Skip to main content

Med 1000 aktiva i fotbollssektionen, 750 aktiva i innebandysektionen (Sveriges fjärde största innebandyförening förra året), 150 friidrottare och en handbollssektion som börjar närma sig 100 aktiva så kan man konstatera att det verkligen blåser positiva vindar i Värmdö IF.

På Värmdövallen har man verkligen också lyckats skapa en mötesplats för nästintill hela föreningen och har goda möjligheter att kunna erbjuda ypperliga förutsättningar för idrottsutövande barn och ungdomar.

– Det är smått fantastiskt att vi trots vår storlek lyckats samla nästan 95% av vår verksamhet på en och samma anläggning. Vi driver samtidigt ett gym i egen regi på idrottsplatsen, berättar Niklas Mattsson, Kanslichef.

Med över 2000 medlemmar innebär det att det är full aktivitet på anläggningen, från morgon till kväll, sju dagar i veckan.

– Vi har de senaste tio åren växt med drygt 700 medlemmar och än så länge har vi kunnat ta in alla som velat vara aktiva i Värmdö IF, men vi börjar närma oss en punkt där vi kanske tyvärr måste säga nej till folk som vill börja idrotta.

Därför har man också en vision om att kunna anlägga ytterligare en fotbollsplan.

– Vi har väldigt bra förutsättningar för att vara en Stockholmsförening men även vi börjar bli trångbodda. Därför är ytterligare en till fotbollsplan ett måste inom något år för att vi skall kunna fortsätta utveckla vår verksamhet och erbjuda plats till alla som vill spela fotboll i Värmdö IF.

Ytterligare ett steg i att kunna erbjuda de bästa möjliga förutsättningarna för barn och ungdomar har varit att fokusera mycket på ledarutveckling.

–  Två gånger per år arrangerar vi internt något som vi kallar ”Körkortsutbildning” för alla nya ledare. Den berör bland annat områden så som barn och ungdomars utveckling, ledarskap och avslutas med en genomgång av Värmdö IF:s värdegrunder och policys.

En bidragande orsak till att föreningen kunnat lägga ett sådant stort fokus på just ledarutveckling är Olof Stenhammar.

– Olof är bosatt på Värmdö och brinner verkligen för idrott och ledarutveckling. För fem år sedan gick han in och sponsrade oss med två miljoner kronor över en femårsperiod. En stor del av dessa pengar har varit öronmärkta för ledarutveckling och vi har nyss förlängt sponsoravtalet med ytterligare två år, vilket är fantastiskt kul, avslutar Niklas.

 

Vi på SportAdmin önskar Värmdö IF ett stort lycka till med deras fortsatta verksamhet! 

Vill er förening veta mer om hur SportAdmin kan underlätta ert administrativa arbete? Kontakta oss så berättar vi mer.