Skip to main content
Är det dags att uppdatera hemsidan? Kul! Här har vi samlat lite inspiration och exempel på hur andra SportAdmin-föreningar arbetar med sina föreningshemsidor.
Grafiska bakgrundsbilder

Några av många föreningar som verkligen har utnyttjat möjligheten att ladda upp egna bakgrundsbilder är de två innebandyföreningarna Willands IBK Kristianstad och Munka-Ljungby IBK.

Båda föreningarna har skapat riktigt coola bakgrundsbilder som verkligen präglar föreningarnas profiler och således ger hemsidan ett väldigt välkomnande intryck.
Egna bakgrundsbilder
Andra föreningar har valt att ladda upp egna bakgrundsbilder och sedan lägga på ett passande färgfilter i hemsideverktyget. En väldigt enkel och stilren lösning, men ack så snygg.
Ta gärna en titt på hur exempelvis GF Örnarna och Gefle IF Ungdom kombinerar snygga bakgrundsbilder med att använda föreningens huvudfärger i menyerna. Eller varför inte ta en titt på hur Skara IBK faktiskt kombinerar en egen uppladdad bakgrundsbild med toppbild.
Andra småfinesser
Men där finns många andra småfinesser utöver bakgrundsbilden som kan ge hemsidan ett stort lyft. Höllviken Innebandyförening har till exempel bäddat in Highlights från SSL-kvalet (Youtube) i den nya HTML-boxen.
IBK Dalen å sin sida har skapat snygga bilder för att marknadsföra sina två höstcuper lite extra. Dessa har man sedan placerat i annonsfältet så att de är väl synliga när besökaren landar på startsidan.
KFUM IK Ulricehamn har genom att bädda in Youtube-filmer skapat en enkel ”Handbollsskola” med handbollstips på sin hemsida. Perfekt för både spelare, ledare och även nyfikna föräldrar som vill lära sig mer om handboll. På samma sätt har KFUM Ulricehamn också skapat en ledarsida med övningsförråd. Lättillgängligt och många gånger enklare med övningar på video än en övningsbok med bilder.