Skip to main content
Att lägga mängder av timmar på fakturering är både tråkigt och ineffektivt, något som gör att den ofta sätts i andra hand. Det man lätt glömmer är att faktureringen, och pengarna som blir resultat av den, är det som får föreningen att snurra och ibland kan vara avgörande för om verksamheten kan fortsätta drivas.

Vi på SportAdmin vet att det inte behöver vara så jobbigt. Därför har vi tagit fram fem tips för att förenkla faktureringen som kan hjälpa till när det börjar kännas tungrott.

  • Att skapa klassiska fakturor kommer alltid kräva ett visst arbete, men att använda Kortbetalning kan vara betydligt enklare! Glöm OCR-nummer och dagars fördröjning på de ingående pengarna.

  • Genom att kräva betalning innan man läggs in i träningsgruppen och får delta i aktiviteter kan vara ett sätt att få in pengarna snabbare. Tänk på att det är viktigt att förutsättningarna framgår tydligt för att undvika missförstånd.

  • Flytta fram det datum ni satt för att skicka ut fakturorna. Genom att skicka ut dem tidigare minskar ni risken för att behöva stressa ut påminnelser för att aktiviteten börjar om några dagar och chansen är större att pengarna hinner komma in i tid.

  • Internet är bra på att effektivisera processer, så även när det kommer till fakturor. Att skicka en e-faktura gör att den både anländer till mottagaren snabbare.

  • Kommunikation sker alltid på mottagarens villkor, vilket innebär att du måste tänka på hur du formulerar dig. Var tydlig med all information på fakturan i allt från vilka avgifter det är till när den ska vara betald så blir processen smidigare för båda parter.

Även om man förändrar sina rutiner och arbetar för att modernisera sin förening kan det kännas svårt att ta hand om det själv. Tur är då att SportAdmin kan lösa allt åt en. Systemet tar hand om hela processen, från bokning till betalning, utan att du behöver lyfta ett finger. Det innebär att du kan göra annat med din tid och lägga den på det som faktiskt är viktigt: att utveckla verksamheten.

Här kan du läsa mer om SportAdmins system och fördelar.