Skip to main content
Fakturering kan vara en tidskrävande process, men det behöver inte vara det. Vi tipsar om fem smarta sätt för föreningen att effektivisera faktureringen.

1. Kortbetalning

Snabbt, modernt, säkert, tids- och kostnadseffektivt. Med kortbetalning betalar medlemmarna sina avgifter med kort och ni slipper hela den manuella hanteringen för att läsa in och pricka av betalningarna.
2. Alla avgifter på samma faktura
Genom att skapa fakturor lagvis, med alla kostnader på en och samma faktura (medlemsavgift, träningsavgift och licensavgift) behöver medlemmarna endast betala en faktura per säsong/år/termin.
3. OCR
Att koppla på OCR är ett smart drag! När medlemmarna betalar sina fakturor hämtar ni sedan enkelt ut en OCR-fil från er bank och laddar upp den i SportAdmin. Systemet läser in filen och prickar sedan automatiskt av alla betalningarna med en knapptryckning.
4. Kostnadstyper
Lägg upp olika kostnadstyper för olika avgifter och koppla det till er kontoplan för att få tydligare faktura- och inbetalningsrapporter, och därmed även enklare bokförening.
5. Påminnelser
Om ni mot förmodan inte får in alla avgifter i tid kan ni med en knapptryckning skapa påminnelser på alla förfallna fakturor och sedan välja om ni ska maila, skriva ut eller posta dessa fakturor.