Skip to main content

”Hellre på plan än på stan” – så lyder innebandyföreningen Telge SIBK:s devis. Och trots tuff konkurrents från främst Stockholmsområdet är man idag en av Södermanlands största innebandyföreningar med runt 400 – 500 medlemmar.

– Vi har 20 lag, tre parasportalag, ett Allsvenskt damlag, ett herrlag i Division 1 och två JAS-lag (Juniorallsvenskan, reds. anm.). Våra seniorlag har också gjort lysande resultat i inledningen av säsongen och vi siktar mot SLL med damlaget, berättar Eva Bratland, kanslist Telge SIBK och fortsätter:

– Dessutom startar vi ett nytt knattelag varje år för flickor och pojkar. Detta hade självklart inte varit möjligt utan alla ideella krafter som vi har. Alla som har en uppgift gör mycket, och en del gör ännu mer.

Men trots en stabil verksamhet och ett stort föreningsengagemang drabbades föreningen av ett ordentligt bakslag 2013 när föreningens hall, Västergårdshallen, brann ner.

– Men sedan i september förra året har vi en nybyggd hall som vi verkligen är nöjda med. Här har vi en stor del av vår verksamhet, men vi nyttjar även fyra andra hallar då hela vår verksamhet inte får plats i enbart en hall.

Med en ny och modern hall så är det också en förening som andas optimism inför 2017.

– Målet är självklart att vi ska försöka ha ett lag i varje årskull, trots att det är tuff konkurrents från andra idrotter här i Södertälje. Dessutom arrangerade vi en ny innebandycup, Telge-cupen, för första gången nu i september – och den hoppas vi självklart ska växa och återkomma även nästa år.