FBC ASPEN H2

-"Vi måste fortsätta utvecklas och bli mer noggranna i detaljerna"
2016-12-03 11:02
Vid sidan om spelarna i båset står en man och gormar med en taktiktavla i handen.... Vem är han?

Frank Pihlström, vem är det?
  • "Äldre herre som älskar innebandy, som haft förmånen att arbeta med många duktiga ledare i innebandysverige. Har varit i lite olika föreningar både som ungdoms ledare och A-lag, kan nämna några såsom Renitz, Robertshöj och Pixbo. Även vart distrikstledare  och vart med U19 Bredd läger på Bosön men -88:orna."
Det har varit lite hit och dit med laget innan säsongen och en trög start på serien men nu verkar pusselbitarna falla på plats, hur kommer det sig?
  • "Jag bestämde mig väldigt sent för att fortsätta med laget efter att jag hoppat in och hjälpt laget i några veckor och med detta teamet så var beslutet lätt att ta. Vill tacka Peter Kovac, Peter Göransson och Pontus Persson som lagt grunden innan jag trädde in i hallen, Sen har det varit lärorikt att lära känna Tomás Sladký. Vi har fått tid att träna ihop får inte glömma att många av spelarna inte spelat i div2 innan."
Riktigt bra match i söndags mot tabelltvåan Kungälv, där ni får matchen till Sudden men tyvärr förlorade tillslut. Vad behöver ni göra för att fortsätta hota topplagen?
  • "Vi måste fortsätta utvecklas och bli mer noggranna i detaljerna och därefter kunna göra bättre prestationer i 60 minuter."
Lindome borta i Almåshallen är absolut ingen enkel match att sätta tänderna i. Hur har veckan sett ut inför denna match och har ni gjort något annorlunda på träningarna för att vara mer beredda?
  • "Vi tränar på och lägger fler pusselbitar varje vecka. Jag har inte så stor fokus på poängen utan vi lägger energi på att utveckla gruppen och se till att fler tar ansvar ute på plan."
Kapten även i år är Jonathan Wathén, hur viktig är han för laget som det ser ut idag?
  • "Otroligt viktig och han har verkligen levt upp till mina förväntningar"
Det ryktas om att fler namn är på ingång till truppen, stämmer detta?
  • "Ojdå, vet inte riktigt vilka rykten som florerar men min erfarenhet säger att har man en bra verksamhet så brukar det locka till sig spelare. I dagsläget känns truppen riktigt bra och några skall bara få växa in i kostymen och sluta imponeras av motståndarna."
Sist, vad måste Aspen göra för att besegra Lindome på bortaplan?
  • "Fortsätta tro på det vi gör och skall vi vinna så måste vi hitta en grym matchcoach. Tror vi kommer få det fortsatt tufft men vi gör vårt bästa."

-"Vi låter inte dom ta över matchen"
2016-11-28 19:37
Emil Axelsson, en riktig nagel i ögat på motståndarna
Aspen VS Kungälv kunde slutat precis hur som helst och gav publiken på en riktig nagelbitare till match.

Ett taggat Aspen tog i Söndags emot Kungälv i Rydsberg.
Ett Kungälv som spelat stabilt och presterat riktigt bra och jagar Sisjön i jakt på förstaplatsen.
Aspen däremot har startat längst ner i en riktigt brant uppförsbacke men visade nu att grabbarna börjar se slutet i backen som nu börjat plana ut.

Matchen blåses igång och direkt tar Aspen tag i taktpinnen och vägrar släppa taget om denna. Rivstartar med en 2-0 ledning efter endast 06:48 genom två mål av Erik Ström. Hög fart, disciplin och mycket hjärta gör att Aspen går till paus med en 3-0 ledning efter att även Simon Jensen hittat nätet.
Aspen har noga tänkt ut sitt uppspel och agerande i anfallet vilket gör att kungälv ser ut som statyer stundtals. Kungälv ska vara glada med att "bara" ligga under med 3-0.

Andra perioden börjar betydligt mörkare för Aspen. 02:53 smätter motståndarna in 3-1 och några huvuden börjar redan att hänga.
Simon Jensen replikerar direkt och 4-1 skrivs in i protokollet.
Efter detta målet sker en vändning i matchen. Två lag som spelat innebandy börjar nu med lite fysiskt spel och en hel del tjuvnyp. Detta gynnar Kungälv mer än Aspen. perioden slutar 2-3 och totalen är nu 5-3.

I tredje trycker kungälv ner Aspen i knäna på en storspelande Joakim Göransson i kassen. Aspen går ner på folk i hopp om att reda ut stormen men Kungälvs höga press sätter Aspen i klistret ett par gånger och spelet blir mer och mer avtrubbat. Disciplinen i spelet och i passningsspelet som vi såg i första perioden är nu helt borta och en hel del solo raider blir det i hopp om att väcka matchen till liv igen. Kungälv gör tillslut 5-5 och detta med endast 9 sekunder kvar. Rättvist? Kanske, men Aspen kämpar med allt de har för sin första 3 poängare och var faktiskt förtjänta av vinsten MEN Kungälv hade andra planer.
Sudden death blir det och en viss Tobias Nordfors såg till att Kungälv åker hem med bonuspoängen efter en vass individuell prestation redan efter 18 sekunder där Aspen står på hälarna.

Emil Axelsson summerar:
"Jag tycker att vi gör en bra match och har ett riktigt bra spel, bra bolltempo och rörelse hela tiden. I första perioden så spelar vi ut dom och går ut i period paus med 3-0. Andra perioden så höjer dom sig och spelar bättre och det lönar sig och dom gör ganska snabbt 3-1 men vi låter dom inte ta över matchen och andra perioden går vi ut med 5-3 ledning. I tredje perioden så blir det tufft för oss när dom höjer sin press och spelar bra innebandy, vi kämpar som ett lag och täcker alla skott men det räcker inte tyvärr, dem gör mål när det är 9 sekunder kvar och avgör sedan i sudden, jag tycker att vi var värdiga vinnare och förtjänade dom 3 poängen men tyvärr så räckte det inte denna matchen."

Nästa chans till 3 poäng är mot Lindome i Almåshallen på lördag.....

Fotot: Martin Wallén

FBC Lerum, 27/11 20:28