Skip to main content
Att ha en aktiv hemsida där ni regelbundet informerar om er verksamhet är viktigt både för era befintliga medlemmar – så att de inte går miste om viktig information – men också för andra intressenter, exempelvis nya medlemmar eller potentiella sponsorer.

Att uppdatera en hemsida kan vara tidskrävande – men det behöver inte vara det.

Om ni använder ett föreningssystem är redigeringsläget allt som oftast väldigt lättanvänt och inga programmeringskunskaper behövs, vilket gör att vem som helst kan uppdatera hemsidan.

Och om ni fördelar ansvaret för att uppdatera hemsidan krävs det faktiskt inte många timmars arbete per person/vecka.

Ta en titt på förslaget nedan på hur ni kan skapa en aktiv hemsida med relativt lite tidsinvestering per person.

Fasta månadsspalter:

 • Ordförandes spalt
  En gång i månaden skriver er ordförande en liten text om vad som hänt i föreningen under den gångna månaden och om vad som väntar härnäst. Kanske är där något nytt stort projekt på gång? Eller att förberedelserna inför årets cup just har satts igång?
 • Ungdomsansvarig/Konsulenten/Kanslistens kolumn
  En gång i månaden berättar också er Ungdomsansvarige/Kanslist om deras arbete. Kanske är där något speciellt som hänt som är värt att lyfta fram lite extra?
 • Månadens lag/grupp
  Innan säsongen tar vid kan ni lägga upp ett schema där 12 av era lag/grupper tilldelas vars en månad. Under månaden kan ledaren sedan skriva en kort text om laget/gruppen samtidigt laget/gruppen även tar över Instragram  under en veckas tid – för att ge en bättre inblick i de olika lagen/grupperna.
 • Månadens sponsor
  Låt era sponsorer få möjlighet att exponera sig själva på er hemsida genom att låta dem berätta mer om deras verksamhet och varför de har valt att stötta föreningen. Detta kan också vara en del som ingår i några av era sponsorpaket.

Varierande innehåll:

 • Representationslag/-gruppens nyheter
  Många föreningar väljer att även publicera representationslaget/gruppens nyheter på föreningshemsidan. Det kan till exempel vara inför en tävling eller en match följt av ett referat. Om ni har ett representationslag som aktivt skriver nyheter kan ni dra nytta av det på föreningshemsidan och på så sätt få ett bra flöde med nyheter även under veckorna.
 • Övriga nyheter
  Det dyker allt som oftast upp lite olika nyheter som är värda att skriva om under månadens gång. Det kan till exempel vara att det är dags för försäljning av produkter för att Tjäna Pengar till föreningen? Eller en kallelse till årsavslutning?
Tips!
Om ni inte redan har gjort det rekommenderar vi att uppdatera till ”Design Logga” eftersom ni då bland annat får tillgång till vår senaste funktion – Slideshow.
Och om ni inte redan använder SportAdmin Hemsida tar vi gärna fram ett kostnadsfritt designförslag – kontakta oss så hjälper vi er!