Välkommen till IBK Lund!

IBK Lund vill rikta ett stort grattis till Niklas Pålsson!
2017-03-30 10:21
Foto: Carl-Cedric Persson/cedrixfoto.com
Som huvudtränare för Jönköpings herrar lyckades han igår kväll föra upp laget till Svenska Superligan. Niklas började spela i föreningen i pojkåren och var med upp i junioråldern. Vidare så tog han tränaransvar för ett pojklag och därefter Dam Elit i föreningen, sedan har det bara fortsatt rakt uppåt. Nu är det SSL som gäller nästa säsong. 
Bra jobbat och lycka till nästa säsong Niklas och JIK!

Till sommaren kommer även Niklas hem och är instruktör på Lundalägret 2017.

/IBK Lund

Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund
Hampus Linde-Olofsson skriver nytt!
2017-03-29 19:54
Foto P Palm

Glädjande kan vi meddela att Hampus Linde-Olofsson skriver nytt kontrakt. 


Hampus var tveksam till fortsatt spel men med en ny tjänst i Lund ändrades förutsättningarna. Hampus är i sina bästa stunder en back av högsta klass. Hans speed och förmåga att ta sig ur pressade situationer håller toppklass.


Med sin rutin från spel i allsvenskan norra tillsammans med flertalet år i Lund gör detta till en mycket viktig kugge kommande säsonger.

Hugo Norlund klar för LUND
2017-03-27 16:52

Hugo Norlund spelar för Lund kommande säsong!


Ytterligare en talang ansluter från Malmhaugs duktiga årgång. Hugo är en poängspelare av rang och har under denna säsongen gjort hela 50 poäng i olika serier. 


Framtiden ser ljus ut för Malmöpåg som av många jämförs med en viss Linus Nordgren. Liten och rapp med en bra blick för spelet. Med bra träning och Hugos vinnarskalle kan detta inte bli annat än succé.


Förutom att herrlaget kommer även JAS kunna dra nytta av Hugos tjänster då han är född 99 och har ett år kvar som JAS-spelare.


Hugo kommer spela i tröja #2


Varmt välkommen Hugo

Damer D1 Elit
Allsvenskt Kval - Playoff 2 Match 1/2: IBK Lund Elit - Lindome IBK 5-1 (2017-03-26)
2017-03-27 12:46, Damer D1 Elit
Foto: Patrik Palm
 
Pontus Linde-Olofsson förlänger
2017-03-25 14:13
Foto Patrik Palm

Pontus Linde-Olofsson har bestämt sig för att skriva nytt kontrakt. 

Mycket glädjande väljer en av lagets absolut mest framstående och rutinerade spelare att förlänga. Pontus född 1988, har varit med länge och producerat poäng i massor. Med ett målsnitt på en bit över 1 mål per match passerade han för ett tag sedan 200 gjorda mål i A-laget. 

Förutom hans många poäng så lägger han alltid ner ett otroligt hårt jobb, hans backchecking kan få många tränare att dra på smilbanden. 

Varmt välkommen till två nya år i IBK Lunds färger Pontus.

Patrik Rosenqvist klar för Lund
2017-03-24 19:03

Patrik Rosenqvist ansluter till IBK Lund Elit.

Förstärkningen och föryngringen fortsätter. Patrik född 1998 är en lovande spelare med hög utvecklingspotential. En spelare som andas innebandy. Patrik går just nu sista året på NIU-gymnasiet i Malmö och är van vid att träna hårt. En spelare vi tror kommer ha en fin framtid i Lunds färger. 

Patrik kommer spela i #28 

Varmt välkommen till Lund!

Damer D1 Elit
Inför första mötet med Lindome IBK i Playoff 2!
2017-03-24 13:09, Damer D1 Elit
Foto: Patrik Palm

Som bekant tog vi oss vidare från Playoff 1 och står nu inför en spännande uppgift när Playoff 2, tillika sista kvalrundan, står för dörren. Med ett fantastiskt publiktryck och stöd slutade hemmamatchen oavgjort, en match som verkligen var publikfriande, kanske inte så bra för ens coachhjärta när pulsen galopperade i slutet, men vi lyckades stå emot och ta oss vidare.


Nu väntar ett mycket tufft men samtidigt roligt dubbelmöte med säsongens sjua i Allsvenskan Södra, nämligen Lindome IBK. Ytterligare ett lag vi tidigare inte stött på, så likt Hovslätts IK kommer detta bli en ny och intressant bekantskap. För första gången denna säsong ska vi få möta ett lag från högre serietillhörighet, vilket bara det kommer bli väldigt givande, där vi kommer se lite mer hur vi står oss i dagsläget.


Vi har hyfsat bra koll på våra motståndare, då vi har lyckats se en match med dem i år, fått tag i lite videomaterial och lite rapporter, så upplever ändå att vi har en bra bild av hur de vill spela och vilket som är deras styrkor respektive svagheter. Men fokus ligger i vanlig ordning på vår egna prestation och detta förarbete får ses som en punkt i det hela. Vi måste fortsätta jobba stenhårt i försvarsarbetet och visa en hög offervilja.


//Ludvig

Damer D1 Elit
TANKAR EFTER PLAYOFF 1 OCH VIDAREAVANCEMANGET!
2017-03-22 20:47, Damer D1 Elit
Foto: Patrik Palm

Seriesäsongen var över och efter en ganska turbulent säsong står vi i dörrkarmen för att kliva in i kvalspelet till Allsvenskan, i ett försök att snabbt ta oss tillbaka till näst högsta serien i landet. Förutsättningarna är inför att vi kommer spela två matcher mot Hovslätts IK, som slutade tvåa i Smålands Div.1, där den totala poängen och målskillnaden kommer avgöra vem som får ta sig ännu ett steg närmre Allsvenskt spel säsongen 2017-2018. 


I denna första kvalrunda står som sagt Hovslätts IK från Jönköping som motståndare. Ett ungt lag som förutom kvalspel till Allsvenskan är mitt inne i ett JAS-playoff med i princip samma spelare.

Kommer i korta drag sammanfatta båda möten nedan.

Målvakt klar för IBK Lund Elit
2017-03-21 19:39
#75 Robin Helander
Robin Helander ansluter till klubben!

Robin har idag signerat ett 1-årskontrakt. Längre intervju kommer längre fram.

Sportchef Prim kommenterar:
Mycket glädjande kan vi meddela att vi hittat en målvakt inför kommande säsong. Simon kommer flytta utomlands för studier så att hitta en ny målvakt har varit en stor prio. Jag har själv spelat med Robin för många år sedan i Malmö, då fick han stå lite i skuggan av Thylander men redan då såg man att kvaliteter fanns. På senare år har han gått lite under radarn för många men har nyligen gjort en mycket fin säsong i Lomma där han i många matcher var tungan på vågen. Förhoppningsvis tar han ytterligare kliv under denna säsongen och växer fram till en viktig spelare i vårt unga lag.  
Nyheter från våra lag
P 04-05 L (Öster), 29/03 22:47 
P 04-05 L (Öster), 29/03 22:46 
P 02-03 L (N), 27/03 14:24 
F 03-04 DS, 27/03 13:29 
P 03 L (N), 27/03 09:15