Skip to main content

Sedan 1970 har Linköpings Gymnastiksällskap bedrivit en uppskattad verksamhet i Linköping med omnejd. Med en varierad verksamhet där man hela tiden försöker anpassa sig till rådande förutsättningar i idrottsrörelsen har man växt till att bli en av Östergötlands största idrottsföreningar med över 1500 medlemmar.

– Vi erbjuder 22 olika träningspass i veckan till nästan 500 gruppträningsdeltagare, det är allt ifrån traditionell gympa till core, yoga och danspass, säger Fia Bagley, föreningskonsulent i LGS.

– Sedan har vi även barn- och ungdomsgympa för ett 55-tal olika grupper. Här är det allt ifrån spralliga tvååringar som tränar med sina föräldrar upp till flick- och pojkgrupper i elvaårsåldern. Därutöver har vi även fyra grupper i truppgymnastik.

Dessa är de två stora delarna som utgör LGS:s verksamhet och som präglas av att all träning sker på barnen och ungdomarnas villkor.

– Hela vår förening andas en känsla av att alla ska kunna få vara med, vi ska inte ha någon ”avbytarbänk”, utan alla ska träna utefter vad de själv vill.

Och att vara en del av LGS:s verksamhet är omåttligt populärt.

– Vi har ungefär 500 barn som köar för att komma in. Därför är det jättetråkigt att vi inte kan tillgodose alla på grund av brist på ledare och halltider.

Men trots att till exempel bristen på halltider kraftigt begränsar tillväxten av föreningen kommer där faktiskt trots allt något litet positivt ur det hela.

– Eftersom vi inte har någon hall så har vi vår verksamhet på olika skolor, vilket gör att våra medlemmar slipper köra in till oss och att våra instruktörer istället kommer till deras bostadsområden. Även om vissa hallar kanske är lite ”mossiga” så kommer vi väldigt nära våra medlemmar på detta sätt, vilket skapar en fin ”familjär” känsla inom föreningen, avslutar Fia.

 

Vi på SportAdmin önskar Linköpings GS ett stort lycka till med den fortsatta verksamheten och är spända på att följa föreningens utveckling!