Skip to main content

SportAdmin inleder partnerskap med Ideella Folkspel

By mars 13, 2023mars 23rd, 2023Pressmeddelande

Sedan starten 1991 har ideella Folkspel betalat ut över 17,5 miljarder till svenskt föreningsliv. Nu tar SportAdmin tillsammans med Folkspel nästa steg i att digitalisera en tidigare analog bransch och göra försäljningen av Bingolotter ännu lättare för Sveriges idrottsföreningar. 

Föreningsförsäljningar av Bingolotter har länge varit en viktig inkomstkälla för idrottsföreningar. Bara senaste verksamhetsåret uppgick överskottet till Sveriges föreningar till 320 miljoner.  Det är en inkomstkälla som hjälper till att göra idrottsdrömmar – stora som små – till verklighet. Men det är också en inkomstkälla som är tidsintensiv och präglad av manuell hantering.  

Jag som själv har varit aktiv inom gymnastiken de senaste 30 åren vet vilket projekt det kan vara att sälja lotter och att det har varit förenat med en stor del administrativt arbete. Nu både automatiserar vi det och flyttar in det i SportAdmin, så att fler idrottsdrömmar kan bli till verklighet, säger Henrik, VD och grundare av SportAdmin. 

Under hösten genomfördes ett första pilottest med utvalda föreningar där funktionaliteten testades och förbättrades efter feedback från deltagarna. Så här långt har över 13 000 bingolotter sålts via SportAdmin via 170 lag. Just nu är föreningarna i full gång med att sälja Påsklotter till Bingolotto som löper fram till påskdagen, söndag 9 april.

Vi är riktigt glada över att kunna ta dessa tekniska steg tillsammans med SportAdmin. Allt som gör föreningslivet lättare och smidigare står vi bakom och därför ser vi fram emot att se vilken inverkan detta kommer att ha på föreningarna som väljer att sälja via SportAdmin, säger Calle Hellemar, ansvarig försäljning konsument, på Folkspel.

Har du frågor elller vill veta mer? Kontakta SportAdmin på info@sportadmin.se