Välkomna till FBC Lerum F08
Kul att ni hittat till vår sida. Här kommer vi löpande lägga upp information till spelare och föräldrar i vårt lag.

I kalendern kommer vi löpande lägga upp alla träningar och aktiviteter, så håll lite extra koll där. Vi tränar i Vattenpalatsets träningshall på söndagar mellan 12.00-13.30.

Vi vill gärna bli ännu fler spelare i laget så är man sugen på att spela innebandy så är det bara att dyka upp på träningen. Kontakta dock gärna någon ledare först så att vi vet om att ni kommer. Ni hittar kontaktuppgifter under "Truppen" i menyn.

Vi ses!
Vinst i seriematchen mot Pixbo
2017-02-26 12:58
0-0 blev 7-6
Det var ett gäng laddade tjejer som idag ställde upp på hemmaplan mot Pixbo. Pixbo har varit det lag som i sammandragen erbjudit mest motstånd och så skulle det även bli på stor plan. Eftersom vi försöker rotera positioner så mycket som möjligt mellan matcherna var det många tjejer som spelade på positioner det inte var vana vid. Tur då att vi har lyxen att ha så många engagerade ledare vilket gör det möjligt att dela upp coachandet så att en ledare tar hand om forwards, en tar hand om center och en tar hand om backarna. På så sätt kan tjejerna få tydliga tips och instruktioner under matchen. Detta har funkat superbra hittills och efter några minuter hade alla bra koll på sina positioner. Vi hade dessutom idag två ledare i sekretariatet.

Båda lagen kämpade enormt bra och följdes åt mål för mål. Pixbo hade ledningen ett tag, men Lerum kämpade sig tillbaka och kunde till slut vinna med 7-6 på tavlan! Riktigt bra kämpat och en fruktansvärt spännande match. Mot slutet fick vi även hjälp av killarna i P06 som hejade på från läktaren. Det blev ett riktigt bra drag i hallen mot slutet! Kul!

Tack också till er föräldrar som med så kort varsel kunde ställa upp och stå i cafét som vi helt hade glömt bort att planera in.

Tack för en bra insats allihop, spelare, ledare och föräldrar!

Första seriematchen avklarad!
2017-01-28 21:09
Tack Lindome IBK för en god match!
Så var äntligen tjejernas första seriematch genomförd. Det var ett gäng peppade och nervösa 08:or som åkte ut till Kållered och Ekenskolan för att möta Lindome IBK på bortaplan.

Försnacket i omklädningsrummet handlade mycket om frågor och funderingar kring byten och positioner. Efter lite uppvärmning var det dags att dra igång spelet.

Tjejerna skötte sig exemplariskt. Byten gick smidigt och alla kämpade i varje närkamp. När slutsignalen gick hade vi fått se 7 fantastiska mål och matchen slutade 2-5 till Lerums fördel. Efter att ha tackat motspelarna och publiken för en bra match var det ett gäng trötta men glada tjejer som körde en sista ramsa i omklädningsrummet. Superbra jobbat allihop!

Nu åker vi hem och laddar för morgondagens sammandrag i Tuve.
Matchsammandrag 27/11
2016-11-27 18:08
Idag gick årets andra matchsammandrag av stapeln och dagen till ära var det vi själva som stod för arrangemanget. Det märks verkligen hur kul och spännande tjejerna tycker det är att spela match. Kämparglöden blir större för varje match och även om domarna inte räknar mål har tjejerna själva stenkoll på hur det gick i matcherna. Passningsspelet börjar sitta och tjejerna börjar förstå mer och mer om anfall och försvar i spelet. Kul att få vara med i denna utveckling.

Tack till alla föräldrar och ledare som hjälpte till att göra detta till ett så lyckat arrangemang.

Här är även lite bilder från dagen.

Ha en fin första advent så ses vi om en vecka igen.

/Ledarna F08
Matchsammandrag 23/10 2016
2016-10-23 19:34
Idag var det äntligen dags för säsongens första matchsammandrag. Det var 10 laddade tjejer som gav sig av mot Älvängen för att möta Partille, Pixbo och Lindome.

Det märks att våra träningar har gjort något för tjejerna tar för sig på planen mer och mer. Extra kul idag var att vi fick se några riktigt snygga uppspel med flera pass och sedan mål. Riktigt kul att följa utvecklingen hos tjejerna!

Superbra jobbat alla och tack till er föräldrar som hjälpte till!

Vi ses på träning + föräldramöte nästa söndag!

Första sammandraget för säsongen
2016-10-10 19:29
Söndagen den 23/10 är det äntligen dags för säsongens första matchsammandrag. Vi har anmält två lag så det är viktigt att så många som möjligt kan komma. Denna gång skall vi till Älvängen (Kronans sporthall) och spela där vi möter lag från Ale, Lindome, Pixbo, Partille och Utbynäs. För att samla ihop alla och ordna med samåkning ses vi en timme innan första matchen startar på parkeringen vid Rydsberg. Kallelse kommer på mailen.

I samband med detta utgår träningen den 23/10.

Spelprogram för sammandraget finns här:
FBC Lerum, 27/11 20:28
FBC Lerum, 29/03 19:49