Föreningscase

By 7 februari, 2019 februari 10th, 2019 No Comments
Föreningscase

IFK Lidingö Konståkningsklubb

När styrelsen i IFK Lidingö Konståkningsklubb insåg att de inte hade någon fungerande översikt på sina grupper, som i sin tur ledde till bra betalningsmöjligheter, gick de på jakt efter ett system och fastnade för SportAdmin.

Ett tag senare när de blivit lite varma i kläderna och såg större potential hörde de av sig till oss och frågade efter möjligheten att få in betalningar mer effektivt. Som av en händelse hade vi precis börjat visa upp Kansliservice för våra föreningar – och på den vägen är det.

– Vi ville finkalibrera vårt arbete, både det administrativa och verksamhetsmässigt. Det var nog det som gjorde att vi hoppade på Kansliservice, berättar Anne.

Med en stor skridskoskola med fler än 100 deltagare per termin som ofta är helt nya på isen krävs det också en anmälningsfunktion som man kan lita på – och som omvandlar manuellt arbete till automatiskt.

Hur har det fungerat hittills?
– De som jobbar med skridskoskolan har varit väldigt nöjda med att bara kunna titta på betalningarna som rullar in, och därefter placera ut sina aktiva i grupper utan krångel”, är det spontana svaret på den frågan. Alla i föreningen är överens om att det har blivit mer överskådligt vad som händer i grupperna, framför allt när det kommer till betalningar, säger Anne.

Och just de många olika betalningsmetoderna har passat deras varierande verksamhet väldigt bra.

– För våra äldre åkare är avgifterna större, och där har delbetalningen blivit ovärderlig för att fler ska ha möjlighet att kunna fortsätta åka.

Hur har Kansliservice förändrat ert arbete?
– Vi gick från att inte ha något system till SportAdmin och sen Kansliservice. Tiden jag lägger på administration nu är minimerad till det absolut nödvändiga, och om man jämför det med tidigare är det i princip ingenting, och tillägger:

– Jag ser redan nu fram emot att klicka på knappen för att öppna anmälningen till sommarlägret, det har funkat klockrent på skridskoskolan, och sommarlägret innebär samma anmälningsprocess.

Avslutningsvis konstaterar hon att allt numera finns i ett och samma system, och tack vare det kan de lägga mer tid på isen och mindre tid bakom datorn.

Vi på SportAdmin önskar IFK Lidingö Konståkningsklubb ett stort lycka till med den fortsatta verksamheten och är spända på att följa föreningens utveckling!