Skip to main content

Nu flyttar lagkassan in i SportAdmin.

Öka transparensen och minska er admin. Tjäna pengar till laget med försäljningsfunktionen och ta betalt direkt via SportAdmin.

Full koll på läget, allt i en app ni redan använder.

Sälj mer med lagets egna webbshop.

Bestäm vad ni ska sälja och sätt mål för er försäljning. Starta sedan försäljningen i SportAdmin eller i LedarAppen. Då får medlemmarna en notis om försäljningen och en personlig länk till webbshopen att dela med familjer och vänner.

Behöver dina lagkassörer hjälp på vägen? Här hittar du guider på lagkassans alla funktioner.

Tjäna pengar med våra partners.

Våra partners är utvalda för att hjälpa laget att tjäna så mycket pengar som möjligt till lagkassan. Väljer ni att starta en försäljning med en av våra partners finns redan en färdig mall att använda – så att ni kan sätta igång och sälja med en gång! 

Samla allt i ett och samma system.

Få koll på lagens ekonomi genom att samla lagkassorna i SportAdmin. Dessutom är det helt synkat med ert medlemsregister och finns i ett system ni redan är vana vid.

Hantera lagens transaktioner och försäljningar som huvudadministratör i SportAdmin eller som lagkassör via LedarAppen.

  • Byt ägare på lagkassan direkt i LedarAppen
  • Helt fritt från insättningsavgifter
  • Sätt gemensamma säljmål för laget
  • Synka med er bokföring på två klick!
  • Koll på hur många produkter som har delats ut och sålts.
  • Automatisk returrapportering när ni säljer Folkspels lotter.

Kickstarta er förening!

Att komma igång med SportAdmin Lagkassa är enkelt. Vill ni ha en hjälpande hand på vägen? Boka er kostnadsfria uppstart med vår rådgivare och få svar på era frågor.

Frågor & Svar

Hur hanteras pengarna?

Med SportAdmin Lagkassa slipper ni föräldrakonton som mellanhand. Istället går pengarna direkt till rätt konto via vår betalpartner Ping Payments. Pengarna betalas ut i en klumpsumma en gång i veckan så att ni slipper matcha inbetalningar med bankkonto! 

Är det fysiska eller digitala Uppesittarlotter?

Ska ni sälja Uppesittarlotten eller någon annan av Folkspels produkter är det precis som vanligt fysiska lotter. Är det första gången ni ska sälja? Här kan du beställa dina lotter hos Folkspel→

Vad kostar SportAdmin Lagkassa?

Att sälja Uppesittarlotten och Folkspels andra produkter i SportAdmin är fritt från transaktionsavgifter. Dessutom slipper ni swishavgiften eftersom betalningen görs direkt mellan köparen och vår betalpartner Finshark. 

Även våra andra partnerprodukter, så som Kaffekassan, är fri från transaktionsavgifter. Vid betalningsförfrågningar och försäljningar av andra produkter, utöver våra partners, tillkommer en transaktionsavgift på 1.9% + 2 kr inkl moms.

Hur funkar ert partnerskap med Folkspel?

I SportAdmin Lagkassa har vi tillsammans med Folkspel utvecklat ett lättare sätt för lagen att sälja lotter – digitalt och direkt i SportAdmin. Vårt partnerskap gör det möjligt för er att sälja lotterna utan den vanliga avgiften för swish – så att ni i slutändan får mer klirr i lagkassan.

Är det fysiska lotter med Folkspel?

Ska ni sälja Sverigelotten eller någon annan av Folkspels produkter är det precis som vanligt fysiska lotter. Dessa beställer ni direkt från Folkspel. Ska ni sälja för första gången sätter vi er gärna i kontakt med dem! 

Kan vi sälja våra egna produkter i Lagkassan?

Ni kan alltid sälja era egna produkter genom att skapa egna försäljningar. Lägg till era produkter, sätt ett pris och sälj direkt via Lagkassans webbshop eller direkt i appen med en QR-kod.

Hur kan vi dela webshopslänken?

Att dela webshopslänken är enkelt. 

För medlemmar: I din försäljning i MedlemsAppen har du en knapp där det står “kopiera/dela-länken”. Den går fint att skicka till vänner och familj över messenger eller dela på till exempel facebook. 

För föreningen: Vill ni sätta upp en försäljning utan att koppla den till något lag så kan ni välja att starta en lagkassa för en av era organisationsgrupper istället – till exempel om ni har en grupp för er på kansliet eller för styrelsen. Då kan ni använda den länken som genereras och dela till exempel som en widget på er hemsida där besökaren direkt kan köpa från er eller länka den på föreningens instagram. Då kan också föreningen sälja helt utan att involvera lagen. 

Vi vill att hälften av vinsten går till laget och hälften till föreningen – hur kan vi ställa in det?

När ni startar försäljningen kan ni ställa in hur mycket av förtjänsten som ska gå till laget. Vill ni att 50% av förtjänsten ska gå till laget skriver ni in det på respektive produkter när ni startar försäljningen. När försäljningen sen avslutas så kommer ni se en uträkning på hur mycket som ska gå till laget, och hur mycket som ska gå till föreningen.

Vad händer om vi säljer fler lotter än vi har beställt från Folkspel?

Då är det fritt fram att beställa fler! Hör av er till er kontaktperson hos Folkspel så hjälper de till med det. 

Om vi sätter ett minimum på 5 per aktiv och är 20 i laget. Men vi har satt max 200 för det laget. Kan respektive person sälja mer än de 5 förutsatt där finns fler lotter?

Jajamänsan! Det är fritt fram för respektive person att sälja fler lotter än 5 tills maxgränsen på 200 är nådd. Skulle ni märka att lotterna säljer som smör i solsken kan ni också justera maxgränsen i efterhand om ni vill öppna upp för ännu fler sålda lotter.

Hos oss får medlemmarna själv välja om man vill sälja eller inte. Kan man välja antal lotter för de som anmält sig att de vill sälja?

Yes, det går fint! Då är det bara för er att gå in på respektive lag > välja rätt medlemmen och sen sätta ett individuellt antal lotter att sälja för personen.

Om en medlem sålt slut och andra inte säljer slut - kan man omfördela lotterna mellan medlemmarna i SportAdmin?

Absolut – det går fint! Det vi ska göra är att justera antalet lotter som båda medlemmarna ska sälja. För den som inte har sålt slutet minskar vi antalet och för den som ska sälja mer ökar vi antalet med motsvarande. Så blir statistiken över vilka som sålt och hur mycket korrekt! 

Julkalendrar och Uppesittarlotten levereras ju inte samtidigt – ska vi lägga dessa i samma försäljning eller två olika?

Det går bra att lägga både julkalender och uppesittarlott i samma försäljning. Då får medlemmen allt samlat i ett och ni kan lätt hålla koll på vad som är kvar att levereras via sammanställningen som ni ser i appen (för ledare och medlemmar) eller i SportAdmin (för kansli och admin).