Välkommen till IBK Lund!

Damer Elit Allsvenskan
NY TRÄNARE KLAR FÖR DAM ELIT!
2017-05-24 13:20, Damer Elit Allsvenskan
Foto: IBK Lund

Staben för Dam Elit börjar ta sin form och vi kan nu presentera en av nästa års tränare, nämligen Johan Gustafson som närmast kommer från Moheda IBK Herr. Johan har flera års erfarenhet av såväl dam- som herrinnebandy och påbörjade sin karriär i moderklubben Alvesta IBK och deras damlag. Därefter tog han sig vidare till Vöikers IBK Dam som var med och tampades i toppen av Div.1. Efter detta fortsatte resan till Moheda IBK Herr och efter ett sabbatsår är han nu klar för IBK Lund Elit Dam. Utöver detta har han även varit assisterande distriktlagsledare för Smålandslaget DJ17 under SDF-SM i Linköping. Johan kommer gå in i rollen som assisterande tränare.

Damer Elit Allsvenskan
BACK KLAR FÖR DAM ELIT!
2017-05-16 17:04, Damer Elit Allsvenskan
Foto: IBK Lund

Ytterligare ett nyförvärv ansluter till Dam Elit, nämligen backen Josefin Karlsson från Malmhaug KFUM IBF som idag har skrivit på ett tvåårsavtal med Dam Elit. En spelare som imponerat under säsongen vilket har dragit till sig blickar utifrån. Hon var nyinflyttad till Skåne inför förra säsongen och är nu redo att testa på spel i Allsvenskan under kommande säsong. 


Huvudtränare Ludvig Nilsson om Josefins anslutande:

"En kvick back som har imponerat på oss under säsongen när vi har mött henne samt i de matcher vi har sett. Hon fångade vårt intresse med hennes bolltrygghet, snabbhet samt att hon tenderar att alltid gå framåt med boll i sitt backspel. Detta känner vi är viktiga egenskaper för att spela på Allsvensk nivå och har inga tvivel om att hon kommer utvecklas ytterligare och växa som spelare hos oss. Utanför planen är det en glad och positiv tjej som kommer passa bra in i gruppen. Väldigt glad över att Josefin väljer IBK Lund Elit, en spelare vi verkligen ville ha!"


Varmt välkommen till IBK Lund Josefin!

Uppstart av nya träningsgrupper!
2017-05-10 13:41
Foto: IBK Lund
Till hösten planerar vi att starta upp nya träningsgrupper i Lund, Dalby och Södra Sandby. F2010-2011 och P2011 planeras starta upp på samtliga platser. Det kommer genomföras åtta uppstartsträningar, därefter är tanken att träningsgruppen ska bli självgående med egna ledare. 

Är er son/dotter intresserad av att testa på innebandy till hösten så anmäl honom/henne som medlem HÄR!

Har ni som förälder intresse av att hjälpa till kring träningsgruppen som ledare av någon form så maila info@ibklund.se!
SERIEINDELNING FÖR VÅRA REPRESENTATIONSLAG ÄR KLAR!
2017-05-09 12:25
Bild: Svenska Innebandyförbundet

För ett tag sedan släpptes serieindelningen för nästa säsong vad det gäller Dam Elit och Herr Elit. 

Dam Elit kommer som bekant att spela i Allsvenskan nästa säsong och placerades förväntat i den södra serien, där vi har ett Skånederby mot Åstorp/Kvidinge IBS att se framemot. Noterbart är att det endast är 8 lag i Allsvenskan södra. Detta beror på att lagen spelar dubbelmöten mot varandra samt spelar enkelmöten med samtliga 8 lag i Allsvenskan Västra.

 

Herr Elit kommer kommande säsong återigen husera i Div.1 Södra Götaland med hela fem Skåne-kolleger.

Nedan kan ni se lagens seriemotståndare, samt via länken nedan kan ni se samtliga förbundsseriers serieindelning.

 

 

Allsvenskan Södra Dam (S)

FBC Kalmarsund 

IBF Linköping

IBK Göteborg 

IBK Lund Elit 

Lindome IBK 

Linköping IBK Ungdom 

Pixbo Wallenstam IBF 

Åstorp/Kvidinge IBS


Allsvenskan Västra Dam (S)
Fröjereds IF 
Hagfors IF Uddeholm
IBK Lockerud Mariestad
Karlstad IBF Ungdom
Rönnby Västerås IBK Ungdom
Skoghalls IBK
Västerås IBS
Västra Mälardalen IB 

 

Div 1 Södra Götaland Herr

Halmstads IBK 

IBK Lund Elit 

IBK Vöikers 

IK Stanstad 

Lagan IBK 

Munka-Ljungby IBK 

Olofströms IBK 

Röke IBK 

SST NET Landskrona IBK 

Sävsjö IBK 

Warberg IBF 

Willands IBK

 

 

Se förbundsseriernas serieindelning i sin helhet HÄR!

 

Poängstark back ansluter till H1 Elit!
2017-05-05 20:11

Norsk mästare till Herr Elit!


Mycket viktig pusselbit ansluter till Herr Elit.

 

26-åriga Pontus Kozan, närmast från Norska mästarna Sleivik har kommit överens om ett tvåårskontrakt med IBK Lund Elit.


Pontus som tidigare spelade forward har under säsongen omskolats till back. En väldigt social och pådrivande spelare som är otroligt bolltrygg. Pontus kommer bli viktig med sin rutin och med sitt offensiva backspel. 


Pontus har förutom Sleivik, representerat bl.a Warberg. Han ansluter till laget under sommaren då flyttlasset går söderut.


Varmt Välkommen Pontus!

Damer Elit Allsvenskan
MOA FRÄNDESTAM BYTER MILJÖ!
2017-05-05 12:07, Damer Elit Allsvenskan
Foto: Patrik Palm

Efter en säsong med D1 Ungdom väljer den 19-åriga centern Moa Frändestam att byta miljö och ta steget upp till Dam Elit. Moa var ny i klubben inför den gångna säsongen och startade i D1U. Väl där visade hon att hennes kvalitéer håller hög nivå och nu vill hon anta nya utmaningar och testa på Allsvenskt spel!Huvudtränare Ludvig Nilsson om förstärkningen:

"Moa kom från Älvsjö under sensommaren, när hon påbörjade sina studier här i Lund. Efter en förstasäsong med D1U känner hon suget till att ta sig an större utmaningar och ta plats i Dam Elit. Hon är en ung fysisk, löpstark och kraftfull spelare som är stark defensivt, vass i omställningsspelet samt besitter ett väldigt bra skott. Ett framtidslöfte som vi tror kommer ha en fin utvecklingskurva hos oss. Vi har hela tiden haft intentionen av att lyfta upp Moa, därför känns det väldigt bra att hon nu känner sig redo."


Varmt välkommen till Dam Elit, Moa!
Damer Elit Allsvenskan
MÅLVAKT OCH BACK FORTSÄTTER PÅ RESAN!
2017-05-04 11:53, Damer Elit Allsvenskan
Foto: Patrik Palm

Vi fortsätter att stärka truppen inför kommande säsong och ytterligare två bitar av pusslet kan läggas. Vi kan glädjande meddela att både Jennifer Gustavsson (Mv) och Malin Wiskman (B) har valt att förlänga sina kontrakt med Dam Elit. Kontrakten är skrivna på ytterligare två säsonger.


Huvudtränare Ludvig Nilsson säger följande om förlängningarna:


#92 Jennifer Gustavsson

”En målvakt som kom från Finn inför säsongen, där hon var en ledande spelare. Tog klivet till ett topplag i Div.1 och gjorde en stark förstasäsong. Fick vakta kassen från start i tio matcher och spikade igen flertalet gånger. En målvakt med en hög lägstanivå som man vet vad man får ut av henne.”

 

 

#43 Malin Wiskman

”Malin tog klivet upp från D1U inför säsongen och stod för en bra debutsäsong i Elit. Hon är en väldigt lojal lagspelare som sätter laget i första rummet. Fysisk stark back med ett vasst avslut, som är på varje träning för att utvecklas. Tycker hon tog steg i sin utveckling under föregående säsong och är hundra procent redo att slåss i den tuffa backkonkurrensen som vi kommer ha. Kan hon fortsätta med sin utveckling åt rätt håll så tror jag att hon kan växa in i den Allsvenska kostymen!”

 

Damer Elit Allsvenskan
SSL-SPELARE TILL DAM ELIT!
2017-04-29 15:44, Damer Elit Allsvenskan
Foto: IBK Lund

Vi kan stolt presentera att vi i veckan har skrivit ett tvåårskontrakt med Emelie Rosenqvist från Malmö FBC. Hon har under de senaste två säsongerna spelat i både SSL och Div.1. Sedan tidigare är hennes bror Patrik klar för Herr Elit, vilket betyder att syskonen återigen ska få spela i samma klubb!

Emelie kommer spela i tröja #6.


Huvudtränare Ludvig Nilsson kommenterar nyförvärvet nedan:

”Knoppen” är en rapp och energifylld spelare, både på och utanför plan. Sprider energi och arbetar stenhårt på banan. En löpstark spelare som efter SSL-spel fått upp en högre finurlighet och fart i sitt spel. Hon är oerhört svår att möta på mindre ytor samt har ett brett register. En spännande spetsspelare som jag tror kommer göra stora avtryck hos oss, med förhoppning på att hon ska ligga högt upp i den interna skytteligan."


Varmt välkommen till IBK Lund Emelie!

Damer Elit Allsvenskan
CENTER OCH BACK BLIR KLUBBEN TROGNA!
2017-04-26 15:34, Damer Elit Allsvenskan
Foto: Patrik Palm

Vi fortsätter med roliga nyheter och kan meddela att även #96 Susanne Nilsson och #28 Stephanie Schöld har valt att förlänga sina kontrakt med ytterligare två år.


Huvudtränare Ludvig Nilsson om förlängningarna:

#96 Susanne Nilsson

"Sussi är en riktig lagspelare som alltid sätter laget före jaget. Hon har en utvecklingsmotivation som är så stor det bara går och har en hög träningsnärvaro. Defensivt stark, täcker mycket skott och jobbar slaviskt i försvaret. Jag tror att hon med en ordentlig försäsong i ryggen kommer kunna utveckla sitt spel även offensivt, till att anpassa sig för Allsvenskan. Hon har goda utvecklingsmöjligheter sett till sin vilja och ålder. Är glad över att hon kommer göra sin sjunde säsong i klubben."


#28 Stephanie Schöld

"Steffi sprider glädje på såväl träning som match. En spelare som har varit med på denna nivå under flera säsonger och som vet vad som väntar. Bra både i det defensiva och offensiva spelet, där jag tycker hon har tagit ytterligare kliv i sitt offensiva spel i år. Säker med boll och har blandat ett bra passningsspel med farliga avslut från hennes backposition. En viktig del av truppen som gör att vår backsidan redan nu börjar se riktigt stark ut!"

Nyheter från våra lag
Damer Div.1, 26/05 07:31 
P 04-05 L (Öster), 24/05 20:51 
Damer Elit Allsvenskan, 24/05 13:20 
P 03 L (N), 22/05 22:54 
P 04-05 L (Öster), 19/05 11:59 
Damer Div.1, 18/05 12:49