Nu är SportAdmin

Lagkassa här!

Hantera lagkassor och försäljningar – utan insättningsavgift & fullt integrerat med ert medlemsregister i SportAdmin.

Kom igång

Varje lag sköter sitt – fast på samma sätt.

Det finns många sätt att sköta en lagkassa på. Med lagkassan i SportAdmin fixar vi så att alla lag gör på samma sätt. Då blir det lätt att göra rätt och ni får koll på läget. Pengarna landar direkt på rätt konto och är helt synkat med bokföringen!

Tjäna pengar till lag och förening.

Med lagkassan i SportAdmin minskar ni inte bara administrationen och ökar transparensen. Ni kan också tjäna pengar till laget genom att sälja lotter, kakor och kläder – ja, precis vad ni själva vill – direkt i appen.

Sälj Bingolotter direkt i SportAdmin

Hur funkar det?

Alla transaktioner på ett ställe.

Inga mer pengar på föräldrarkonton. Nu hittar du lagets alla transaktioner direkt i ledarAppen och kan se saldo på både grupp- och individnivå.

Skicka förfrågningar och få betalt med swish.

Ska ditt lag åka på läger? Skicka en betalförfrågan till medlemmarna och låt dem swisha in. I appen ser du vem har betalat och vad.

Tjäna pengar till lagkassan.

Tjäna en extra slant till lagkassan genom att sälja lotter, kakor och strumpor helt digitalt med personliga webbshoppar. Pengarna swishas direkt in till rätt konto. Nu kan även moster långt-bort-i-stan köpa och stötta föreningen!

Ansvaret till rätt person.

Med olika behörigheter i lagkassan är det lätt att ge rätt person ansvar. Behöver ni byta lagkassör går det på mindre än 30 sekunder!

Utan insättningsavgift, helt digitalt &
i en app ni redan använder.

Vill du veta mer eller komma igång?

Aktivera funktionen genom att anmäla ditt intresse här eller genom att ringa oss på 040 630 10 60.

En lagkassa som följer lagar & regler

Att bedriva en lagkassa är idag en självklarhet för många lag, men långt ifrån alla känner till det regelverk som omgärdar den. Därför har vi helt enkelt gjort en lösning som gör att du inte behöver lyfta ett finger för att uppfylla det.

Vem är juridiskt ansvarig för en lagkassa?

Lagkassor tillhör, juridiskt sett, föreningen. Även om lagkassans pengar förvaras separat, tillhör pengarna föreningen och inte det enskilda laget.

Hur ska en lagkassa bokföras korrekt?

Eftersom lagkassan tillhör föreningen, måste lagkassans händelser finnas med i föreningens bokföring.

Vem bestämmer hur en lagkassas pengar ska användas?

Föreningens styrelse är ansvarig för att bestämma hur lagkassans pengar ska användas.

Vem måste ges insyn i en lagkassa?

Föreningen som lagkassan tillhör måste ges full insyn i lagkassan, för att en korrekt bokföring ska kunna genomföras. Detta skapar trygghet för medlemmar, föräldrar, lagkassören och föreningen.

Vad säger Skatteverket?

Skatteverkets hemsida kan du läsa mer om de regler och krav som måste uppfyllas.

Vad säger Riksidrottsförbundet?

På Riksidrottsförbundets hemsida finns dokumentet Idrottens Redovisning som innehåller allt du behöver veta ur ett föreningsperspektiv.