Skip to main content

SportAdmins grundare Rikard Persson tilldelas entreprenörsstipendium

By november 15, 2017juni 30th, 2021Pressmeddelande
SportAdmins Rikard Persson, en av två grundare av SportAdmin, tilldelas Familjen Knut & Ragnvi Jacobsson stiftelses entreprenörsstipendium på 150 000 kronor.

Familjen Knut & Ragnvi Jacobssons stiftelse letar efter entreprenörer som tillsammans med sitt företag bland annat visar prov på drivkraft och innovation.

Kriterier och värden som stämmer väl överens med Rikard Persson som tillsammans med Henrik Lehmann grundade SportAdmin 2005. Idag använder över 1 100 föreningar från 56 olika idrotter SportAdmin för sin föreningsadministration.

– Vi grundade SportAdmin för att förenkla administrationen för alla idrottsföreningar i Sverige. Framförallt ville vi minska den så tids- och kostnadskrävande administrationen och möjliggöra för föreningarna att istället lägga mer tid på det som egentligen räknas: att utveckla kärnverksamheten. Drygt 12 år senare har vi kommit en väldigt bra bit på vägen med ett automatiserat affärssystem för kansliet, en MedlemsApp för medlemmarna och en LedarApp för ledarna, berättar Rikard Persson.

– Jag är otroligt stolt, glad och inspirerad att få mottaga detta stipendium och det är ett otroligt fint kvitto på att vi verkligen är på rätt spår. Stipendiet kommer möjliggöra för mig att utveckla mitt ledarskap, vilket i sin tur kommer att hjälpa både mig och SportAdmin i vår ambition att fortsätta underlätta vardagen för alla ideella hjältar i Sverige.

Om Familjen Knut & Ragnvi Jacobssons stiftelse
Stiftelsen har som ändamål att stödja forskning och utbildning inom nyföretagande och företagsutveckling, med särskild inriktning mot företagets tillväxt, logistik, innovation, kvalitet och internationalisering, samt ergonomi och design. En del av stiftelsens ändamål, är att varje eller vartannat år utse en eller flera personer, som erhåller ”Familjen Knut och Ragnvi Jacobssons entreprenörsstipendium” för viljan att bryta ny mark.

I SportAdmins webbaserade plattform sköter idrottsföreningen hela sin föreningsadministration – från medlemshantering, fakturering, bokningar till sin kommunikation via hemsidan. Två appar – Medlems- och LedarAppen – underlättar vardagen för över 50 000 medlemmar och 20 000 ledare.

Plattformen är marknadsledande i Sverige och används av över 1 200 föreningar från 56 olika idrotter. SportAdmin grundades 2005 och har sitt huvudkontor i Malmö.