Klicka på "Matchreferat" i menyn och läs mer om våra matcher!
Spelprogram
Tabell
Kryss i kustderbyt mot Bjärreds IF
2017-03-18 15:34
Emil Sandström som till vardags spelar i LB07 U17 gjorde en strålande insats i dagens match. (Foto; idrottsfoto.com)
LB07 - Bjärreds IF 1-1 (1-0)
Mål; Jonathan Ekendahl

**

För tredje träningsmatchen i rad stod ett lag från Div3 för motståndet och efter matchens slut kan vi konstatera att det med dagens kryss inräknat har blivit tre olika valörer på poängen. En seger, ett kryss och en förlust.

LB07 var en smula åderlåtet inför dagens kamp, vilket fick Coach Ringblom att vaska om i laget. Dessutom gjorde de två nyförvärven från IFK Berga debut i LB07dressen. Ludvig Olsson och Albin Carlsson kom båda in i den andra halvleken och man visade att man kommer att tillföra kraft och energi i laget. Bra prestationer från Luddes och Albins sida och vi säger ett varmt välkommen till båda två.

Bjärreds IF som vann Div4 Sydvästra förra året har förstärkt laget med bla. LB07bekantingen, den flyfotade Calle Geronsson. 
Calle som kanske var förra säsongens största utropstecken i LB07 visade än en gång vilken kompetent fotbollsspelare han är. Dessvärre stod han, med röda ögon sett, idag på fel sida av planen, vilket gång på gång ställde till bekymmer för LB07. Men vi önskar Calle all lycka i hans nya klubb.

Det visade sig redan i matchens ingress att det var två välorganiserade och disciplinerade lag som möttes. Jörgen JP Persson är en högt respekterad tränare och dessutom en synnerligen trevlig människa som satt sin prägel på Bjärreds IF. LB07 var dock inte sämre trots att man spelar en division under gästerna. Det röda laget tog ett semifast grepp om matchen och skapade ett par hyfsade målchanser. Det skulle dröja till matchminut 39 innan det rasslade till i Bjärredsnätet. Anton From var på väg att dansa igenom gästernas försvar när han blev överbryskt behandlad och fick en frispark tilldömd sig. När Bjärred höll på att organisera sin mur var Jonathan Ekendahl oartig nog att utnyttja situationen när han smekte in bollen i Bjärredsburen. 1-0 står sig till halvtidsvilan vilket inte kändes helt orättvist.

I den andra halvleken kommer Bjärred in mer och mer i matchen även om man inte skapar några målchanser av hetare temperatur. Med endast ett fåtal minuter kvar av matchen gör man dock mål på en situation som lika gärna hade kunnat slutat med en frispark för hemmalaget. Nu blåste domaren för mål istället och som vanligt kan man konstatera att det alltid finns minst två olika sätt att se på saker och ting. Sett till matchbilden var dock 1-1 ett resultat som speglade matchen hyfsat, även om LB07 var det lag som skapade de vassaste målchanserna.

"Man skall sällan lyfta enskilda spelare när kollektivet gör en stark insats som idag. Men idag tog Jonathan Ekendahl ett stort kliv framåt. Både i själva spelet men även vad det gäller rollen som positiv pådrivare. "Jonne" har ett stort spel i sig med ett spelsinne ämnat för högre nivå, vilket han visade idag. Agerandet vid hans frisparksmål är ett kvitto på hans storhet. Emil Sandström, till vardags huserande i U17, gjorde sina första 90 minuter mot Div3motstånd och han gjorde det med den äran. Han höll rent på sin vänsterbacksposition och var även frekvent engagerad i det offensiva spelet. Kul att se hur vi gång på gång kan lyfta upp spelare från den egna ungdomsverksamheten." Summerar coach Tommy Ringblom matchen.

Om ett par veckor börjar seriespelet och det är glädjande att konstatera att LB07 i år står på en helt annan nivå än för 365 dagar sedan, då man trevade efter sitt grundspel och hänförde sig åt ett flitigt experimenterande vad det gällde laguppställningen och spelarnas roller i lagbygget. I år är lägstanivån högre och laget har en helt annan trygghet i sitt spel, vilket visat sig när man nu, bortsett från matchen mot Harrie som får betraktas som ett olycksfall i arbetet, spelat jämnt och även vunnit mot lag från en högre division.

Redan på onsdag väntar ännu ett möte mot ett lag som spelar i Div3. Då står anrika BK Olympic för motståndet och i ännu en match kommer LB07 att möta spelare som förra året var LB07spelare. Dimi Kotanidis och Kristian Benkö spelar båda för den klassiska Lindängenklubben i år.

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare
Tremålsseger mot Div3motstånd.
2017-03-11 16:04
Emil Linde gjorde sitt första nickmål i LB07tröjan sedan Åshöjden Cup 2008. (Fotograf Gert Jacobsson)
Dösjöbro IF - LB07 0-3 (0-2)
Mål; Emil Linde, Mattias Hansson och Ersan Mujevic

**

Zlatan "SuperZlatan" Asinovic vikarierade som coach för semestrande Tommy Ringblom och Jonas Öberg i dagens match. Zlatan är nu obesegrad som coach för detta talangfulla lag.

Om det var det varma vårdoftande vädret eller något annat som inspirerade LB07 att idag göra en i princip fläckfri insats mot Div3laget Dösjöbro vet ingen. Däremot vet vi att LB07 vann ytterst välförtjänt efter att ha genomfört matchen på ett delikat och disciplinerat vis. Från första till sista spelminut var fokusen total och aggressiviteten var välbalanserad, intensiv men utan att kantra över till att bli våldsam på ett destruktivt vis.

Redan i ingressen av matchen tvingades Alexander Friberg linka av sin vänsterbacksposition med en blödning i foten. Zlatan agerade kvickt, flyttade ner galet formtoppade Luciano Gonzales från mittfältet till vänsterbackspositionen samt satte in Emil Linde som vänsterbreddare på mittfältet. Efter endast ett par minuter på på planen serverades Emil bollen på ett silverfat via en gourmetpassning från Mattias Hansson, nicken smet dessvärre strax utanför stolpen. Minuterna senare repriserade Mattias sin bedrift, denna gång hade Emil Linde gjort sin läxa och bollen nickades säkert in i mål. Emils första nickmål för LB07 sedan Åshöjden Cup 2008.

Matchen fortsätter med att LB07 spelar både inspirerande och transpirerande. Mod, kvalitet och teknik kryddat med hårt och disciplinerat arbete. Ett vägvinnande koncept som gör att LB07 tar ett bastant grepp om taktpinnen. Tre minuter innan halvtidsvilan tvingas hemmalaget kapitulera efter en intensiv LB07press. Irrationelle Mattias Hansson får måla efter en palaverliknande situation där bollen till slut trycks in i mål efter en våldsam volleykanon från Mattias högerfot. En fin halvlek av Mattias som gav ett mål och en assist.

Den andra halvleken fortsätter som den första. LB07 trillar boll och hittar fina kombinationer och när man tappar boll vinner man tillbaka den på ett effektivt vis. Just en bollåtererövring ligger bakom matchens tredje mål. LB07 vinner en duell och bollen läggs ut till en framåtrusande Wille Öberg som med ett precis högerinlägg hittar Ersan Mujevic. Ersan som blott varit på planen i 30 sekunder är skoningslös i sitt avslut när han kraftfullt går upp i luften och dödar matchen.

Många skall ha beröm för sin insats, men det är svårt att blunda för innermittfältarna Luburic och Ekendahls insats, tillsammans med Irfan Mujevic höll man mittffältsbalansen på ett magnifikt vis. Oscar Ågren svarade för ännu en fin prestation och hans känsliga fötter är guld värda både när han spelar boll i uppspelsfasen och när han positionerar sig i försvarsspelet. Men ingen föll ur ramen och just det faktumet är en enorm styrka, laget står och faller inte med en eller två spelare eftersom kollektivet är starkt.

Sammanfattningsvis en fin prestation av LB07, vars prestationer är lite som livet självt, uppgång och fall, sorg och glädje, nederlag och seger om vartannat i ett oförutsägbart mönster. Efter förra helgens debacle mot Harrie reste sig laget och efter en förstklassig träningsvecka hittade man åter sitt vägvinnande spel. Kan laget konservera formen ser framtiden ljus ut på Brovallen.

Framåt LB07!

/ Mats Linde, lagledare.
Tvåmålsseger mot Bosna på Limhamns IP
2017-03-02 14:57
LB07s Labero, Luci Gonzales, trollade sig igenom Bosnaförsvaret och dödade matchen med sin 4-2missil. Foto Mats Linde

Träningsmatch;

LB07 - Bosna HSK  4-2 (2-0)

Mål LB07; Anton From 2, Vasko Mitrovic och Luci Gonzalez

 

Under våren är det tätt mellan matcherna och stor variation på motståndet. I fredags ett stabilt Div3lag och ikväll ett lag som spelar i Div5. Men med en bred trupp och med flera spelare från LB07s ungdomsverksamhet som knackar på A-lagsdörren är det optimalt att spela många matcher på försäsongen.

 

Matchen mot Bosna startade i ett mediokert tempo. Motståndarna satte en blygsam och låg press som inte skapade någon större stress i LB07leden. Mittbacksfirman Ågren & Jovovic fick gott om både tid och ytor i uppspelsfasen vilket gjorde att spelet ganska snabbt till stor del förlades på offensiv planhalva.

 

Redan i den 13:e minuten rann nyförvärvet från ÖT/Smygehuk, Vasko Mitrovic igenom och tryckte in ledningsmålet. Målet föregicks av ett bolltapp från LB07 där man via en intensiv press kvickt vann tillbaka densamma. Symptomatiskt för matchen. Det röda hemmalaget kopplade ett fast grepp om spelet och Bosna tvingades bakåt i planen. Gästernas anfallsförsök var av fragmentarisk och fläckvis karaktär och när LB07 tappade eller skänkte bort bollen, vanns den ganska snabbt tillbaka.

 

Det skapades ett flertal målchanser, men inte förrän i den 44:e minuten kunde provspelande Anton From utöka ledningen och halvtidsresultatet landade på 2-0 i hemmafavör.

 

I halvlek skräder inte tränare Ringblom orden och det talas tydligt och klart om att LB07 har både en och två växlar till att peta in. Den låga och försiktiga pressen gav paradoxalt nog spelarna för mycket tid att tänka. Uteblir pressen/stressen i spelet fotboll, kan spelarna börja tänka FÖR mycket och spelet kan bli av lägre kvalitet och tempo. Så blev fallet denna afton.

 

När så LB07 i princip dödar matchen med sitt tredje mål, tror de flesta att matchen är just över. Men så var icke fallet, resultatmässigt. Efter ett hönsgårdsliknande positionsspel och en havererad GPS i LB07maskineriet bjuds Bosna målmässigt in i matchen. Först genom ett spelmål och sedan genom ett straffmål som hade gjort att det, om resultattavlan varit inkopplad, stått 3-2 på densamma.

 

Luciano Gonzalez visar dock än en gång prov på flinka fötter och en skarpladdad vänstersko. Luci smiter förbi ett par motståndare och drar in bollen distinkt i mål via ribban. Det återstår då blott fem minuter av matchen som i epilogen spelas av i ett måttligt engagerat tempo.

 

Framåt LB07!

 

/ Mats Linde, lagledare