GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS
 
Föreningarnas Hus Dalby
 
Instagram #IBKLund
 
Välkommen till IBK Lund!

En historisk match blev till en häftig kväll!
2016-08-26 16:40
Denna historiska och unika match blev ett startskott för något mycket större. För första gången i innebandyns historia fick man under onsdagskvällen bevittna ett kinesiskt ungdomslag spela innebandy på svensk mark, när Floorball Centre Pro - China var på besök i Lunds Idrottshall. Ett underbart bevis på hur idrotten, i detta fall innebandyn, kan föra olika kulturer och länder samman, där annat än matchresultatet står i fokus. Glada och skattande barn på båda planhalvor, som efter matchen tar ett gemensamt foto och fika. Tränare som utbyter erfarenheter, tankar och idéer med varandra, kan det bli bättre än så? Ett oerhört roligt samarbete och en givande relation är nu skapad med en kinesisk innebandyorganisation, ett ytterligare steg framåt för såväl IBK Lund som Skånsk-, Svensk- och internationell innebandy!


Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund
Uppstartsdatum för nya träningsgrupper!
2016-08-26 15:02
Till hösten planerar IBK Lund att starta upp nya träningsgrupper runt om i Lund och i byarna. Nedan kan ni se de planerade träningsgrupperna, samt dess uppstartsdatum:

  • F09 S - Uppstart söndag 25 september kl.10:00-11:00 i Byskolan, Södra Sandby
  • F08-09 NV - Uppstart söndag 25 september kl.11:00-12:30 i Fäladshallen C, Lund
  • F08-09 D - Uppstart söndag 25 september kl.12:00-13:00 i Hagalundshallen, Dalby
  • P09 SÖ - Uppstart onsdag 21 september kl.18:00-19:00 i Lerbäckskolan, Lund
  • P2010 NV - Uppstart måndag 19 september kl.17:00-18:00 i Lerbäckskolan, Lund
  • P2010 SÖ - Uppstart måndag 19 september kl.18:00-19:00 i Lerbäckskolan, Lund
  • P2010 S - Uppstart den 25 september kl.09:00-10:00 i Byskolan, Södra Sandby
  • P2010 D - Uppstart den 25 september kl.11:00-12:00 i Hagalundshallen, Dalby


Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund
Kinesiskt ungdomslag besöker Lund!
2016-08-23 12:04
Foto: Privat
Imorgon onsdag den 24 augusti kommer ett kinesiskt ungdomslag på besök till Lund för att möta ett av våra ungdomslag i en vänskapsmatch. En historisk match på alla sätt, då detta är första gången ett kinesiskt lag spelar innebandy på svensk mark oss veterligen. Matchen spelas imorgon kl.18:30 i Idrottshallen, varmt välkomna!

Läs mer om detta och initiativet i Lokaltidningen Lund!

Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund
Föreningsvecka på Intersport!
2016-08-16 12:33
Nästa vecka, v.35 (29/8-4/9) är det föreningsvecka på Intersport Nova Lund, där du som medlem i IBK Lund får 20% rabatt på allt i butiken, även på rea- och kampanjvaror! För att ta del av denna rabatt behöver ni registrera er i Club Intersport innan köpet. Spara tid genom att göra det här på hemsidan. Ni hittar länk till detta i bannern till höger här på hemsidan!


Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund
Spela innebandy i Lund som student i höst!
2016-08-15 16:05
Fysisk aktivitet är viktigt för studenter, att ha en god balans mellan träning och sina studier. Som södra Skånes största innebandyförening, erbjuder IBK Lund innebandyspel på din ambitionsnivå. Kolla in våra seniorlag i flikarna ovan redan idag för att komma i kontakt med lagens ledare!

Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund 
LUND COMEDY FESTIVAL 2016 PÅ NOVA LUND!
2016-08-10 19:42

Den 20 augusti kl.10-17 anordnas en aktivitetsdag med bland annat småplansinnebandy på Nova Lund i samband med Lund Comedy Festival 2016. Utomhus kan man se killar och tjejer från IBK Lund möta kända komiker, såsom Lundaprofilerna Johan Wester och Anders Jansson.
En DJ är på plats och vi lovar fartfylld innebandy med både svett och skratt!

I gallerian kan man bland annat testa gräddbullskatapulter eller besöka en ansiktsmålare och förvandlas för en stund.
Vill du avsluta sommaren med Sveriges bästa skrattfest kan du självklart köpa din biljett till Lund Comedy Festival på plats!

 

VAR: på Novas parkering & i gallerian

NÄR: lördagen 20 augusti kl 10-17

 

ANDERS JANSSON OCH JOHAN WESTER SPELAR KL 11, 12 OCH 14. 
Resterande tid kommer ungdomsspelare från IBK Lund att spela 3 mot 3 i sporten som lockar både liten som stor Sverige över. Kom och heja!

 

VILL DU FÅ TIPS OCH RÅD ELLER SJÄLV TESTA ATT SKJUTA PÅ MÅL?
För dig som gillar Sveriges näst största lagidrott och vill testa på hur det är att spela innebandy i IBK Lund, eller kanske bara skjuta på mål, finns det möjligheter under dagen. Vi välkomnar såväl familjer, ungdomar, vuxna som pensionärer!

 

GRÄDDBULLSKATAPULTER
På plats har vi dessutom två gräddbullskatapulter. Oavsett ålder och förutsättningar kan alla vara med och försöka pricka rätt med en innebandyklubba eller kasta en boll för en smaskig upplevelse! 10 kronor ger dig 3 försök och pengarna går oavkortat till UNICEF Lundasektion, som också är på plats på Nova hela dagen.


LÄS MER OM EVENTET HÄR!


LÄS EN INTERVJU MED OSS OM KLUBBEN OCH INNEBANDY SOM SPORT HÄR!

 

 

Ludvig Nilsson

Kommunikationsansvarig

IBK Lund

 

Lundalägret i Sydsvenskan!
2016-08-10 12:42
I dagens Sydsvenskan kan man läsa ett reportage från veckans Lundaläger. Det bjuds på intressanta intervjuer med både organisatörer och deltagare. Ni hittar artikeln här!

Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund 
Fler framgångar i Ängelholm Outdoor!
2016-08-09 22:13

Ytterligare ett IBK Lund-lag deltog i Ängelholm Outdoor förra veckan. I HJ18-klassen ställde sjumannalaget Team Svampbob upp, med spelare som till vardags spelar i klubbens JAS-lag. Efter att ha varit obesegrade genom hela gruppspelet och fram till finalen, blev en finalförlust turneringens första och därmed belönades laget med ett fint silver. Stort grattis killar! Hör ledarnas sammanfattning nedan:


Måndagsmorgon och klockan är 07:00. Bilarna rullade för tredje året i rad iväg mot Ängelholm med magkänslan att i år är det vår tur, TEAM Svampbob, att gå hela vägen! 43 st lag från hela Sverige, skulle göra upp om pokalen i denna prestigefyllda HJ18-klassen.


Vi började första dagen med fyra raka segrar och allt såg bra ut. Vi fortsätter att vinna resterande fyra gruppspelsmatcher på ett övertygande sätt. Vad är det som händer?


Slutspel väntar. Vi vinner de tre första matcherna med resultatet 4-3. Bl.a. slår vi FC Helsingborgs 98:or i kvartsfinalen efter en tät drabbning. I semifinalen, för många i laget finalen, möter vi FC Pannband, en sammansättning av killar från bl.a. FCH och Malmhaug. Det blir en tuff match som det brukar bli när vi möter dessa killar, med en del utvisningar åt båda håll. Vi ligger under 4-2 när det är 5:30 kvar. Då visar killarna återigen att vi är här för att vinna och vänder till vinst 5-4. Vilken match! Med 15 min vila så var det dags för final mot Pölsas Pojkar från Åkersberga. Med Vejde skadad gör vi en bra match med högt tempo och mycket skott. När domarna blåser av matchen så får vi inkassera vår första förlust 4-6. Vi blir alltså tvåa vilket för killarna och oss ledare trots allt kändes som en VINST!


Laget bestod av följande IBK Lund-spelare:

Sebastian Åberg (C), Anton Holmberg, Emil Palmenäs, Benjamin John, Victor Olsson, Johan Korsgren och Vejde Nilsson


Ledare: Ken Holmberg och Mikael Åberg

 

13 matcher, 12 vinster, 1 förlust och en målskillnad på 59-31.
Ludvig Nilsson

Kommunikationsansvarig

IBK Lund 

Nystartsveckor på Actic!
2016-08-09 16:20
Från och med måndag 8/8 till och med den sista september kör Actic en kampanj med många fina erbjudanden innefattandes bl.a. fri träning, rabatterade medlemskap och liknande. Besök dem redan idag!

Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund 
Nyheter från våra lag