Välkommen till IBK Lunds hemsida!

IBK Lund på Lund Comedy Festival 2016!
2016-07-21 18:03
Lördagen den 20 augusti mellan kl.10:00-17:00, i samband med Lund Comedy Festival 2016, kommer IBK Lund i samarbete med festivalen och Nova Lund ha en heldag med mängder av aktiviteter. Inne på Nova Lund kommer det finnas bl.a. gräddbullskatapulter, mest kända från Lundalägret och ute på utomhusgolvet kommer man kunna bevittna ungdomsspelare möta kända komiker, bl.a. Lundaprofilerna Johan Wester och Anders Jansson. Hoppas vi får se så många som möjligt på Nova Lund denna dag!

IBK Lund
IBK Lund anmäler dubbla JAS-lag till säsongen 16/17!
2016-06-29 17:33
Till nästa säsong har IBK Lund valt att anmäla två JAS-lag, ett i herrklassen och ett i damklassen, vilket blir första gången i klubbens historia. För killarna kommer det främst bli en blandning av spelare födda 1998-2000, och kommer spela i grupp K med 7 skånska konkurrenter. Ni kan se killarnas JAS-grupper HÄR!

I damklassen har ett slashlag anmälts tillsammans med Åkarps IBK och kommer till största del innehålla spelare födda 1999-2002. Tjejerna, som spelar i grupp F, har förutom sina 3 Skåne-konkurrenter, fått gruppen kryddad med 3 småländska lag i form av Färjestadens IBK (Kalmar), IBK Vöikers (Växjö) och Värnamo IK. Ni kan se tjejernas grupp HÄR!

Det kommer bli väldigt spännande att följa dessa satsningar nästa säsong, IBK Lund blir bara större och större!

2016-06-16 15:04

IBK Lund är den elfte största föreningen i Sverige!
2016-06-12 18:36
Idag publicerade Innebandymagazinet en lista över Sveriges 25 största innebandyföreningar, sett till antal licenser. IBK Lund placerar sig på en elfteplats med 673 licensierade spelare, vilket gör oss till näst störst i Skåne (bara FBC Engelholm har fler med 834 st). Föreningen har endast funnits i lite mer än ett år och växer hela tiden, ett kvitto på att innebandyn i Lund är på god tillväxt.

(Klubbens licenser på elitsidan är inte medräknade i denna statistik)

IBK Lund
Se EM-matcherna tillsammans i Föreningarnas Hus!
2016-06-09 15:58
Bildkälla: spelbloggare.se

Nu sparkas EM i Frankrike igång, och för er som inte skall ner och kolla live men ändå vill känna på skön fotbollsstämning, kan nu ta er till Föreningarnas hus nere i centrum i Dalby!
2 större TV-skärmar finns på entréplan och storbildsprojektor i källaren.

Här kommer de bättre matcherna visas, och Dalby GIF seniortrupp kommer att ansvara för öppethållandet under dessa matcher.

Vissa av kvällarna kommer det att grillas korv och hamburgare, och kommer kunna köpas för en billig peng.

Spelschema / Öppettider:

10 juni: Frankrike - Rumänien 21:00
12 juni: Tyskland - Ukraina 21:00
13 juni: Spanien - Tjeckien 15:00, Irland - Sverige 18:00 (Grillen öppen),
             Belgien - Italien 21:00

16 juni: England - Wales 15:00, Ukraina - N Irland 18:00 (Grillen öppen),
             Tyskland - Polen 21:00

17 juni: Italien - Sverige 15:00, Tjeckien - Kroatien 18:00 (Grillen öppen),
             Spanien - Turkiet 21:00

21 juni: N Irland - Tyskland 18:00 (Grillen öppen), Kroatien - Spanien 21:00
22 juni: Ungern - Portugal 18:00 (Grillen öppen), Sverige - Belgien 21:00
Skånskan skriver om Föreningarnas Hus!
2016-06-03 10:42
Skånskan har idag en artikel om oss. Läs mer via denna länk!
Karolina Lilja kör vidare!
2016-06-02 16:00
Foto: Patrik Palm
I dagarna blev det klart att Karolina Lilja fortsätter ytterligare en säsong, trots uppvaktning från andra klubbar. Karolina har under flertalet säsonger varit förstamålvakt i D1 Elit, och besitter viktig erfarenhet.

Ludvigs tankar om beskedet:
En otroligt viktig pusselbit är nu på plats och gör målvaktssidan komplett. Karolina kommer vara väldigt viktig för laget både på och utanför banan. En målvakt med en stor mängd erfarenhet, en hög högstanivå och ett lugn i kassen. Hon är enligt mig helt klart seriens bästa målvakt, och tillsammans med Jennifer bildar hon seriens vassaste målvaktspar. Jag är fantastiskt nöjd över denna målvaktskonstellation.
IBK Lund planerar att starta upp nya träningsgrupper till hösten!
2016-05-29 20:40
Till hösten planerar IBK Lund att starta upp flera nya träningsgrupper, i Lund, Dalby och Södra Sandby. Dessa grupper är följande:

Lund: Flickor födda 2008-2009 Nordväst, Pojkar födda 2009 Sydöst, Pojkar födda 2010 Sydöst och Pojkar födda 2010 Nordväst.

Dalby: Flickor födda 2009-2010 och Pojkar födda 2010.

Södra Sandby: Flickor födda 2009 och Pojkar födda 2010.

Maila Magnus Berglund på marknad@ibklund.se om du är intresserad av att vara någon form av ledare!

Ny målvakt till IBK Lund Elit
2016-05-27 19:20
Efter att Christofer Sjöstrand valt att lämna för nya äventyr har sportchef Jönsson varit på jakt efter hans ersättare. Emil Lind. Skånelagskollega med nämnde Sjöstrand har valt att krita på ett kontrakt med IBK Lund. Emil kommer från div 2 och Skurups IBK. En ung målvakt med stor utvecklingspotential.

Hemsidan kollade läget med nyförvärvet.

Välkommen till IBK Lund Emil!
Tack

Hur gick tankarna när IBK Lund hörde av sig?
Att Lund hörde av sig var otroligt kul och efter några dagars tänkande så var valet ganska enkelt.

Känner du någon i laget sedan tidigare?
Nej inte förutom ett annat av nyförvärven Hampus Jönsson.

Hur ser du på laget som du nu är en del av?
Lund har fått behålla många lirare från förra året och har ett lag som absolut ska slåss i toppen.

Har du någon egen målsättning med säsongen?
Först och främst att komma in i laget, lära känna grabbarna och sedan kriga om förstaspaden.

Varmt välkommen Emil.