Vi samarbetar med

Välkommen till KFUM Örebro Friidrott!

Våra träningsgrupper och våra aktiva tränar i Tybblelundshallen.

Information om hallens öppettider och tillgänglighet hittar du på www.tybblelundshallen.se

Sista dagen på stora SM & DM i garphyttan!
2016-08-28 18:09
Sista dagen på SM avslutades även den med fina prestationer av våra friidrottare. Elin Östlund tog en 6e plats i en tight 200m final och Albin Lager tog sig till final och slutade på 8e plats med ett kast på 50.65! Grattis till båda två för fina insatser.

I Garphyttan presterade våra ungdomar väldigt bra denna helg och det var ingen tvekan om att vår klubb oftast intog plats på prispallen! Stort grattis till alla unga aktiva för fina prestationer och placeringar.

Andra dagen på SM med fortsatt framgång för KFUM!
2016-08-27 21:32
Dag två inleddes med försök av Malin Eriksson på 100m häck där hon slog till med ett säsongsbästa på 13.95 som skulle kommas att slipas till 13.86 i finalen. Detta resultat innebar ett nytt prydligt personbästa och distriktsrekord. Malins prestation resulterade i en fin 6e plats på SM. Vidare lyckades även våra unga talanger som knep en bronspeng i mixstafetten för P15/F15 trots strul med växlingar. Dagen avslutades sedan med försök på 200m för kvinnor och män, där Elin Östlund och Eric Larsson representerade klubben. Elin Östlund som gjorde comeback på distansen efter några års frånvaro slog till med ett personligt rekord på 24.08 och avancerade övertygande till morgondagens lopp. Eric Larsson sprang även han fint med sitt näst snabbaste lopp i karriären på 22.00. Det räckte tyvärr inte till avancemang, men det var ett klart steg i rätt riktning från senaste SM.
Fantastisk förstadag på SM i Sollentuna med 3 medaljer!
2016-08-27 00:19
Det blev totalt 3 medaljer på SM i Sollentuna efter första dagen. Första medaljen som var en bronspeng togs av Fanny Ernestam efter en stabil insats i tresteget. Det skall nämnas att denna insats gjordes efter en tid med strul med foten, vilket gör bedriften ännu större! Den andra medaljen togs av Elin Östlund som dessutom slog till med ett prydligt pers och klubbrekord (11.64) på 100m. Även detta resulterade i en fin bronspeng. Sist men inte minst, tog Jiannis Smalios en silvermedalj efter ett fint årsbästa på 79.60m, där han även hade ett ytterligare fint kast över 79m.

Stort grattis till alla medaljörer som gjorde kanoninsatser och tack alla övriga tävlande för underhållningen ni bjöd på!

Inför SM
2016-08-24 12:03

Pressmeddelande

SM i friidrott avlöser OS i Rio.

Kommande helg avgörs SM i Friidrott på Sollentunavallen där KFUM Örebro Friidrott ställer upp med åtta deltagare.

Förra året i Söderhamn tog KFUM Örebro Friidrott fyra medaljer vilket är vår bästa prestation genom tiderna. I år ser det dock svårare ut. Vi saknar ju en sådan kraft som Andreas Otterling som fortfarande rehabtränar efter sin svåra skada i vintras som spräckte OS-drömmen. Bland herrarna är spjutkastaren Jiannis Smalios vår starkaste kandidat med en realistisk chans till medalj. Hans träningskompis Theodor Thor har dock presterat på topp på sistone och kan möjligen överraska! Den pålitlige stavhopparen Rasmus Carlsson har även han en chans till medalj, även om formen strulat lite på sistone. Unge Albin Lager får svårt att bli bland de åtta bästa för att få kasta sex omgångar, men chansen finns där och Albin är skicklig på stora tävlingar. På 200m ställer vår sprinter Eric Larsson upp, efter en säsong med ett fint personsbästa på 21.89!

På damsidan ser det onekligen bättre ut, fjolårets svenska mästarinna Malin Eriksson får givetvis svårt att upprepa segern i Susanna Kallurs närvaro. Vår sprinterkanon Elin Östlund har haft en lite tyngre säsong än föregående utomhussäsong, men hon är stark när det gäller och det skulle inte vara förvånande om det lossnade till SM! Elin gör även en intressant comeback på 200 meter som tidigare varit en stark gren. Inomhusmästarinnan Fanny Ernestam är nu redo att visa hur tresteg skall hoppas efter en säsong som förhindrats av lite fotbesvär. Målet är att ta en plats i Finnkampen och det förutsätter en plats bland de tre främsta på SM.

Övrigt:

Boende: Connect Hotel Kista. Isafjordsgatan 7. 16440 Sverige. 08-7496160

Intresserad av att engagera dig som tränare?
2016-08-23 12:49
Hej allihopa!

Vi är en växande klubb med allt fler aktiva och därav behövs det också tränare, framförallt hos de yngre åldrarna. Är ni intresserade av att hjälpa till i grupper där det behövs fler tränare eller att ta hand om eventuella grupper som står utan tränare är det alltid uppskattat av föreningen och ger även en nyttig erfarenhet för arbetslivet.  Var i så fall vänliga och kontakta oss på daniel@kfumorebrofriidrott.se eller via 073-6229682 så kontaktar vi er när det finns en möjlighet att engagera sig i en grupp som tränare.

Kansliet
Nyheter från våra grupper