GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS
Föreningarnas Hus Dalby
 
 
 
Instagram #IBKLund
 
Välkommen till IBK Lund!

Tankar efter 6 poäng på 5 dagar för D1 Elit!
2016-10-17 12:54
Foto: Patrik Palm

Med en vecka innehållandes en aning för mycket skola och jobb, så avhandlar jag våra senaste två matcher mot FC Helsingborg och Munka-Ljungby IBK i denna text. Två matcher vi visste skulle bli tuffa. FCH mötte vi nere i Höllviken under försäsongen och är ett väldigt energifyllt lag som inte viker ner sig i första taget. Munka-Ljungby, med sina leading players i form av tidigare Elitserie-spelare, några individuellt skickliga spelare och en stabil backbesättning visste vi kunde ge oss huvudbry.

Innebandymagazinet sätter IBK Lunds damverksamhets historia under luppen!
2016-10-13 14:34
Foto: Björn Sandberg (De senaste SSL-exporterna Ella Hammer, Lisa Stellansdottir och Jessica Jensen)
Idag har Innebandymagazinet verkligen gått in på djupet om IBK Lunds daminnebandy. I flera artiklar får vi höra tidigare spelare, tränare och nuvarande SSL-spelare berätta om sin tid i klubben, hur klubben formade dem som spelare, vad hände egentligen när man åkte ur kvalet till SSL två gånger och lite kort om våra senaste SSL-exporter, Ella Hammer (Malmö), Jessica Jensen (Malmö) och Lisa Stellansdottir (Linköping). Nedan finner ni länkar till samtliga artiklar.


Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund
Hotellpaket till Gothia Cup 5-8/1
2016-10-09 21:08

Scandic Hotell Europa har även i år tagit fram ett paket för oss IBK Lundare som vill följa våra lag under Gothia Cup.

Vi har fått samma priser som i fjol och det ingår middag på kvällen.


Läs mer i dokumentet. All information om priser och bokningsförfarande finns där.

Var och en bokar sitt eget boende.


Scandic Hotel Europa.pdf »

Andra matchen är snart här med 3 poäng i sikte för D1 Elit!
2016-10-08 11:35
Foto: Patrik Palm
Jag tänkte att vi i detta inlägg skulle avverka både lite tankar om premiärmatchen förra veckan samt kommande möte med FC Helsingborg imorgon söndag. Det är 1,5 vecka sedan matchen mot D1 Ungdom spelades, men som man brukar säga, bättre sent än aldrig. Så som sagt, vi börjar med att sätta ord på känslorna efter 2-2-matchen i klubbderbyt och tar oss därefter vidare till veckans fokus, FCH.
Hotellpaket till Gothia Cup 5-8/1
2016-10-03 09:03
IBK Lund kommer traditionsenligt kunna erbjuda ett hotellpaket för föräldrar och vänner som ska upp till Gothia Innebandy Cup i januari.
Vi håller som bäst på att förhandla oss till ett bra erbjudande.

Återkommer snart med mer information och bokningsförfarande!
P16-lag söker målvakt
2016-09-30 10:45
Skånes Bästa P16 IBK Lund söker en målvakt.

Vi är ett glatt gäng som lever för innebandy och att utvecklas tillsammans genom att låta alla! vara med o bidra.

Vi söker hela tiden nya utmaningar för att växa som grupp, innebandyspelare och individ.

Denna säsongen tillhör vi herrjuniorerna och kommer att spela i JAS. HJ18 och P-16 serier.

 

Är du intresserade att vara med på resan är det bara att höra av dig.

 

Med vänliga hälsningar

Christer Sölve

IBK lund JAS & P16

christer@solve.se

070-6783196

Tuff uppgift väntar under morgondagen för D1 Elit!
2016-09-27 19:43
Foto: Patrik Palm

Imorgon går vi in i säsongens seriespel när vi ”bortabesöker” IBK Lund D1 Ungdom i Östratornhallen. Det var många höjda ögonbryn när spelschemat släpptes, med ett klubbderby som premiärmatch. Men det är en rimlig anledning som ligger bakom detta scenario, så bara koppla på fullt fokus inför uppgiften!


Som rubriken lyder så ställs vi inför en tuff uppgift imorgon, en av säsongens tuffaste. Varför undrar kanske några, men faktum är att det kommer bli en stor utmaning på det mentala planet. Vi har nämligen under större delen av försäsongen tränat tillsammans med D1U. Förutom att denna match är något utöver det vanliga, så kommer det mentala verkligen sättas på prov. Att kunna gå in med en känsla om att det är vilken tävlingsmatch som helst på första tekning och behålla det genom hela matchen, kommer vara den största utmaningen. Det gäller att vi hittar ett tillvägagångssätt att få spelarna att inse allvaret, mentalt koppla på tävlingsinstinkten och iklä sig tävlingskostymen. Lyckas vi med detta så tror jag vi har väldigt mycket vunnet och en fördel till att knipa samtliga 3 poäng. Men en premiär är alltid en premiär, där allting kan hända!


När: 20:30

Var: Östratornshallen, Lund


Varmt välkomna!

 

//Ludvig

Susanne Nilsson tar steget upp!
2016-09-26 18:11
Foto: Patrik Palm

Från och med idag måndag kommer Susanne Nilsson tillhöra D1 Elit efter att ha flyttats upp. Hon spelade förra säsongen med D3 men tränade regelbundet med D1. Hon började sin karriär i Åkarp, men har tillhört organisationen (Lugi) sedan 2011. Nu kommer hon som sagt tillhöra D1 Elit permanent.

 

Huvudtränare Ludvig Nilsson om förstärkningen:

”Sussi tränade redan förra säsongen regelbundet med D1 Elit och tog flera kliv i sin utveckling. Det är en spelare med bra bollbehandling, speluppfattning och utvecklingsvilja. Hon kommer kunna användas på flera positioner med sin allsidighet, vilket kommer vara till stor nytta. Hon har flera säsonger i Div.2 (nuvarande Div.1) i bagaget trots att hon ännu inte fyllt tjugo, något som gör att hon både vet vad som krävs på denna nivå, samtidigt som hon har framtiden för sig. Tycker verkligen hon förtjänar detta och tror hon kommer lyftas ytterligare med denna självförtroende-boost.”


Varmt välkommen till D1 Elit Sussi!

FLOORBALLFUN - INNEBANDYGLÄDJE FÖR ALLA!
2016-09-25 18:23
Bild: Patrik Palm

Under sommaren och hösten har ett nytt spännande projekt påbörjats och drivits i IBK Lund. Initiativet bakom detta ligger i att vi känner att något som detta saknas i vårt närområde. Projektet är något som aldrig tidigare har genomförts i klubben och ett projekt som känns väldigt intressant. Projektet riktar sig till tjejer och killar födda mellan 2005-2009, oavsett innebandybakgrund, som vill spela innebandy under skolloven, alla är välkomna! Namnet FloorballFun kan ge sken av att det endast kommer stå innebandy på schemat, men faktum är att det kommer göras mycket annat. Under loven kommer rörelseglädjen vara i fokus, med mycket lek, alternativa aktiviteter och innebandy. Vi vill att detta ska ge en förebyggande insats för att motverka ohälsa samt undvika att hamna i fel samhällsbana.


På skolloven kommer Ungdomsutskottets medlemmar, vilket är klubbens egna junior- och seniorspelare i åldrarna 1998-2001 agera ledare, något kommer utveckla individen på ett fint sätt. Vi vill ge ledarna möjlighet till att utvecklas som människor och samhällsmedborgare, genom att bland annat utveckla sitt ansvarstagande och ledarskap, vilket de kommer ha stor nytta av i framtiden.

 
Redan nu går det att anmäla sig till lägret under höstlovet, med ett fint erbjudande just nu. För mer information och anmälan, KLICKA HÄR!Ludvig Nilsson

Kommunikationsansvarig

IBK Lund


Nyheter från våra lag
Damer D1 Elit, 17/10 12:54 
Herrar Juniorallsvenskan, 17/10 09:23 
P 02-03 L (N), 13/10 23:04 
P 02-03 L (Ö), 11/10 09:59 
P 01-02, 11/10 09:56 
F 00-03, 11/10 09:46