Skip to main content

SportAdmins VD, Henrik Lehmann, invald i Gymnastikförbundets förbundsstyrelse

By juni 20, 2018juni 30th, 2021Pressmeddelande
Under ett förbundsmöte i maj valdes Henrik Lehmann in som ny ledamot i Gymnastikförbundet förbundsstyrelse.

Efter den aktiva karriären som elitgymnast tog Henrik tidigt steget in som kassör i GK Motus-Salto för snart 20 år sedan. Det var också i samband med det styrelsearbetet som Henrik Lehmann och Rikard Persson började utveckla ett system för föreningsadministration och fakturering – det som idag är SportAdmin.

Genom sitt engagemang i föreningslivet såg dem att där fanns väldigt mycket tid och pengar att spara genom att digitalisera föreningsadministrationen. Det öppnade i sin tur möjligheter att omfördela resurser från administration till det som egentligen är viktigt; att utveckla kärnverksamheten.

De senaste åren har Henrik suttit i både GF Näsets- och Gymnastikförbundet Syds styrelse. Nu lämnar han sin plats i Gymnastikförbundet Syd för att ta plats i förbundsstyrelsen.

– Det är självklart en väldigt stor ära att bli invald i förbundsstyrelsen och en dröm som går i uppfyllelse. Efter min aktiva karriär har jag hela tiden strävat efter att behålla kontakten och involvera mig i föreningslivet på en daglig basis, detta då jag under hela mitt liv sett vilken skillnad alla ideella hjältar gör i vårt samhälle. Gymnastiksverige, och föreningssverige i stort, är två fantastiska rörelser och det är självklart att jag vill försöka bidra med mina erfarenheter och kunskaper, säger Henrik.

I SportAdmins webbaserade plattform sköter idrottsföreningen hela sin föreningsadministration – från medlemshantering, fakturering, bokningar till sin kommunikation via hemsidan. Två appar – Medlems- och LedarAppen – underlättar vardagen för över 50 000 medlemmar och 20 000 ledare.

Plattformen är marknadsledande i Sverige och används av över 1 200 föreningar från 56 olika idrotter. SportAdmin grundades 2005 och har sitt huvudkontor i Malmö.