Rullstolshandboll
IFK Kristianstad Rullstolshandboll
Rullstolshandbollen är världens snabbast växande rullstolssport.
En fysisk sport med mycket kamp.

Är du sugen på att börja spela rullstolshandboll?

Tveka inte att höra av er , ni hittar oss under fliken Kontakt.

Rullstolshandbollen i Kristianstad är en samverkan mellan IFK Kristianstad och Furuboda IF
Information om Julavslutning
2015-12-02 21:17

Välkomna till julavslutningen

2015!

Söndagen den 20 december är alla spelare från Bollibumpa, handboll för alla, rullarna och lagen P09/10-A-lag välkomna till en avslutningsdag i lekens tecken. Vi blandar lag från alla åldrar i lag med lagkaptener från A-laget och jobbar gemensamt vid ett antal stationer.

Klockan 12.30-13.30 träffas man lagvis med sina ledare och äter korv innan lagen delas in. Därefter sätter aktiviteterna igång och pågår till ca 15.30.

Självklart kommer Krutis att finnas på plats!

Anmälan kommer via Sportadmin där du även anmäler eventuella allergier senast den 13 december.

Handboll för alla på Lekens Dag
2015-08-23 10:29
den 23 Augusti medverkande Handboll för alla gänget från IFK Kristianstad på Furuboda Folkhögskolas årliga Lekens Dag. Delar av Både gänget från boll och lekskolan och delar av spelarna från rullstolshandbollslaget var på plats och körde lite aktiviteter för barnen. t.ex testa på rullstolshandboll i form av att försöka göra mål på spelarna från IFK sittandes i rullstol.

Tack till alla besökare och volontärer på Furuboda för en trevlig Dag. Vi hoppas vara med nästa år igen.
Utbildningsläger i Göteborg
2015-02-26 11:25
Lite bilder från Helgen
Helgen den 20-22 Februari åkte spelare och ledare upp till Göteborg för att delta i en träningshelg tillsammans med rullstolshandbolls lagen från 415 Göteborg och Alingsås HK.

kl 9:30 på Lördagen samlades vi i Sandeklevshallen. Vi startade med lite info om helgen som sedan följdes av lite praktiska övningar vi delade upp lagen så att vi va med olika personer och inte bara våra egna lagkompisar, allt för att utbyta erfarenheter lagen i mellan.

Efter ett hårt och intensivt första pass va alla spelare och ledare värd en liten fikapaus där vi även fick möjlighet att fortsätta samtala med varandra.

Efter detta va de dags igen för ett praktiskt pass på eftermiddagen som bestod av lite matcher lagen i mellan närmare bestämt fyra st.

För IFKs del blev de blandade resultat med en vinst och tre förluster, men tittar man på spelet och inte resultatet så märks de att träningen gett resultat för våra grabbar då samtliga verkligen jobbade stenhårt för varandra både i anfall och försvar.

Efter detta avslutades dagen med att vi fick prova på att cykla med handcyklar, efter detta gav vi oss tillbaka till hotellet för välbehövlig mat och vila inför nästa dag.

På söndagen blev de ingen sovmorgon utan de va bara upp när kl ringde för att kunna vara i hallen 9:30. Dagen startade med lite spel då vi mixade lagen då syftet var att ha roligt.

Efter detta va de dags för lite utbildning med lite olika värderings övningar, som Albin en av lagets spelare var ansvarig för. Efter utbildningen var det dags för lite sammanfattning innan de var dags att packa bilarna och åka tillbaka hemåt mot Kristianstad.

Sammanfattningsvis var det ett mycket nöjt gäng som åkte hem mot Skåne och Kristianstad

/ Rullstolshandbollen IFK

Det finns inga nyheter..