Klicka på "Matchreferat" i menyn och läs mer om våra matcher!
Spelprogram
Tabell
Ännu en klassprestation gav seger mot BK Olympic.
2017-03-23 18:27
Jonathan Ekendahl har en stigande formkurva. Den offensiva lustan har fått sällskap av en distinkt defensiv. (Arkivbild Gert Jacobsson)
BK Olympic - LB07 0-2 (0-1)
Mål; Luciano Bardanca Gonzales och Marcus Luburic

**

Dags för tredje raka matchen mot ett lag som spelar i Div3. Hade det rört sig om seriespel hade LB07 efter dessa tre matcher varit ett topplag med 7 poäng och 6-1 i målskillnad. Nu är så icke fallet och LB07 får nöja sig med att nu ha fått ett kvitto på att laget är mer än väl rustat för att spela jämnt eller vinna mot flera olika Div3lag, gott nog och en skön karamell att suga på inför seriestarten. Ingen lever dock på gamla meriter och därför är det så, hur klyschigt och trist det än må låta, att ingen är bättre än ens senaste prestation. Så nu gäller det att konservera det som är bra och fila på det som kan bli bättre.

Matchen startade i ett högt tempo med många intensiva och halvgriniga närkamper. Det fanns flera kopplingar mellan spelarna på planen vilket adderade en personlig prestigeaspekt till kampmomentet eftersom det är allmänt känt att ingen vill förlora mot en fd. lagkamrat. Dimi Kotanidis och Kristian Benkö i Lindängenlaget spelade förra året i LB07, men spelade idag MOT samma lag, efter det att man valt att spela i grönt istället för i rött. LB07s Ehrsan Mujevic och Damir Becirovic spelade förra säsongen i Hyllie, tillsammans med Johan Palmström, Patchi Diallo och Arianit Mulaj. Så, ingen hade problem med motivationen denna afton. Intressant att se Lindängens Batman och Robin spela i samma lag, Palmström och Benkö, som förra säsongen kom etta och tvåa i Skytteligan för Div4. Lyckligtvis höll LB07defensiven dessa målfarliga spelare i strama tyglar denna afton och man tilläts inte komma till några vassare avslut.

Jonathan Ekendahl som sedan bollskolan i Bunkeflo IF varit en av malmöfotbollens större talanger har en stigande formkurva. "Jonnes" offensiva lusta är allmänt känd, men i år har han kryddat den med en superstabil defensiv. En kombo som kan räcka långt. Även i denna match bjöd LB07s nummer 10 på assist, dessutom två stycken. Den ena till Luciano "Speedy" Gonzales, som med sin fart är obehaglig för motståndarna i samtliga löpdueller. Luci sprang iväg från sin back och tryckte säkert in ledningsmålet i den första halvleken, assisterad av Jonathan Ekendahl.

Spelet fortsätter att präglas av högt tempo och aggressivitet, så till den milda grad att det smittar av sig på LB07s coach Tommy Ringblom som efter en klockren sträckt vrist på bollen till tonerna av ett välljudande missnöje över ett uteblivet gult kort på en Olympicspelare blir avvisad från bänken. 

I den andra halvleken visar LB07 upp en imponerande bredd och spets på bänken. Trots fem byten inte bara håller man jämna steg med Olympic utan man även utökar sin ledning. Det är dessutom en inhoppare i form av Marcus Luburic som dödar matchen med sitt mål i slutet av matchen. Att ha bänkspelare som lika väl hade kunnat starta matchen kan bli tungan på den våg som skall avgöra vilket lag som vinner Div4 i år.

Vi säger ett stort grattis till keepern Simon Ågren som spelade sin första A-lagsmatch i 90 minuter. Simon som agerade med pondus och lugn i Victor Jacobssons frånvaro. Reflexräddningen på ett avslut från 7 decimeter var av det svettigare slaget och även om avslutaren blåstes av för offside skall Simon ha fett med cred för sin kalasräddning.

Nu drar det ihop sig till seriestart och vi får hoppas att LB07 fortsätter på den inslagna banan. Laget var äckligt disciplinerat, tight, strukturerat bakåt och ohyggligt vasst framåt när man anföll med både mittfältare och backar. Ett spel som med lite flyt kan göra laget till ett topplag även om konkurrensen är bitande i den tuffa Div4serien.

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare LB07


Kryss i kustderbyt mot Bjärreds IF
2017-03-18 15:34
Emil Sandström som till vardags spelar i LB07 U17 gjorde en strålande insats i dagens match. (Foto; idrottsfoto.com)
LB07 - Bjärreds IF 1-1 (1-0)
Mål; Jonathan Ekendahl

**

För tredje träningsmatchen i rad stod ett lag från Div3 för motståndet och efter matchens slut kan vi konstatera att det med dagens kryss inräknat har blivit tre olika valörer på poängen. En seger, ett kryss och en förlust.

LB07 var en smula åderlåtet inför dagens kamp, vilket fick Coach Ringblom att vaska om i laget. Dessutom gjorde de två nyförvärven från IFK Berga debut i LB07dressen. Ludvig Olsson och Albin Carlsson kom båda in i den andra halvleken och man visade att man kommer att tillföra kraft och energi i laget. Bra prestationer från Luddes och Albins sida och vi säger ett varmt välkommen till båda två.

Bjärreds IF som vann Div4 Sydvästra förra året har förstärkt laget med bla. LB07bekantingen, den flyfotade Calle Geronsson. 
Calle som kanske var förra säsongens största utropstecken i LB07 visade än en gång vilken kompetent fotbollsspelare han är. Dessvärre stod han, med röda ögon sett, idag på fel sida av planen, vilket gång på gång ställde till bekymmer för LB07. Men vi önskar Calle all lycka i hans nya klubb.

Det visade sig redan i matchens ingress att det var två välorganiserade och disciplinerade lag som möttes. Jörgen JP Persson är en högt respekterad tränare och dessutom en synnerligen trevlig människa som satt sin prägel på Bjärreds IF. LB07 var dock inte sämre trots att man spelar en division under gästerna. Det röda laget tog ett semifast grepp om matchen och skapade ett par hyfsade målchanser. Det skulle dröja till matchminut 39 innan det rasslade till i Bjärredsnätet. Anton From var på väg att dansa igenom gästernas försvar när han blev överbryskt behandlad och fick en frispark tilldömd sig. När Bjärred höll på att organisera sin mur var Jonathan Ekendahl oartig nog att utnyttja situationen när han smekte in bollen i Bjärredsburen. 1-0 står sig till halvtidsvilan vilket inte kändes helt orättvist.

I den andra halvleken kommer Bjärred in mer och mer i matchen även om man inte skapar några målchanser av hetare temperatur. Med endast ett fåtal minuter kvar av matchen gör man dock mål på en situation som lika gärna hade kunnat slutat med en frispark för hemmalaget. Nu blåste domaren för mål istället och som vanligt kan man konstatera att det alltid finns minst två olika sätt att se på saker och ting. Sett till matchbilden var dock 1-1 ett resultat som speglade matchen hyfsat, även om LB07 var det lag som skapade de vassaste målchanserna.

"Man skall sällan lyfta enskilda spelare när kollektivet gör en stark insats som idag. Men idag tog Jonathan Ekendahl ett stort kliv framåt. Både i själva spelet men även vad det gäller rollen som positiv pådrivare. "Jonne" har ett stort spel i sig med ett spelsinne ämnat för högre nivå, vilket han visade idag. Agerandet vid hans frisparksmål är ett kvitto på hans storhet. Emil Sandström, till vardags huserande i U17, gjorde sina första 90 minuter mot Div3motstånd och han gjorde det med den äran. Han höll rent på sin vänsterbacksposition och var även frekvent engagerad i det offensiva spelet. Kul att se hur vi gång på gång kan lyfta upp spelare från den egna ungdomsverksamheten." Summerar coach Tommy Ringblom matchen.

Om ett par veckor börjar seriespelet och det är glädjande att konstatera att LB07 i år står på en helt annan nivå än för 365 dagar sedan, då man trevade efter sitt grundspel och hänförde sig åt ett flitigt experimenterande vad det gällde laguppställningen och spelarnas roller i lagbygget. I år är lägstanivån högre och laget har en helt annan trygghet i sitt spel, vilket visat sig när man nu, bortsett från matchen mot Harrie som får betraktas som ett olycksfall i arbetet, spelat jämnt och även vunnit mot lag från en högre division.

Redan på onsdag väntar ännu ett möte mot ett lag som spelar i Div3. Då står anrika BK Olympic för motståndet och i ännu en match kommer LB07 att möta spelare som förra året var LB07spelare. Dimi Kotanidis och Kristian Benkö spelar båda för den klassiska Lindängenklubben i år.

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare
Tremålsseger mot Div3motstånd.
2017-03-11 16:04
Emil Linde gjorde sitt första nickmål i LB07tröjan sedan Åshöjden Cup 2008. (Fotograf Gert Jacobsson)
Dösjöbro IF - LB07 0-3 (0-2)
Mål; Emil Linde, Mattias Hansson och Ersan Mujevic

**

Zlatan "SuperZlatan" Asinovic vikarierade som coach för semestrande Tommy Ringblom och Jonas Öberg i dagens match. Zlatan är nu obesegrad som coach för detta talangfulla lag.

Om det var det varma vårdoftande vädret eller något annat som inspirerade LB07 att idag göra en i princip fläckfri insats mot Div3laget Dösjöbro vet ingen. Däremot vet vi att LB07 vann ytterst välförtjänt efter att ha genomfört matchen på ett delikat och disciplinerat vis. Från första till sista spelminut var fokusen total och aggressiviteten var välbalanserad, intensiv men utan att kantra över till att bli våldsam på ett destruktivt vis.

Redan i ingressen av matchen tvingades Alexander Friberg linka av sin vänsterbacksposition med en blödning i foten. Zlatan agerade kvickt, flyttade ner galet formtoppade Luciano Gonzales från mittfältet till vänsterbackspositionen samt satte in Emil Linde som vänsterbreddare på mittfältet. Efter endast ett par minuter på på planen serverades Emil bollen på ett silverfat via en gourmetpassning från Mattias Hansson, nicken smet dessvärre strax utanför stolpen. Minuterna senare repriserade Mattias sin bedrift, denna gång hade Emil Linde gjort sin läxa och bollen nickades säkert in i mål. Emils första nickmål för LB07 sedan Åshöjden Cup 2008.

Matchen fortsätter med att LB07 spelar både inspirerande och transpirerande. Mod, kvalitet och teknik kryddat med hårt och disciplinerat arbete. Ett vägvinnande koncept som gör att LB07 tar ett bastant grepp om taktpinnen. Tre minuter innan halvtidsvilan tvingas hemmalaget kapitulera efter en intensiv LB07press. Irrationelle Mattias Hansson får måla efter en palaverliknande situation där bollen till slut trycks in i mål efter en våldsam volleykanon från Mattias högerfot. En fin halvlek av Mattias som gav ett mål och en assist.

Den andra halvleken fortsätter som den första. LB07 trillar boll och hittar fina kombinationer och när man tappar boll vinner man tillbaka den på ett effektivt vis. Just en bollåtererövring ligger bakom matchens tredje mål. LB07 vinner en duell och bollen läggs ut till en framåtrusande Wille Öberg som med ett precis högerinlägg hittar Ersan Mujevic. Ersan som blott varit på planen i 30 sekunder är skoningslös i sitt avslut när han kraftfullt går upp i luften och dödar matchen.

Många skall ha beröm för sin insats, men det är svårt att blunda för innermittfältarna Luburic och Ekendahls insats, tillsammans med Irfan Mujevic höll man mittffältsbalansen på ett magnifikt vis. Oscar Ågren svarade för ännu en fin prestation och hans känsliga fötter är guld värda både när han spelar boll i uppspelsfasen och när han positionerar sig i försvarsspelet. Men ingen föll ur ramen och just det faktumet är en enorm styrka, laget står och faller inte med en eller två spelare eftersom kollektivet är starkt.

Sammanfattningsvis en fin prestation av LB07, vars prestationer är lite som livet självt, uppgång och fall, sorg och glädje, nederlag och seger om vartannat i ett oförutsägbart mönster. Efter förra helgens debacle mot Harrie reste sig laget och efter en förstklassig träningsvecka hittade man åter sitt vägvinnande spel. Kan laget konservera formen ser framtiden ljus ut på Brovallen.

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare.