Om SportAdmin

Tillsammans bygger vi ett än bättre föreningssverige

Varje dag strävar vi efter att underlätta administrationen för alla ideella hjältar.

En vision:

att underlätta föreningslivet

Hundratusentals ideella hjältar spenderar varje vecka ovärderliga och oersätterliga timmar för att få det svenska föreningslivet att gå runt. Eftersom denna tid är värdefull gäller det att de kan lägga all tid och fokus på rätt saker.

Att utveckla föreningen. Att utveckla verksamheten. Att finnas på träningsplanen med alla barn och ungdomar.

Sedan 2005 har vi på SportAdmin därför strävat efter att förenkla, digitalisera och automatisera administrationen via vårt digitala affärssystem – specifikt utvecklat för idrottens krav och behov.

För en av sakerna som alla ideella hjältar och föreningar inte ska lägga resurser på är tidskrävande administration.

Ett team som brinner

för att göra skillnad

Vi är ett team av personer som verkligen vill göra skillnad för hundratusentals människor i vårt avlånga land. Alla har vi olika bakgrunder och kompetenser – men med gemensamma nämnare i att arbeta hårt och att verkligen ställa upp och hjälpa sina kollegor.

Även om vi arbetar hårt i veckorna så ser vi samtidigt till att ha riktigt roligt. Vi tror att kreativiteten och slutresultatet blir avsevärt bättre om man varje söndag längtar efter att komma in på kontoret nästkommande dag.

Vill du göra oss sällskap på vår resa?

En resa tillsammans med föreningssverige

2005

SportAdmin grundas av Henrik Lehmann och Rikard Persson för gymnastikföreningen Motus-Salto, som ett projekt för att underlätta det interna administrationsarbetet för föreningens ledare, kansli, och styrelse. Hjärtat i SportAdmin – Medlemsregistret – får se sitt första ljus.

2008

SportAdmin registreras som aktiebolag, fast då under namnet ”Föreningsadministration i Sverige AB”. Föreningar från andra idrotter än gymnastik börjar få upp ögonen för hur systemet kan underlätta administrationen.

2010

SportAdmin byter företagsnamn till, ja, just det, SportAdmin. Och den riktiga resan börjar verkligen ta fart.

2011

LedarAppen lanseras till många ledares stora glädje! Nu är närvarorapporteringen alltid bara en armlängd ifrån.

2013

SportAdmin lanserar sin nya modul – Hemsida – ett välkommet tillskott som länge stått högst upp på önskelistan bland föreningarna!

1 000 föreningar!

SportAdmins andra App tar plats på Appstore och Google Play – MedlemsAppen!