Allmänt om SportAdmin

SportAdmin är leverantör av mjukvara anpassad för idrottsföreningar. I december 2014 använde sig 800 föreningar av SportAdmin, vilket innebar att företaget var den största leverantören av intern medlemshantering på marknaden. SportAdmin erbjuder även hemsidor för idrottsföreningar sedan november 2013.

Idag används SportAdmin av bland annat Malmö FF, Helsingborgs IF, IFK Kristianstad, IBK Dalen, MAI, Gefle IF, och Brommagymnasterna.

SportAdmin är aktiv på den svenska marknaden, och är anpassad för svenska idrottsföreningar.

Historia & Utveckling

SportAdmin grundades 2005 av Henrik Håkansson och Rikard Persson för gymnastikföreningen Motus-Salto, som ett projekt för att underlätta det interna administrationsarbetet för föreningens ledare, kansli, och styrelse.

Ett stort problem för Motus-Salto var de Excel-filer med medlemmar som skickades fram och tillbaka till ledarna och som aldrig uppdaterades i tid. Det första målet var därför att bygga ett fungerande medlemsverktyg som var internetbaserat där alla inom föreningen kunde uppdatera och arbeta med samma medlemsregister.

I maj 2008 registrerades SportAdmin, under namnet ”Föreningsadministration i Sverige AB”, som ett bolag och började samtidigt för första gången anställa personal. Även föreningar ifrån allt fler idrotter började använda sig av systemet vilket innebar att utvecklingen låg i att bredda funktionaliteten för att fungera lika bra för andra idrotter.

2010 bytte företaget namn till ”SportAdmin i Skandinavien AB”. I samma veva infördes en mer strukturerad säljprocess och från 2010 till 2015 anslöt sig över 700 idrottsföreningar vilket gjorde SportAdmin till Sveriges största medlemssystem för idrottsföreningar som var privatägt.

Under 2013 lanserades den första hemsidan av SportAdmin. Hemsidefunktion var det högsta önskemålet ifrån SportAdmins föreningar då man hade chansen att samla allt på ett och samma ställe.

Utbildning & Support

Har ni någon fråga? Supporten hjälper er! Snabb telefonsupport är det smidigaste sättet för att lösa ert ärende och därför en självklarhet. SportAdmin har ett rutinerat support-team med lång erfarenhet av verktyget, och av hur föreningslivets vardag fungerar.

För att komma igång på rätt sätt rekommenderas uppstartsutbildningarna som ingår. På utbildningarna hjälper SportAdmin till med att skräddarsy och lära ut strukturen samt komma med tips och förslag på hur ert medlemsystem ska fungera. Ni hittar utbildningskalendern här om ni vill boka en tid.

SportAdmins telefonsupport är öppen måndag mellan 09.30-17.00, tisdag-fredag mellan 09.00-15.00 med lunchstängt alla dagar 12.00-13.00.

Våra hjältar

Sofia Wetterberg