Välkommen till IBK Lunds hemsida!

Årsmöte 16/6 19.00 i Föreningarnas Hus, Dalby.
2016-05-25 11:17

Förslag till Föredragningslista:

Fastställande av röstlängd för mötet.
  1. Val av ordförande och sekreterare för mötet.

2. Val av protokolljusterare och rösträknare.

3. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt.

4. Fastställande av föredragningslista.

5.   Styrelsens verksamhetsberättelse för det senaste verksamhetsåret,

6.   Styrelsens förvaltningsberättelse (balans- och resultaträkning) för det se­naste räkenskapsåret.

7. Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under det senaste verk­samhets-/räkenskapsåret.

8. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser.

9. Fastställande av medlemsavgifter.

10. Fastställande av verksamhetsplan samt behandling av budget för det kom­mande verksam­hets-/räkenskapsåret.

11. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner.

12. Val av

1. föreningens ordförande för en tid av 1 år;

2. halva antalet övriga ledamöter i styrelsen för en tid av 2 år.

3. suppleant i styrelsen (1st).

4. 2 revisorer jämte suppleanter för en tid av ett år. I detta val får inte styrel­sens ledamöter delta;

5. 3 ledamöter i valberedningen för en tid av ett år, av vilka en skall utses till ordförande.

6. beslut om val av ombud till SDF-möten (och ev andra möten där förening­en har rätt att representera med ombud).

13. Eventuellt övriga frågor som anmälts under punkt 5. Beslut i fråga av större ekonomisk eller annan avgörande betydelse för föreningen eller medlemmarna får inte fattas om den inte varit med i kallelsen till mötet.

Välkomna den 16 juni

/Styrelsen

Stipendiumutdelning för Cornelia Vestberg ikväll!
2016-05-19 22:19
Cornelia tillsammans med prisutdelaren, tillika tv-kändisen, Suzanne Sjögren
Ikväll fick Cornelia Vestberg mottaga sitt idrottsledarstipendium på 7000 kr från Sparbankstiftelsen i Skåne och Skåneidrotten. Tillställningen utspelade sig under fina former i Sparbanken Skåne Arena. Väldigt kul att sådana engagerade ungdomar som Cornelia uppmärksammas. Det är med stor stolthet vi vill rikta ett stort grattis till Cornelia för detta stipendium, det är du värd!

Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund
Bilder från ungdomsavslutningen 2016!
2016-05-17 23:05
Foto: Jimmy Palm
I söndags var Idrottshallen fylld av entusiastiska killar och tjejer, då ungdomsavslutningen för spelåret 15/16 utspelade sig. Snyggt spel och glatt humör från alla som deltog, med några snygga poser! Hoppas alla hade en rolig dag!

Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund
Träna med Actic i sommar!
2016-05-17 15:25
Mer info i bannern till höger!
Ny roll för Christian Elliot
2016-05-10 11:28
Efter en lång karriär väljer Christian att lägga klubban på hyllan. Kroppen säger ifrån och en krånglande rygg är huvudorsaken till hans beslut.

Christian har varit en viktig del av herrlaget och varit lagets kapten under många år. Han kommer lämna ett stort tomrum efter sig på planen. Dock kommer vi kunna njuta av hans fortsatta närvaro då han framöver kommer ingå i ledarstaben. Vilken roll är inte klart men en gissning är att han kommer ha stort fokus på defensiven och framförallt lagets backuppsättning.

Christian kom till klubben 2009 och har tidigare representerat Röke och Torshälla.

Hans IBK Lund/IK Södradalkarriär i siffror:
Matcher: 128
Mål: 23
Assist: 63
Utvisningminuter: 26

Vi tackar Christian för hans insatser på planen och ser fram emot att se han i sin nya roll.
Viktig kugge fortsätter!
2016-05-09 11:33
Foto: Patrik Palm
Idag kan vi glädjande meddela att en av D1 Elits viktigaste och mest rutinerade kugge, Cecilia Palvén, fortsätter ytterligare en säsong.

Hör Ludvigs tankar nedan:
"Är otroligt glad över att Cecilia väljer att köra på ytterligare en säsong, trots intresse från andra klubbar. Det är en spelare som besitter mängder av rutin, något som kommer vara av stor betydelse kommande säsong. Hennes arbetskapacitet och inställning kommer bli viktig för oss på vägen mot Allsvenskan."
Andra nyförvärvet klart för D1 Elit!
2016-05-04 13:32
Vi kan idag presentera D1 Elits andra nyförvärv, detta är Stina Balslev Andreason från IBK Finn. Stina är en center som varit tongivande och en av de bästa spelarna i Finn under säsongen, där hon stod för 17 poäng på 18 matcher, en poängskörd vi tror kommer ökas kommande säsong. Hon kom inför förra säsongen via studier till Finn från Älvsjö AIK Div.1 i Stockholm. Förutom tidigare meriter från Div.1 har hon även meriter från Stockholms distriktslag, både för F15 och DJ17 med en tredjeplats i SDF-SM som toppnotering.

Stinas kommentar om övergången:
"Jag tycker det ska bli kul att få spela med ett lag med höga ambitioner."

Hör huvudtränare Ludvigs tankar om Stinas övergång:
"Stina kom till IBK Finn från Älvsjö inför förra säsongen, och vi fick snabbt upp ögonen för henne i de matcher vi såg. Hon är en snabb och hårt jobbande tvåvägscenter som har ett bra rörelsemönster i anfallszon. Det är en spelare som hela tiden jobbar för att göra sig spelbar, som hela tiden vill ha boll. En glädjespridande energispelare som vi tror kommer göra fina avtryck hos oss"
Viktor Davidsson uttagen till talangläger för U19-landslaget!
2016-05-02 11:25
Foto: Fovea
Vi kan stolt meddela att H1s Viktor Davidsson har blivit uttagen till det regionala talanglägret för U19-landslaget som genomförs i Jönköping tisdagen den 17 maj.

Dessutom är ytterligare en IBK Lund-fostrad spelare kallad till detta läger, nämligen Felix Carlgren som den senaste säsongen spelade med Åstorp/Kvidinge i Allsvenskan.

Stort grattis till Viktor och Felix!
P 04-05 L (Öster), 25/05 16:20
P 04-05 L (Öster), 25/05 09:11