Benfica
2017-03-30 15:34


Fotbollklubbarnas Samorganisation Malmö besöker Benfica tillsammans med klubbarna i Malmö.

Fredagen den10 mars samlades 23 förväntansfulla tränare för att besöka Benficas akademi och träningsanläggning i Lissabon.

Med som guide var Anders Andersson, som tidigare spelat i både Benfica och Belenenses. Vi fick bl.a.  nöjet att titta på Benficas P15 som spelade seriematch på deras träningscamp.

Intressant att följa hur man spelar i Portugal där man visa upp några riktiga guldkorn, som säkert kan nå ända fram till A laget i framtiden

Anders berättade om sin resa med stor inlevelse från Svenstorps IF till Malmö FF. För att sedan gå vidare ut i Europa där första anhalten blev Blackburn Rovers i England, för att därefter ta klivet över till Ålborg i Danmark. Fortsatte därefter till Benfica och avsluta Portugalresan hos lokal kollegan Belenenses, för att avsluta karriären i Malmö FF.

En av konferens dagarna fick vi besök av Stefan Schwarz som berättade om sitt rika fotbolls liv. Från Bayern Leverkusens ungdomsakademi och deras tuffa träningsmetoder, till dom stora arenorna med lag som Benfica, Arsenal, Fiorentina, Valencia och Sunderland.

Vid vår andra dag på Benfica Campen togs vi emot av Jorge och en kollega till honom som berättade om Benficas upplägg med träningsplaner, träningshall och anläggningar för fys- och rehab träning. Noterbart är att även Benfica har investerat i en ny konstgräsplan, allt för att kunna förbereda sig inför matcher på detta underlag. Dagen avslutades med två timmar träning och matchteori i hur man vill utbilda sina ungdomsspelare

Benfica inackorderar spelare från 12 års ålder där dessa kan komma från hela Portugal men också från andra länder. Man har ett nära samarbete med skolorna i och kring sin träningsanläggning med ansvar för transporter till och från skolan, allt för det skall vara så smidigt som möjligt att kombinera skola och fotbollsträning.

En notering och säkert inspirerande för många av de unga i akademin är att A laget tränar, äter och vilar på Campen inför sina hemmamatcher och man kan då som ung akademispelare känna närheten till A truppen även om nålsögat är mycket litet att ta sig hela vägen upp till att bli en av de professionella i A laget i framtiden.

På området fanns det också två arenor med en kapacitet på 3000 åskådare utöver alla de 5-6 gräsplaner av yttersta kvalitet. A-laget har sin egen plan, men kan välja att härja fritt på vilken av de övriga planerna om man så önskade. Värt att notera att man planerar för att bygga ut till det dubbla antalet planer på anläggningen som man äger till 100%.

Som sig bör avlutades resan med match mellan Benfica  - Belenenses, vinst för Benfica med 4-0 och nöjet att se våra svenskar Victor Nilsson Lindelöv i Benfica och Robert Åhman Persson i Belenenses.

Det var en mycket nöjd tränargrupp efter dagarna i Portugal som både var lärorikt och gav inspiration att bygga vidare sina egna verksamheter, med nya idéer i bagaget.

Vi rikta också ett stort tack till både Anders Andersson och Stefan Schwarz för deras engagemang under dagarna i Lissabon och Portugal!

 

Tack alla för ett gott samarbete under hela resan och vi från samorganisationen önskar alla lycka till i sina klubbar inför seriestarterna.

Olle, Bosse, Rolf och Terje

MM Kvartsfinaler Herrar
2017-03-01 12:31
Speldagarna för kvartsfinalerna den 15 - 20 mars är lottade.
1. Kulladals FF - Malmö City FC         3-0
2. Lilla Torg FF - FC Bellevue             2-0
3. Kvarnby IK - FBK Balkan               7-5
4. IFK Klagshamn - Bunkeflo FF       6-4

Semifinaler spelas den 12-14 april
5. Kulladals FF - Lilla Torg FF             6-5
6. Kvarnby IK - IFK Klagshamn         5-1

Finalen spelas den 31 maj kl. 18.30 plats ej bestämd
7. Kulladals FF - Kvarnby IK
Årets junior och fotbollstjej utsedda
2017-02-21 10:49

Fotbollklubbarnas Samorganisation har utsett Mattias Svanberg Malmö FF till årets junior. Mattias har under 2016 haft fantastiskt utveckling i klubblag och landslag. Där en avgörande insats var  i den allsvenska slutspurten borta mot Falkenberg.

Årets fotbollstjej , Ebba Wieder FC Rosengård. Ebba har varit duktig spelare i FC Rosengård, som kommer från klubbens egna ungdomsled.  Ebba har utvecklats positivt är nu etablerad i A-laget och var med och tog FC Rosengård till kvartsfinal i Champions League.

Ett stort grattis till pristagarna ,som  kommer uppmärksammas på idrottsgalan i april.

Grattis Malmö FF!
2016-10-27 09:30

Malmö FF säkrade allsvenska guldet i den 28 omgången. Fantastisk insats av Malmö i ett pressat läge att säkra seriesegern. Samtidigt fick vi se en stjärna att tändas i Mattias Svanberg, som visade vägen redan efter 57 sekunder för att sedan i 20 minuten avgöra till Malmös fördel. Malmös 19 guld var ett faktum. Bäst i Sverige. Även om matchen i Borås inte var klar.

Ett stort grattis från Fotbollklubbarnas Samorganisation.

Malmömästare
2016-10-20 09:53

Årets sista Malmömästare.

En kulen och kylig höstdag avslutades MM för dom sista åldersgrupperna på Mariedals IP.

Först ut var 13 åringarna, Husie IF besegrade IFK Klagshamn i jämn och spännande match med 3-1.

Husie IF fortsatte med att vinna även flickor 14  över FC Rosengård men här fordrades ett straffavgörande efter 0-0  vid fulltid.

Samtidigt avgjordes finalen för pojkar 14, där Kulladals FF besegrade Kvarnby IK med 3-0.

BK Olympic mötte Kulladals FF i pojkar 15 en mycket bra match. Där Olympic till sist stod som segrare med 4-2

Dagen avslutades med pojkar 16,  Malmö FF och BK Olympic, där Olympic hade ledningen med 2-0 men Malmö FF kom tillbaks reducerade och kvitterade. Resultatet 2-2 ledde till ett straffavgörande och här var Olympic bäst.

En spännande och fin fotbolls underhållning var över. Grattis till alla Malmömästarna.

Ett tack till Lilla Torg som var  medarrangörer

LB07 klara för Allsvenskan 2017!
2016-10-10 10:18

Ett stort grattis till LB07:s damlag som är klara för allsvenskt spel 2017 !

Härligt med två Malmölag i högsta serien nästa år. Malmöfotbollen regerar!

 

klart.se