GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS
Föreningarnas Hus Dalby
 
 
 
Instagram #IBKLund
 
Välkommen till IBK Lund!

Fantastisk lagseger mot Malmhaug för D1 Elit!
2016-11-25 15:33
Foto: Patrik Palm

Börjar bli en vana nu, men fortsatt flera störningsmoment i veckan vilket resulterade i endast ett ordentligt träningspass, samt ett lättare mer detaljstyrt pass på onsdagen, innan denna torsdagsmatch. Lite skador som oroade inför på Mathilda Kindeberg Sederblad och Emma Rosén, vilka skulle testa på matchdagen. Cecilia Palvén hade dragit på sig en sjukdom och fick olyckligt kasta in handduken under torsdagseftermiddagen. Med detta kom vi till spel med 13 utespelare, redo att göra allt i sin makt för att plocka tre poäng av Malmhaug. Ett Malmhaug vi mötte nere i Höllviken under försäsongen och då finalförlorade med 4-2. Det var vår första helg tillsammans med hela laget och utan något ordentligt träningspass tillsammans innan det. Nu med ordinarie matchtrupp var vi taggade till tusen för att inte låta hemmalaget slå oss två gånger under året 2016.

Delad poäng för D1 Elit mot SST NET Landskrona!
2016-11-21 17:18
Foto: Patrik Palm

Inför denna söndagsmatch skulle vi få ställas mot det på förhand tuffaste motståndet hittills. Landskrona som inför säsongen har målats upp som storfavoriter till seriesegern, ett favoritskap man också har levt upp till än så länge, då man inför matchen skuggade oss på en andraplats, en poäng bakom. Vi visste därför att det skulle bli tufft och vi väntade oss en helt annan matchbild än tidigare matcher. Men vi var beredda på att göra jobbet för att gå för vinst.

Julklappsdagar på Intersport Nova Lund!
2016-11-21 14:16
Foto: Intersport
Mellan den 1-4 december är det julklappsdagar på Intersport Nova Lund med 25% rabatt på allt i butiken, även på redan rabatterade varor och kampanjvaror. För att ta del av detta erbjudande behöver ni vara kopplade till Club Intersport via IBK Lund. Om ni inte redan är kopplade kan ni göra det HÄR!


Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund
SSL-spelare ansluter på dubbellicens till D1 Elit!
2016-11-21 10:38
Foto: Patrik Palm

Sent i förra veckan, lagom till toppmötet med Landskrona, blev det klart att den tidigare IBK Lund-spelaren Ella Hammer återigen kommer få iklä sig den svart-gröna dressen, då hon via dubbellicens med Malmö FBC kommer vara tillgänglig för spel med D1 Elit. Ett spetsförvärv som kommer höja lagets redan kompetenta trupp och som med sina offensiva kvalitéer kommer tillföra ännu en dimension i anfallsspelet. Ella lämnade som bekant klubben inför denna säsongen för att pröva vingarna i SSL med Malmö FBC och vi tror denna lösning är perfekt för Ellas fortsatta utveckling, att hon har möjlighet att få så mycket matchtid som möjligt genom att både få spela i SSL samt med ett topplag i Div.1, där hon dessutom har en stor trygghet. Ella hann med att göra debut igår i mötet med Landskrona, som slutade 1-1 efter förlängning.

 

Huvudtränare Ludvig Nilsson om Ellas återkomst:

”Vi är otroligt glada över att det blev en sådan bra lösning för alla parter. Ella är en väldigt kreativ spelare som tagit stora kliv framåt i sin utveckling sedan hon tog steget till Malmö FBC. Att hon nu kommer kunna spela både SSL och med oss tror jag bara är positivt för Ellas utveckling, likväl så är det självklart en stor spetsvärvning för oss. Hon jobbar stenhårt när hon är inne på plan, oavsett situation, har en fin teknik och ett svårstoppat skott, vilket förhoppningsvis kommer höja vårt anfallsspel ännu mer. Ella känner laget väl sedan tidigare, vilket också gör acklimatiseringsprocessen kortare.”

 

Vi hälsar Ella varmt välkommen tillbaka och ett grattis till debutpoängen mot Landskrona igår, då hon stod för en assist.


Vill också tacka Malmö FBC för en bra dialog och samarbete kring denna dubbellicens!

Fem IBK Lund-spelare är uttagna till Skånelaget i P16!
2016-11-18 20:41
Foto: Patrik Palm

Vi är otroligt stolta över att meddela att 5 spelare i klubbens JAS-lag är uttagna till säsongens upplaga av Skånelaget P16. Elias Persson, Erik Nilsson, Henrik Hedberg, Martin Ekelund och Pontus Sölve är de fem egenfostrade spelare som i januari ska försvara Skånes färger i Umeå. Ett ärofyllt uppdrag som killarna kommer ta tillvara på med bravur! Vi ser med stor förhoppning framemot att följa deras och Skånes framfart under SDF-SM 16/17 och hoppas på en framgångsrik turnering. Värt att nämna är att IBK Lund har, delat med Åstorp/Kvidinge, flest spelare representerade i truppen.


Vi ville såklart höra killarnas tankar om uttagningen och deras förväntningar av att få representera distriktslaget.

Tidig seriefinal på söndag för D1 Elit!
2016-11-18 14:30
Foto: Patrik Palm

På söndag vankas en stor prövning för D1 Elit, då seriefavoriten SST NET Landskrona kommer på besök till Vipeholmshallen. Landskrona har målats upp som favoriter inför säsongen och har levt upp till förväntningarna, då man på 8 matcher tagit 7 vinster och 1 enda förlust, vilket gör att de placerar sig på en andraplats 1 poäng bakom oss. Landskrona är ett mycket spelskickligt lag, som kommer bli vår största nöt hittills att knäcka. Ett lag som varit starka de senaste säsongerna och inför säsongen spetsat till truppen rejält, bl.a. med IBK Lund-bekanta Hanna Johansson.


Vi hade en bra match senast mot Gantofta, där vi spelade väldigt bra. Vi gjorde 7 mål framåt och släppte endast in 2 bakåt, en styrka vi tar med oss och kommer ha stor nytta av på söndag. Det kommer bli en stor skillnad på söndagens match jämfört med tidigare. Landskrona är ett spelförande lag, något vi inte stött på tidigare denna säsong, då de flesta backat hem och tillåtit oss att spela runt i anfallszon efter vårt tempo. Det kommer alltså bli en annan matchbild, där Landskrona troligtvis kommer vilja ta tag i taktpinnen och styra spelet från början. Vi har en uppfattning om deras styrkor och svagheter, vilket vi hoppas kunna ta tillvara på och straffa dem tillräckligt för att ta poäng på söndag, hade suttit fint med ytterligare en vinst! Matchstart kl.14:50 i Vipeholmshallen, hoppas vi ses där!


//Ludvig 

Sävsjö gästar IH
2016-11-18 10:50
Foto P Palm
H1 Elit har fått upp ångan ordentligt och har efter en svag start nu vunnit 6 raka matcher och ligger på en andraplats i en jämn tabell. På söndag väntar hemmamatch mot nykomlingen Sävsjö från mörka Småland.

Hemsidan tog ett snack med coach Hammer för att stämma av inför helgens batalj. Han säger så här:
-Vi har äntligen börjat få lite ordning på vårt spel vilket resulterat i att vi plockar poäng på löpande band. Jag hoppas och tror att vår utvecklingskurva ska fortsätta peka uppåt i matchen mot Sävsjö. Vi har haft en halvdan träningsvecka med en del borta pga sjukdom och skador, dock räknar jag med att de flesta kommer kunna spela på söndag. Klart är att Nisse missar pga skada och våra juniorer Pontus & Henke missar pga SM- förberedelser. 

Matchstart 13:00 IH Lund

Väl mött
Komfortabel seger för D1 Elit mot Gantofta IBK!
2016-11-14 12:25
Foto: Patrik Palm

I lördagens match skulle vi ställas mot nykomlingarna Gantofta IBK på bortaplan. Ett fysiskt och tungt lag, som inför säsongen förstärkt med några duktiga spelare från Kävlinge. Man har överraskat i seriespelet såhär långt och ligger högre upp än vad jag hade förväntat mig. Vi visste på förhand om att vi inte skulle få något gratis, utan var inställda på en tuff kamp. Som vanligt lite störningsmoment i veckan med sjukdomar och skador, men alla kom till start utom Susanne Nilsson p.g.a. en lättare skada samt sedan tidigare skadade spelare.

3 poäng och serieledning för D1 Elit!
2016-11-07 11:04
Foto: Patrik Palm

Denna torsdagen skulle vi på förhand ställas emot säsongens hittills största prövning, då fjolårets serievinnare Röke IBK kom på besök till Lunds Idrottshall. Ett tungt och fysiskt lag, med några väldigt bra spelare och en hög arbetskapacitet. Vi visste att det skulle bli tufft och var förbereda på en hård kamp.

Nyheter från våra lag
P 02-03 L (N), 04/12 15:43 
P 04-05 L (Öster), 30/11 02:10 
P 02-03 L (N), 28/11 12:33 
P 02-03 L (N), 26/11 14:54