Välkomna till Damlagets hemsida
Säsongen 2017 kommer Ängelholms FF/Bjärelaget DFF  spela med Dam A i Div. 3 NV samt med Dam U i div. 2. Vi kommer även samarbeta med ÄFF:s F15. I damtruppen är de yngsta spelarna födda 2002 och vi arbetar hela tiden på att få till en bra miljö för utveckling.

Är du intresserad av att prova på att träna med oss kan du kontakta vår tränare Anja Larsson på 0734006047.

Kom gärna och titta på våra matcher! Kolla i kalendern så ser du när vi spelar och var. Vi tar inget inträde. Välkomna!
Ny fin prestation i Dam U ledde till målkalas
2017-04-24 17:10
Under söndagen spelade Dam U sin andra match i seriespelet. Matchen spelades på Olympiafältet mot Stattena IF.

Planen innan matchstart var att använda oss av ett passningsspel längs marken där bollhållaren hela tiden hade flera alternativ att välja mellan och där vi så ofta som möjligt var rättvända. Detta lyckades tjejerna med på ett strålande sätt. Vi skapade chanser och spelade precis som vi hade tänkt oss. Stattena var inte ofarliga och vi hade i första halvlek problem med deras väldigt kraftfulla forward som gjorde båda de 2 mål som Stattena gjorde i första halvlek. När domaren blåste för paus stod det 2-2 efter att Nelly Turesson gjort mål på ett friläge och Elin Thulin satte en målvaktsretur i mål.

I andra halvlek fortsatte vi med samma fina spel. Stattenas farliga forward fick vi styr på och då hade de inte mer att komma med offensivt. Egentligen spelade vi nog inte så väldigt mycket bättre i andra utan snarare var det Stattena som kroknade rätt rejält. Vi gjorde 5 mål i andra halvlek varav ett äkta hat-trick av Maja Modig, ytterligare ett mål av Nelly samt ett väldigt fint skott av Amanda Lidén.

Matchen spelades som 9-manna eftersom Stattena valt det. En 9-mannaplan är kortare än en 11-mannaplan men har fullbredd vilket gör att den blir rätt stor. Det utnyttjade vi till fullo och det utspridda motståndarlaget låg alldeles för långt ifrån oss och fick jaga massor.   

Sammantaget gör alla 12 spelarna en väldigt bra match och roligt är det att lyckas göra 7 mål på Stattenas duktiga division 1-målvakt som trots de många målen gjorde en hel del fina räddningar.

9     1-0
14   1-1   Nelly Turesson. Assist Maja Modig.
33   2-1   
39   2-2   Elin Thulin. Ass Ina Turesson.
49   2-3   Amanda Lidén. Ass Cornelia Bildtgård
60   2-4   Maja Modig. Ass Amanda Lidén.
71   2-5   Maja Modig. Ass Elin Thulin.
80   2-6   Maja Modig. Ass Maya Waltersson.
87   2-7   Nelly Turesson. Ass Maya Waltersson.

Trupp: Lina Eriksson - Maria Lasson, Emma Persson-Holmberg, Ellen Skogshult(K) - Ina Turesson, Maya Waltersson - Cornelia Bildtgård, Nelly Turesson, Maja Modig.
Amnada Lidén, Elin Thulin, Rebecca Andersson.
Stark vändning mot Tågarp
2017-04-22 15:36
Det blåste rejält när Dam A idag mötte Tågarps AIK på bortaplan. Vi fick medvind i första halvlek och tänkte dra nytta av vinden genom att ligga högt och sätta en tidig press på motståndarna. Men det började inte bra. Vi kom helt snett in i matchen och redan efter 5 min stod det 1-0 till Tågarp efter en mycket slarvig insats på en hörna. Den höga pressen blev det inte mycket av eftersom Tågarps backlinje konsekvent drog iväg bollen på ett tillslag och istället för att trycka upp hela laget hamnade vi i ett läge där vi blev väldigt långa och började dra långbollar vi också.

I paus pratade vi om hur vi skulle kunna återgå till matchplanen och vi visste att vi inte alls nått den nivå vi har i laget.

Andra halvlek startade fint med att Mimmi Hultman hittade Linnéa Persson på ett sätt som de båda pratat ihop sig om i halvtid. Linnéa höll i bollen tills hon kom till skottläge och la in bollen bakom Tågarpsmålvakten. Då hade det inte gått mer än en minut sen avspark. Målet gav energi och vi tog över matchen, höll oss till matchplanen och visade upp ett helt annat spel än i första.

Matchens prestation gjorde Cornelia Bildtgård när hon från vänsterbacksposition mötte en utspark från Tågarp på halvvolley, plockade med bollen, passerade både ytter och ytterback och sen satte bollen med vänsterfoten i bortre krysset till ledning med 2-1.

Efter att vi gjort 3-1 genom Nelly Turesson som tryckte sig förbi försvaret gick Tågarp ner på en 3-backslinje för att forcera fram mål. De skapade en del chanser men lämnade också luckor bakåt och istället för att de kom närmare var det vi som gjorde 4-1 genom nyss inbytta Maya Waltersson.

Idag får Wilma Andersson plus i kanten för sitt fina mittbacksspel i andra halvlek och så får vi ju inte glömma Mimmi som spelar fram till tre av våra fyra mål.

5    1-0   
46  1-1   Linnéa Persson. Ass Mimmi Hultman.
56  1-2   Cornelia Bildtgård utan assist.
64  1-3   Nelly Turesson. Ass Mimmi Hultman. 
81  1-4   Maya Waltersson. Ass Mimmi Hultman

Truppen: Anna Olsson - Elin Thulin, Josefine Andersson, Miranda Relke, Wilma Andersson - Elin Hallén, Elin Nilsson: Emelie Andersson, Mimmi Hultman, Linnéa Persson - Anna Hildingsson.
Cornelia Bildtgård, Hilda Karlsson, Maria Lasson, Maya Waltersson och Nelly Turesson.
3 poäng efter bra prestation
2017-04-17 20:42
Så var vi äntligen framme vid premiären för Dam A. Första matchen spelades under annandagen på Grevieparken. På andra sidan stod Torns IF, ett motstånd vi hade problem med förra året. Men vi hade gjort läxan och visste var luckorna fanns.

I första halvlek visade vi upp ett mycket rörligt anfallsspel med spel både i djupet centralt och från kanterna. Vi skapade en hel drös målchanser varav vi gjorde mål på 2. Båda målen föregicks av fina kombinationer med många hemmaspelare inblandade.

I andra halvlek var det Torn som kunde dra nytta av medvinden och mycket riktigt flyttade de upp spelet en del. Men trots att de hade mer boll än i första och satte en tidigare press kom de inte till många avslut. Vi behöll laget kompakt och fortsatte vara aktiva och aggressiva. Det hela kändes väldigt kontrollerat och när vi gjorde 3-0 var matchen i princip avgjord.

Sammantaget en väldigt bra prestation av hela laget. Alla följde matchplanen, alla ville ha bollen och hela laget visade upp en offervilja där ett hemjobb av Johanna Bååth i slutsekunderna av första halvleken får symbolisera inställningen. Torn ställde om snabbt efter att vi tappat boll. Johanna som löpt massor och var i behov av paus tog en lång maxlöpning och gjorde en viktig brytning på mittplan. För det men framför allt för hennes fina spel på vänsterkanten får Johanna ett extra plus i kanten idag.

33   1-0   Johanna Bååth. Ass. Mimmi Hultman.
38   2-0   Mimmi Hultman. Ass. Johanna Bååth.
69   3-0   Maja Modig. Ass. Elin Nilsson.

Trupp: Anna Olsson - Carolina Narkaj, Wilma Andersson, Miranda Relke, Emma Persson-Holmberg - Elin Hallén, Elin Nilsson:Johanna Bååth, Mimmi Hultman, Linnéa Persson - Emelie Andersson.
Anna Hildingsson, Cornelia Bildtgård, Ellen Skogshult, Maja Modig, Nelly Turesson.
Dam U inledde seriespelet med vinst
2017-04-14 15:55
Idag inleddes seriespelet för Dam U hemma mot Strövelstorps GIF/IF Salamis. Bortalaget har valt att anmäla sig som 9-mannalag och då är det så vi spelar.

Första halvlek kommer bara några få spelare ur med godkänt betyg. Som helhet är vi passiva, ej spelbara och allmänt inte på plats. I paus bestämmer vi oss för att göra 45 bra minuter som vi skulle kunna vara stolta över efteråt. 

Andra halvlek började mycket olyckligt med att vi står och sover på gästernas avsparksvariant men efter det blev det uppryckning på alla fronter. Allt blir bättre och vi tar över både spelet och bollinnehavet och skapar också en rad målchanser. Försvarsspelet sitter i stort med en betydligt aggressivare inställning än i första delen av matchen.

Pga påsklov och diverse sjukdomar kom vi till spel med bara en back, en innermittfältare och en hel massa yttrar och anfallare. Att så många (unga) spelare fick spela på ovana positioner kan ha bidragit till den svaga inledningen men alla ska ha en eloge för att de lyckades lyfta sig så som de gjorde. 

Extra plus idag till Amanda Lidén, Elin Thulin och Emma Persson-Holmberg som förutom en bra andra halvlek dessutom gjorde vad de kunde för att bidra i första.

25   1-0   Nelly Turesson. Utan assist.
45   1-1   
58   2-1   Emelie Andersson. Ass. Anna Olsson.
63   3-1   Ina Turesson. Ass Emelie Andersson.
70   3-2   
78   4-2   Nelly Turesson. Ass Lena Jupén.
87   5-2   Nelly Turesson. Ass Anna Olsson.

Trupp: Anna Olsson-Cornelia Bildtgård, Emma Persson-Holmberg, Elin Thulin-Ina Turesson, Lena Jupén-Maja Modig, Nelly Turesson, Amanda Lidén.
Anna Hildingsson, Emelie Andersson, Klara Månsson. 
Seger mot Salamis/Strövelstorp
2017-04-06 12:22
I ett fint men efterhand allt kallare väder mötte vi IF Salamis/Strövelstorps GIF på deras träningsplan vilket innebär gräs. IFS/SGIF siktar på att vinna serien under oss och har jobbat på bra i vinter. 

Vi inledde matchen på ett bra sätt, vann boll högt upp i banan och kom i flera fina löpningar där bollhållaren hade flera alternativ att välja mellan. Vi skapade också en del målchanser. Sen blev vi alltmer bekväma, laget arbetade inte tillsammans som en enhet utan vi blev för utspridda. Detta ledde till att motståndarna kunde skapa en del farligheter när vi alltför enkelt lät dem passera för att vi inte var på plats.

I andra halvlek hade vi bollövertag och skapade en del målchanser bla på inlägg men släppte till flera vassa kontringar för IFS/SGIF. Backlinjen i samarbete med Lina Eriksson i målet redde ut situationerna och vi släppte inte in något spelmål.

Genom hela matchen är det väldigt roligt att se vår, för dagen väldigt unga, backlinje vara så bolltrygg och spela sig ur de flesta situationerna. Som helhet en ok match men där våra omställningar till försvar inte är på den nivå vi vill.

Ett stort plus till vår kapten Mimmi Hultman som är inblandad i alla målen och i stort gör en väldigt bra match.
Ett extra plus till Emelie Andersson för hennes fantastiskt fina slängnick mot första stolpen som tyvärr inte resulterade men definitivt var värd ett bättre öde.

17     1-0 Linnéa Persson vänder bort försvararen och gör mål med sin vänsterfot. Ass. Mimmi.
41     2-0 Mimmi kliver förbi flera försvarare med en tempoväxling och sätter snyggt bollen i bortre hörnet. Utan ass.
45+2 2-1 Vi är inte riktigt vakna på en hörna och deras spelare kan enkelt nicka in bollen.
76     2-2 Återigen en fast situation där vi inte är tillräckligt observanta.
84     3-2 Fin hörna av Mimmi där Elin Nilsson håller sig framme på en andraboll.
90     4-2 Återigen en fin hörna av Mimmi som når fram till Johanna Bååth som bara har att sätta till foten för ett snyggt mål.

Trupp: Lina Eriksson-Ellen Skogshult, Emma Persson-Holmberg, Miranda Relke, Carolina Narkaj-Ina Turesson, Hilda Karlsson:Lena Jupén, Mimmi Hultman, Linnéa Persson-Emelie Andersson. Cornelia Bildtgård, Elin Nilsson, Johanna Bååth, Maja Modig.
 
Våra Sponsorer
_________________