Våra Sponsorer
_________________
Välkomna till Damlagets hemsida
Säsongen 2017 kommer Ängelholms FF/Bjärelaget DFF  spela med Dam A i Div. 3 NV samt med Dam U i div. 2. Vi kommer även samarbeta med ÄFF:s F15. I damtruppen är de yngsta spelarna födda 2002 och vi arbetar hela tiden på att få till en bra miljö för utveckling.

Är du intresserad av att prova på att träna med oss kan du kontakta vår tränare Anja Larsson på 0734006047.

Kom gärna och titta på våra matcher! Kolla i kalendern så ser du när vi spelar och var. Vi tar inget inträde. Välkomna!
Förlust mot ett övermäktigt Hittarp
2017-03-12 09:40
Under lördagen mötte vi Hittarps IK i den andra DM-matchen för i år. Vi hade lite koll på dem sen innan och visste att det var väldigt viktigt att vi låg rätt i våra positioner matchen igenom samt att vi gärna ville hålla ett extra öga på Hittarps väldigt starka lagkapten. Vi visste också att vårt anfallsspel ffa skulle handla om snabba omställningar.

Allt detta stämde bra. Så fort någon hamnade lite ur position blev det farligt direkt och lagkaptenen var mkt riktigt väldigt giftig. Matchen slutade 0-6 men trots de stora siffrorna är vi inte alltför missnöjda med prestationen. Hittarp är ett bättre lag än vad vi är. Arbetsinsatsen går absolut inte att klaga på, samtliga spelare gjorde vad de kunde matchen igenom. Vi skapade dessutom målchanser i båda halvlekarna, som tyvärr inte resulterade.

Extra plus idag till Maria Lasson som gör ett väldigt fint inhopp på högerkanten.

Nu har vi en match kvar i DM-gruppspelet. Det är mot Dösjöbro som får sägas vara ännu större favoriter än vad Hittarp var. Matchen spelas på bortaplan söndag 19/3.

Trupp: Lina Eriksson-Wilma Andersson, Josefine Andersson, Carolina Narkaj, Maja Modig-Elin Nilsson, Mimmi Hultman:Johanna Bååth, Linnéa Persson, Emelie Andersson-Nelly Turesson.
Elin Hallén, Maria Lasson, Miranda Relke.
DM för Dam och F16
2017-03-09 14:32
På onsdagskvällen spelade vi DM-match hemma på Valhall mot Tågarps AIK. Innan matchen hade vi bland annat pratat om att ha ett fokuserat passningsspel och så blev det. Hela första halvleken var i princip förlagd till Tågarps planhalva. Vi var definitivt bollförande lag och när vi tappade bollen tog vi snabbt tillbaka den. Ibland blev det lite väl mycket av det goda och vi spelade kvadraten vilket ju är snyggt men inte särskilt effektivt. Det blev helt enkelt en kortpassning för mycket i flera lägen. Vi skapade målchanser men lyckades inte göra mål och halvleken slutade trots övertaget 0-0.

Andra halvlek blev vi mycket mer passiva och utspridda och inte förrän Tågarp (väldigt oturligt) gjorde 0-1 började vi hitta tillbaka. Det märktes att så fort vi började trycka på i löpningarna igen och släppa bollen i tid så hann inte Tågarp med. Problemet i andra halvlek var att det skedde alldeles för sällan. Elin Nilsson kvitterade på straff och matchen slutade 1-1.

Trupp: Anna Olsson-Carolina Narkaj, Josefine Andersson, Miranda Relke, Wilma Andersson-Elin Nilsson, Hilda Karlsson:Maja Modig, Mimmi Hultman, Emelie Andersson-Nelly Turesson.
Ellen Skogshult, Johanna Bååth, Lena Jupén, Linnéa Persson, Maya Waltersson.

F16 har inlett DM med att förlora mot Kullabygden med 0-1. Som det så ofta är vid den här tiden bland de lite yngre spelarna hade vi spelare borta pga sjukdom men de som var med gjorde i det stora hela en bra prestation. I F16-DM ställer vi upp med spelare födda 2001-03 och just den här matchen fick innermittfältaren Ozma Zaher (03) ställa sig i mål och gjorde där en fin insats.

Trupp: Elin Hallén, Elin Thulin, Emelie Andersson, Emma Persson-Holmberg, Hilda Karlsson, Ina Turesson, Julia Andersson, Klara Månsson, Linnéa Wallén, Lovisa Narkaj, Miranda Relke, Ozma Zaher, Rebecca Andersson.

Träningsmatch mot Råå IF
2017-02-26 17:43
I ett för Valhall ovanligt lugnt och fint väder spelade vi under lördagen träningsmatch mot Råå. Matchen inleddes 20 min sent pga att domaren var väldigt sen och eftersom det skulle spelas fler matcher fick vi nöja oss med 2x35 min.

Laget för dagen var lite ojämnt balanserat och vi kändes bitvis väl tunna mot Råås lite tyngre spelare. Tyvärr tappar vi också lite fokus i väntan på domaren och det är något vi får jobba på.

Råå spelade ett väldigt rakt spel och satte vår backlinje under hård press. Backarna gjorde mestadels ett bra arbete men blev väl ensamma vid många tillfällen. 

Spelet såg inte riktigt ut som vi tänkt oss förrän en bit in i andra halvlek när vår lagkapten Mimmi Hultman klev längre ner i banan för att hämta boll och sedan fördelade passningarna till löpande spelare.

Matchen slutade 0-2 och det är inte så mycket att säga om, Råå gjorde en bättre match än oss.
 
Tyvärr nickade Cornelia ihop med en Rååspelare och drabbades av hjärnskakning. Vi önskar henne såklart en snabb återhämtning.

Extra plus idag till Mimmi som ffa gjorde en väldigt bra andra halvlek där hon tar stort ansvar både i spelet och kommunikationen.

Trupp: Lina Eriksson-Carolina Narkaj, Josefine Andersson, Miranda Relke, Wilma Andersson-Elin Nilsson, Lena Jupén:Cornelia Bildtgård, Linnéa Persson, Maya Waltersson-Mimmi Hultman. 
Anna Hildingsson, Elin Hallén, Emma Persson-Holmberg, Maria Lasson.
5-0 i första träningsmatchen
2017-02-13 09:44
Under söndagen spelade vi årets första träningsmatch mot Allerums GIF som huserar i serien under oss.

Första halvlek var väldigt slarvig och inte mycket syntes av det vi tränat på. Vi kom ändå ur den med en ledning med 1-0 efter en fin omställning som avslutades med att Mimmi Hultman satte bollen i mål på en målvaktsretur efter skott av Maja Modig.

Andra halvlek blev en mycket roligare historia där vi på ett helt annat sätt spelade enligt plan. Träningarna i veckan innan har handlat mycket om spelvändningar och de såg vi mycket av. Så mycket att Allerum tröttnade rejält och vi fick stora ytor att jobba på. 2-0 gjorde Nelly Turesson på passning från Lena Jupén. Både Nelly och Lena är nya i truppen för i år. Cornelia Bildtgård gjorde 3-0 efter att ha blivit frispelad av Mimmi, 4-0 kom efter att Maya Waltersson gjort en soloräd hela vägen nerifrån sin högerbacksposition och sista målet som innebar 5-0 gjorde Maja.

En bra start på året, det är långt kvar till seriepremiär men vi är en bit på väg iallafall. Extra plus till Maya Waltersson idag som hela tiden fanns tillgänglig för spel när hon flög fram i långa löpningar längs kanten och ställde till med stor oreda för motståndarna.

Trupp: Lina Eriksson-Maria Lasson, Josefine Andersson, Wilma Andersson, Ellen Skogshult-Elin Hallén, Hilda Karlsson:Johanna Bååth, Elin Nilsson, Maja Modig-Mimmi Hultman. Cornelia Bildtgård, Emelie Andersson, Lena Jupén, Maya Waltersson, Nelly Turesson.