GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS
Föreningarnas Hus Dalby
 
 
 
Instagram #IBKLund
 
Välkommen till IBK Lund!

Damer D1 Elit
Säsongens första förlust med decimerat lag!
2017-01-23 19:19, Damer D1 Elit
Foto: Patrik Palm

Efter några helvetesveckor med massor av sjukdomar, lite skador och spelare bortresta har vi tågat ur Skånemästerskapen, fått flytta en match samt inkasserat säsongens första seriespelsförlust, detta som direkt effekt av ovanstående omständigheter. Vi kom till spel med 8 ordinarie utespelare och 1 hjältinna som hoppade in och hjälpte oss denna dag. Som vanligt var förutsättningarna emot oss, men inställningen och hungern som spelarna visade på plats, gav goda förhoppningar om att kunna göra det svårt för Malmö idag. Vi försökte skapa en känsla av att släppa allt annat än fokus på vår egna uppgift. Förutsättningarna hade vi klara för oss, så det var bara att köra hundra procent utifrån detta och kriga till sista sekund.

ANMÄLAN TILL FLOORBALLFUN PÅ SPORTLOVET ÄR ÖPPEN!
2017-01-18 11:19
Bild: Patrik Palm
Nu är anmälan öppen för FloorballFun under Sportlovet 2017. Vi erbjuder ert barn ett roligt dagläger med massor av innebandy, lek och skoj. Vi fixar lunch och frukt till deltagarna varje dag, för att se till att de ska orka ha kul tillsammans med våra ledare hela veckan. Priset för hela veckan är 700 kr, där det också finns möjlighet att bara anmäla sig till enstaka dagar.
Just nu har vi ett erbjudande där man endast betalar 600 kr för hela veckan. Sista dag för att utnyttja erbjudandet är ONSDAGEN den 25/1. Anmälan stänger den 1/2!

Mer info finns på lägersidan här på hemsidan, ni hittar dit via toppmenyn.

Ni kan anmäla ert barn till lägret HÄR!


Ludvig Nilsson
Projektansvarig
FloorballFun
NY I LUND? BÖRJA SPELA INNEBANDY I IBK LUND!
2017-01-11 17:18
Fysisk aktivitet är viktigt för studenter, att ha en god balans mellan träning och sina studier. Som södra Skånes största innebandyförening, erbjuder IBK Lund innebandyspel på din ambitionsnivå. Kolla in våra seniorlag i flikarna ovan redan idag för att komma i kontakt med lagens ledare!

Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund 
Intensiv matchperiod väntar H1 Elit
2017-01-06 11:18
Micke Thun väntas göra comeback
Så går säsongen in i sin andra halva, en intensiv vår med många matcher. Vi har skapat oss ett bra utgångsläge och ligger på en bra andraplats i en jämn tabell. Säsongen om ni minns inleddes på ett mindre bra sätt med tre raka nederlag, efter detta har vi bortsett från en mindre lyckad insats mot Falcons vunnit allt. 

Nu väntar tre matcher på en vecka, först ut är bortamatch mot unga Vöikers. Ett lag vi förlorade mot senast efter en slarvig defensiv insats. En tuff utmaning väntar men vi känner oss starka och går för tre poäng. Vid vinst är marginalen ner till playoff-sträcket 7p, vilket skulle ge oss lite andrum. 

Läget i laget: Nyförvärvet Niclas Gustavsson väntas göra debut. Skadeläget börjar ljusna något, Micke Thun har under veckan fått klartecken från sitt läkarteam vilket betyder att en efterlängtad säsongsdebut ser ut att bli av mot Vöikers. Även vår rutinerade backgigant Fredrik Nisse Nilsson är redo igen efter några veckors skadefrånvaro. 
På minussidan återfinns Johan Sjöstrand som opererar ledbandet på måndag samt Fredrik Karlsson som valt att avsluta sin karriär pga olika anledningar. Utöver detta saknas Henke, Pontus S och våra tvillingar, bröderna Linde. 

Matcherna som väntar:
Vöikers- Lund Söndag 12.30 
Lund- Åstorp Torsdag 19.00 IH
Lund- Malmhaug Söndag 16,00 Burlöv. 
Gothia Innebandycup 2017 är igång!
2017-01-05 09:52
Foto: www.gothiainnebandycup.se/
Idag drog Gothia Innebandycup 2017 igång uppe i Göteborg och IBK Lund representeras av hela 12 st lag denna upplaga. För er som inte kommer kunna vara på plats, så kommer det livesändas från utvalda hallar. All information om detta går att finna nedan. Vi har även skapat en sida här på hemsidan, med tabell och resultat för varje enskilt lag. För att man enkelt ska kunna navigera och hitta sitt lag, har vi delat upp det i två flikar, en för tjejer och en för killar.

Information om livesändningar hittar ni HÄR!

Ni hittar resultat för flicklagen HÄR!

Ni hittar resultat för pojklagen HÄR!


Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund
Niclas Gustavsson tillbaka i IBK Lund Elit
2016-12-22 20:11
Foto P Palm
Ett glädjande besked i julruschen. Niclas Gustavsson väljer att göra comeback. 

Efter att varit ifrån innebandyn under några månader har suget kommit tillbaka hos Niclas. Från IBK Lunds sida är detta mycket glädjande. Niclas är kanske hela seriens bästa spelare när han är i form. Att döma av de träningar han gjort sista veckan så är inte storformen långt borta. 

Varmt välkommen tillbaka Niclas!
Damer D1 Elit
Stabil seger gör att D1 Elit firar jul i serieledning!
2016-12-19 13:30, Damer D1 Elit
Foto: Patrik Palm
Årets sista match väntade under lördagseftermiddagen, då vi styrde bilarna mot Helsingborg och fina Helsingborg Arena. Dagens motståndare FC Helsingborg har vi redan hunnit möta två gånger tidigare under denna säsong, först nere i Höllviken under HIBF Pre Season Challenge och även tidigare i seriespelet. Därför tyckte vi oss ha ganska bra koll på motståndet, men man ska aldrig vara för säker. Inför matchen saknades Ella, Ellinor och Mathilda p.g.a. diverse anledningar, men oavsett det ställde vi ett starkt och hungrigt lag på banan.
Stefan Prim ny sportchef
2016-12-16 20:16
Vi kan glädjande presentera Stefan Prim som ny sportchef för IBK Lund Elit herr. Stefan är en välmeriterad innebandyprofil som spelat på högsta nivå men även testad på tränarrollen så han vet precis vad som behövs för att båda delarna ska fungera. Detta tillsammans med ett brett nätverk gör att vi tror detta kommer bli en perfekt lösning. 

Hemsidan fick tag på honom och ställde lite frågor:

Först o främst Grattis till det nya jobbet.
Tack det ska bli spännande.

Du spelar i nuläget i vårt herrlag, hur ser framtiden ut?
Jag gjorde en comeback inför denna säsongen efter att egentligen avslutat min spelarkarriär. Det är väldigt kul men kroppen håller inte för spel. Jag kommer kämpa mig igenom denna säsongen och göra allt jag kan för att hjälpa laget men sen är det över. Om vi ser på sportchefrollen så kommer jag börja så smått efter nyår och försöka säkra upp de spelare vi har för att sen titta på förstärkningar. 

Vad har du för ambition med din nya roll?
IBK Lund Elit är i behov av en föryngring och det är precis den vägen jag kommer gå. Bygga ett lag med låg medelålder som brinner för innebandy. Utöver detta har jag som mål att få bättre förutsättningar för alla inblandade. 

Lycka till!
Stort tack.


D1 Elit gick segrandes ur klubbderbyt!
2016-12-12 10:30
Foto: Patrik Palm

Årets andra klubbderby stod för dörren denna torsdag. Märkliga känslor då vi får betraktas som fiender 4 timmar under denna säsong och kompisar under säsongens övriga 8762 timmar. Senaste mötet slutade oavgjort, efter att den mentala anspänningen spelade en alldeles för stor roll för oss, något vi försökte avdramatisera idag och vara så avslappnade och fokuserade som möjligt. Matchbilden då såg ut som så att vi mer eller mindre hade allt spel och D1 Ungdom då och då kom upp i farliga kontringar. Detta var en matchbild vi förväntade oss även denna match, där fokus var att minimera deras möjligheter till kontring, genom att ha en god anfallsbalans och spela med en enkelhet framåt.

Nyheter från våra lag
F 00-03, 22/01 17:21 
P 07-08 S, 20/01 20:38 
F 03-04 DS, 19/01 22:03 
P 07-08 S, 18/01 14:15 
P 05-06 S, 18/01 12:01