den bästa pojken 2016 var Rasmus Wetterborg som simmade 200 medley på tiden 2.07.93 och 400 medley på tiden 4.43.30 som ger en totaltid på 6.51.23.

Årets medleypris flickor sponsrad av Ninolab delas ut på samma förutsättningar som för pojkar. Årets bästa medleysimmare bland flickorna var Madeleine Grönberg som simmade 200 meter medley på tiden 2.33.57 och 400 meter medley på tiden 5.15.11 och en totaltid på 7.48.68.

Årets simiadenprestation flickor sponsrat av Kävlinge lotteriservice gick till Gabriella Wivsätter för hennes guldmedalj på 200 meter medley.

Årets simiadenprestation pojkar sponsrat av SySav gick till Arvid Nilsson för hans silverplacering på 100 meter ryggsim.

Årets bästa lagkappslag sponsrat av Fritid Staffanstorp gick till laget som simmade till sig en andraplacering i 4x200 meter frisim vid SM i långbana. Laget bestod av Moa Ståhl 2.05.48, Ida Marko-Varga 2.00.20, Alba Forés 2.10.07 och Magdalena Kuras 2.03.09 och gick i mål på tiden 8.18.84.

Flest klubbrekord under året sponsrat av SySav gick till Ahmad Attellesey som slog 7 individuella klubbrekord.

Märklarbröderspris gick till Arvid Nilsson med motiveringen ”God kamrat och en bra förebild före, under och efter träning samt även vid tävling. Har med en tuff inställning och träningsflit haft stora framgångar i bassängen”.

Årets masters prestation: Inge Blomqvists minne gick till Honza Vitazka för seger och nordiskt rekord i 400 meter medley på tiden 4.35.52 vid masters SM.

Sportringens presentkort för årets kompis (en flicka och en pojke) gick till Arvid Nilsson och Fanny Andersson.

Vi tackade även av åtta stycken duktiga simmare som ställt upp och simmat i våra seriesimslag under många år men numera är de pensionärer för seriesim.

Vi tackade av

Gustaf Palmqvist

Joar Modig

Felix Wetterborg

Sebastian Mickelsson

Amalia Degler

Karin Björkman

Felicia Jartelius

Emilia Stålhammar

Prisutdelningen avslutades med prisutdelning för Tritonspelen höstterminen 2016.

Nyhetssvejpet...vecka 12
2017-03-21 15:35

Händer mycket i en förening…..här kommer en del..

Nyheter från våra grupper