Skip to main content

Med våren runt hörnet är det dags att planera inför sommarens läger. Oavsett om din förening har arrangerat läger förut eller om det är första gången finns det mycket att ha i åtanke för att ge deltagarna en lärorik, rolig och trygg upplevelse. 

Men vad är egentligen viktigast att tänka på när det är dags att arrangera och planera sommarens fotbollsläger? 

Vi frågade Niklas, ett av våra senaste tillskott här på SportAdmin och tidigare projektledare för över 20(!) idrottsläger för barn och unga. Här kommer hans bästa tips för ett riktigt lyckat läger: 

Planering och struktur är A och O

Spika plats och datum så fort som möjligt så att ni kan skicka ut inbjudan till lägret. När ni vet hur många deltagare som ska vara med kan ni börja detaljplaneringen.

Skapa lagkänsla i ledargruppen – redan innan lägret börjar

Om ledargruppen är bekväma och trygga med varandra redan innan lägret börjar har ni en stabil grund att stå på. Då blir det lättare att fokusera på deltagarna upplevelse under lägret – istället för att behöva jobba med ledargruppens dynamik och lagkänsla. 

Ha tydlig förhållningsregler

Att deltagarna vet vilka ramar och förhållningsregler som gäller på lägret skapar trygghet. Snacka ihop er inom ledargruppen så att alla förmedlar samma budskap till deltagarna. Hur ska ni till exempel förhålla er till mobiltelefoner, sötsaker och sovtider?

Rätt och tillräcklig kost 

Ett lågt blodsocker gör ingen glad. Se till att det finns tillräckligt med mat och vatten för att fylla barnens behov och hålla energidepåerna uppe.

Våga ha kul och bjuda på sig själv 

Slutligen – deltagarna är där för att ha roligt och utvecklas på kuppen. Glöm inte bort att lägga in lättsamma inslag och bjud på dig själv.

Redo att kickstarta planeringen? Läs vidare här eller slå supporten en signal på 040 630 10 60 för att komma igång med SportAdmins egna verktyg för läger och camper. Vi hjälper dig ha all admin färdig – redan innan lägret börjar!