Föreningscase

By 30 januari, 2019 februari 10th, 2019 No Comments
Föreningscase

Värmdö Hockey – från manuell hantering av varje lag till Kansliservice

“Tidigare erbjöd vi manuell delbetalning som vi bockade av i stora Excel-ark” – sen kom Kansliservice och gav Värmdö Hockey tid över till annat. John, som är en av föreningens ideellt arbetande, har delat med sig av hur Kansliservice fungerar för dem, och vad deras ideella gör med tiden de nu har över.

Vad fick er att välja SportAdmin?
När vi valde föreningssystem för länge sedan var tyckte vi att det viktigaste var design. Men med tiden insåg vi att funktionalitet och sammankopplingar var betydligt viktigare. Det var då tankarna började gå mot SportAdmin där Medlemsregistret är hjärtat i ett system som kopplar ihop allt. När vi fattade beslutet hade vi helt enkelt kommit fram till att vi behövde ett system för hela föreningen, inte ett för varje lag.

Vad har Kansliservice inneburit för er?
Det är ingen hemlighet att Hockey är en dyr idrott – och vi har periodvis haft svårt att få in avgifter. Tidigare erbjöd vi manuell delbetalning som vi bockade av i stora Excel-ark, så möjligheten att delbetala med Kansliservice har verkligen varit mitt i prick för oss. Vi har ett garanterat inflöde av avgifter och medlemmen kan betala i sin takt.

Hur har ni upplevt första halvåret med det nya systemet?
Vi hade en tät kontakt i början och jag har upplevt att allt gått smidigt. För oss som förening har er lyhördhet för förbättringar och vilja att förändra varit väldigt viktig, och bara sen vi startade upp Kansliservice i somras tycker jag att det har hänt väldigt mycket med systemet. Det gör att man vågar lita på att ni hela tiden utvecklar det vi vill ha, och att det känns värdefullt att komma med önskemål.

Har Kansliservice förändrat ert arbetssätt?
I stora drag fakturerar vi en gång om året eftersom en säsong varar över två terminer. I somras lade vi in alla medlemmar i rätt period och satte igång återanmälan – sedan dess har det bara rullat på. Eftersom allt sker ideellt har det inneburit att vi slipper sitta och jaga folk som inte betalar, och istället kunnat lägga den tiden med familj och vänner.

Vi på SportAdmin önskar Värmdö Hockey ett stort lycka till med den fortsatta verksamheten och är spända på att följa föreningens utveckling!