Skip to main content

I Kristianstad, Skåne, har Chirisan Taekwondo sedan 1991 haft sin bas. Med ett stort fokus på barn- och ungdomssidan har föreningen de senaste åren verkligen sett en positiv utveckling.

– Vi har växt väldigt kraftigt de senaste åren och har gått från 30 medlemmar för tre år sedan till cirka 170. Vår stora grupp finns i åldrarna 6 – 12, men vi har också en vuxengrupp där föräldrar och andra vuxna deltar, berättar Magnus Andersson, ordförande i föreningen.

Ett bevis på det fina arbetet man lägger ner fick man också när man för några veckor sedan fick mottaga utmärkelsen ”Årets Ungdomsförening 2016” i Kristianstads kommun och en utav de tävlande ungdomarna var nominerad till ”Årets Talang” för sitt SM guld.

– Väldigt roligt såklart! Vi jobbar hårt för att verkligen förbättra ungdomsidrotten i regionen och har ett väldigt bra samarbete med kommunen och våra sponsorer. Dessutom bygger vi vår förening på mjuka värden.

Mjuka värden, kan du utveckla det lite mer?

– Taekwondo är en kampsport och det är tufft nog att stå ensam på en matta för att till exempel tävla eller inför ett kunskapstest. All vår träning bygger därför på mjuka värden: att ha kul, ge våra utövare mycket beröm och lära genom att uppmuntra. Detta för att höja alla våra utövares självförtroende i en väldigt rolig och positiv miljö.

Den här positiva miljön har också resulterat i att andra taekwondo- och idrottsföreningar har kommit och gästtränat hos Chirisan Taekwondo.

– Taekwondoträningen är så allsidig och ger många olika färdigheter som man också har stor nytta av i andra idrotter, detta bidrar givetvis också till att man kommer och gästtränar som ett komplement till sin egen träning.

Vilka utmaningar ställs ni inför i er föreningsvardag?

– Vardagsmässigt handlar det om att fortsätta höja kunskapen hos våra instruktörer, plocka fram nya övningar, nya tekniker, och hänga med i utvecklingen då reglerna hela tiden förändras, säger Magnus och fortsätter:

– Sedan är vi i en lokal som kanske inte kommer att finnas kvar om ett par år. Därför handlar det också om att redan nu börja samla ihop pengar för att ha ett startkapital om/när vi behöver en ny lokal.

Vi på SportAdmin ser med stor tillförsikt fram emot att följa Chirisan Taekwondos spännande framfart!

Vill du veta mer om hur SportAdmin kan underlätta er föreningsadministration? Besök då gärna vår hemsida eller kontakta oss.