Kommer snart

Låt din lagkassa flytta in – helt gratis!

Snart släpper vi vår mest efterfrågade tjänst på länge – framtagen för ditt lag och gratis för dig som använder SportAdmin. Registrera dig nu för att få tillgång till Lagkassan först av alla.

REGISTRERA DITT LAGJAG VILL VETA MER

En lagkassa som följer lagar & regler

Att bedriva en lagkassa är idag en självklarhet för många lag, men långt ifrån alla känner till det regelverk som omgärdar den. Därför har vi helt enkelt gjort en lösning som gör att du inte behöver lyfta ett finger för att uppfylla det.

Vem är juridiskt ansvarig för en lagkassa?

Lagkassor tillhör, juridiskt sett, föreningen. Även om lagkassans pengar förvaras separat, tillhör pengarna föreningen och inte det enskilda laget.

Hur ska en lagkassa bokföras korrekt?

Eftersom lagkassan tillhör föreningen, måste lagkassans händelser finnas med i föreningens bokföring.

Vem bestämmer hur en lagkassas pengar ska användas?

Föreningens styrelse är ansvarig för att bestämma hur lagkassans pengar ska användas.

Vem måste ges insyn i en lagkassa?

Föreningen som lagkassan tillhör måste ges full insyn i lagkassan, för att en korrekt bokföring ska kunna genomföras. Detta skapar trygghet för medlemmar, föräldrar, lagkassören och föreningen.

Vad säger Skatteverket?

Skatteverkets hemsida kan du läsa mer om de regler och krav som måste uppfyllas.

Vad säger Riksidrottsförbundet?

På Riksidrottsförbundets hemsida finns dokumentet Idrottens Redovisning som innehåller allt du behöver veta ur ett föreningsperspektiv.

Få tillgång först av alla

Vill du vara en av de första som får testa Lagkassan? Registrera dig och ditt lag nedan, så hör vi av oss när du får tillgång.