Klicka på "Matchreferat" i menyn och läs mer om våra matcher!
Spelprogram
Tabell
Ännu en uddamålsseger för LB07.
2017-04-25 23:46
Vasko Mitrovic blev tvåmålsskytt mot Harrie FF. (Arkivbild. Fotograf Gert Jacobsson)
DM

Harrie FF - LB07 2-3 (1-0)
Mål; Vasko Mitrovic 2, Bobbo Schöön 1

**

LB07 har ett tufft spelschema denna vecka, tre tävlingsmatcher skall spelas inom loppet av sju dagar och dessemellan skall det även tränas. Därför är det en välsignelse att truppen är så bred och spetsig som den är. I dagens startelva var det endast ett fåtal spelare som varit startspelare under någon av matcherna i årets seriespel och för motståndet stod ett Harrie FF som till vardags spelar i Div4. Tuffa förutsättningar alltså. Men motivationen var på topp efter den snöpliga förlusten med 0-3 mot Harrie IF för ett par veckor sedan.

De spelare som idag fick chansen att visa upp sig gjorde det med besked. Redan i ingressen av matchen styrde LB07 upp tillställningen. Men underbart är kort och efter endast 10 minuter av virvlande spel i bra tempo, ett pärlband av halv och helchanser samt ett fast grepp om scenariot, tilläts Harrie FF komma in i matchen. Den hårda vinden i planens längdriktning gjorde spelet en smula slumpartat och ett oräkneligt antal passningar rann ut längs både kort och sidlinjer vilket förryckte flytet i spelet. Harrie FF tog, inte helt rättvist, ledningen i matchen strax innan halvtidsvilan vilket kanske hade påverkat de flesta lags moral på ett negativt vis. Dock inte årets upplaga av LB07 som med dagens seger inräknad, nu har en segersvit på sex raka segrar, något som givetvis fungerar som anabol gödning för självförtroendet.

I halvtidsvilan pratade coach Ringblom om att han var helt övertygad om att laget skulle både komma ikapp och även förbi i målprotokollet. En spådom som skulle visa sig slå in. Tidigt i andra halvlek rann Vasko Mitrovic igenom Harrieförsvaret och kvitteringen var ett faktum som gav hela laget anledning att fira å det grövsta. Eller som Vasko uttryckte det; "Vi firade målet som om det var Nyårsafton!" Just den aspekten är faktiskt viktig. Det skickar signaler om att man är ett lag som slåss TILLSAMMANS i motgång och firar TILLSAMMANS i medgång, som ett lag, TILLSAMMANS.

LB07 tar åter över matchen och spelar upp sig. Ganska logiskt att det tar ett tag för smått ringrostiga spelare med få matchminuter i benen att komma igång, men när laget kom igång gjorde man det med besked och det tog inte lång tid innan man gjort både 2-1 och 3-1. I slutet av matchen trycker Harrie upp folk högre upp i banan och man lyckas även reducera till 2-3.

LB07 drivs dock inte till panik utan man spelar av matchen och tar sig därmed vidare i DMspelet. Enormt roligt att få ett kvitto på att truppen är så bred att det går att ställa ett så kompetent lag på benen när 10 av startspelarna från senaste seriematchen vilas, ett styrkebesked av högsta klass.

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare
Hattrick i seriematchsegrar när NK Croatia uddamålsbesegrades.
2017-04-23 11:13
Skall den vassa bänken bli ett segervapen 2017? Albin Carlsson i mitten blev matchhjälte när han gjorde matchens enda mål. (Fotograf Gert Jacobsson)
LB07 - NK Croatia 1-0 (0-0)
Mål: Albin "Kalmar" Carlsson

**

Fotboll är till stora delar en kampsport och inte alltid premieras det lag som äger bollen största delen av matchen. I mer än en timme såg det ut som att gästerna skulle stjäla med sig en poäng från Brovallen trots ett massivt övertag rent spelmässigt för LB07. NK Croatia skall ha credd för att de kämpade väl och trots att man långa stunder enbart fick fokusera på att försvara sig mot ett konstant attackerande men en smula tandllöst hemmalag var man inte alls ofarliga i sina kontringar. Endast en kalasräddning från Sebastian Hinderoth stod i vägen för ett mål för NK Croatia och hur orättvist det än hade varit, sett till vem som hade mest bollinnehav i matchen, är det fortfarande så att den som gör flest mål vinner matchen.

Men när inbytte Albin "Kalmar" Carlsson enbart varit inne på plan i ett par minuter, fick han i sin första seriematch för LB07 ikläda sig rollen som matchhjälte. Efter en djupledslöpning serveras han bollen på silverfat och iskallt placerar han bollen i mål. Vilt segerjubel på Brovallen och firande fd. frustrerade hemmaspelare som under hela matchen gång på gång misslyckats med att ta tillvara på de hel och halvchanser man skapat.

Planen var ojämn och blev definitivt inte fräschare av att det spelades en match minuterna innan A-lagsmatchen. Såklart ett mission impossible för planskötarna att erbjuda ett plant underlag när gräsmattan utsätts för stora påfrestningar och många timmars spel och träning under veckorna. Det ojämna underlaget missgynnar definitivt det lag som tränar på att spela/rulla boll längs marken. En aspekt vars betydelse alls inte skall underskattas. Att årets upplaga av LB07 är ett spelande lag råder det ingen tvivel om och därför håller vi tummarna för att planen får växa i kvalitet framöver, annars blir det svårt att spela ambitiös fotboll längs marken eftersom passningsvägarna blir oförutsägbara för både avsändare och mottagare.

I alla fall har LB07 fått en kalasstart på säsongen med nio bärgade poäng på tre matcher, en så kallad smakstart. Men ingen kan leva på gamla meriter och form är färskvara, därför är det nu dags att suga på segerkaramellen, men inte för länge eftersom det nästa helg är dags för en ny seriematch. Dessförrinnan skall det även spelas en DM-match mot Harrie redan på tisdag. Även det en tävlingsmatch som kräver en prestation av klass om det skall bli seger.

Skall LB07 lyckas ta steget upp krävs det dock att man bli vassare på att utnyttja sitt spelövertag. Att äga boll 90% av matchen är kul, men genererar inga poäng om man inte förvaltar sitt spelmässiga övertag genom att kapitalisera på det.
Men som det heter i psalmen, all vår början bliver svår, så låt oss utgå från att den berömda ketchupeffekten ger sig tillkänna så småningom.

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare
Seger över Malmö City gav sjätte raka förlustfria matchen för LB07.
2017-04-15 20:50
Irfan "Den Bosniske Bulldozern" Mujevic, invigde sina nya skor med att göra mål!
Malmö City FC - LB07 2-3 (1-1)
Mål; Irfan Mujevic, Mattias Hansson och Ersan Mujevic.

***

Efter en lyckad hemmapremiär var det dags för bortapremiär på "Backarna". Kirseberg visade sig från sin mest ogästvänliga sida när man i ett mer oktoberaktigt än vårlikt väder välkomnade LB07 till dagens match mot ett topptippat Malmö City. Det slogs för övrigt high score på SMHIs väderapp vad det gäller antal regnminuter på en dag och kylan var påtagligt närvarande denna påskafton. 

Malmö City har med sina hypertunga nyförvärv och ninjas på Futsal, Kristian Legiec, Patrik Burda och Robin Armandt, samtliga med landslagsmeriter, tippats som favorit till att vinna Div 4 sydvästra. Laget har bevisligen ett par av Sveriges bollkänsligaste fötter att tillgå och det råder ingen tvivel om att tekniken är lagets signum och största hot för motståndarna. Malmö City gick dock på en så kallad mina, när man i premiären bortaförlorade mot GIF Nike med hela 0-3. Därför var man extra motiverat och taggat inför dagens kamp där de poäng som stod på spel förmodligen kommer att visa sig vara oerhört värdefulla i den toppstrid som dagens båda lag förväntas delta i när serien skall summeras.

Som väntat trillade hemmalaget boll på ett tikitakadoftande vis i inledningen av matchen. LB07 höll dock Malmö City på bekvämt avstånd från Viktor Jacobsson i LB07buren och bollinnehavet för hemmalaget genererade inga direkta målchanser värda namnet. Matchbilden påminde en del om en tungviktsmatch i boxning där de båda kombattanterna hyser stor respekt för varandra och mest går och slentrianjabbar lite försiktigt utan att dra iväg några uppercuts eller rallarsvingar.

Därför kändes det logiskt att det skulle till en fast situation för att ett mål skulle komma till. LB07 vaskade fram en hörna som Damir Becirovic med kirurgisk precision drog iväg så väl avvägt att Luka Jovovic kunde nickskarva bollen till en fristående Irfan "Iffe" Mujevic. Iffe tvekade inte när han skoningslöst tryckte in bollen i mål. Trevligt att Iffe som mest är känd som "Den Bosniske Bulldozern" när han sliter, skaver och vinner boll på mittfältet, även får göra mål.

Men underbart är kort och hemmalaget replikerar snabbt när man tar tillvara på en klassisk bjudning från LB07försvaret, därmed är kvitteringen ett faktum blott åtta minuter efter ledningsmålet.

I den andra halvleken tar LB07 ett kliv upp i banan, sätter en högre och mer distinkt press på Malmö City och tar därmed kommandot i matchen. Hemmalaget ser ut att tappa linjerna och intentionerna i spelet när LB07 trycker på, men det skall dröja till minut 73 innan målet kommer. Efter en schackliknande rockad av Tommy Ringblom blir Luciano Gonzales vikarierande högerback. En boll sätts på djupet och Luci sätter in bollen i boxen med den sällan använda högerfoten. Där möter kvicke Mattias Hansson upp och med en touch förpassar han bollen i mål. Ett väldigt vackert fotbollsmål.

Åter igen visar det sig att det är värdefullt att ha avbytare av grov kaliber och efter ett par byten kopplar LB07 ett fast grepp om matchen när det sätts in fräscha ben på planen som gör att tempot kan hållas uppe matchen igenom. Alla tror att Ersan Mujevics fina mål dödar matchen i den 83:e minuten, men Malmö City visar prov på god moral när man trycker in sitt andra mål för dagen och skapar nerv i kampen. Matchen är på väg att spåra ur en smula och det är allmänt grinigt och smågrisigt i slutet av matchen. Dessbättre för LB07 rinner tiden iväg och när domaren blåser av matchen kan LB07 fira sin andra raka seger i seriespelet.

LB07 är nu inne i ett så kallat stim. De senaste sex matcherna har slutat med fem segrar samt ett oavgjort resultat. Pessimistiskt lagda personer säger nu att ju längre segersvit, desto närmre kommer man en förlust. Lite mer positiva människor formulerar det som att laget hittat en struktur, ett vägvinnande spel och ett allt starkare självförtroende som skapar en trygghet i laget. Förutsättningar som skapar kontinuitet som i sin tur gör att laget växer och växer för varje match man spelar tillsammans. Oavsett hur man är lagd, kommer det att bli spännande att följa laget som nu fått en så kallad smakstart på seriespelet.

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare