Skip to main content

Svårt att hålla koll på allt spännande som händer i föreningsvärlden? Vi hjälper dig! Här hittar du senaste nytt från Riksidrottsförbundet och Riksdagen som på ett sätt eller ett annat påverkar er som idrottsförening. 

Nytt bidrag att söka: Fler äldre i rörelse

Satsar din förening på att engagera fler äldre personer? Isåfall kan ni söka bidrag från Riksidrottsförbundet för att utveckla er verksamhet. Obs! Sista dag för ansökan är 30 april så vänta inte för länge med er ansökan. 

Fritidskortet: Fler unga till föreningslivet

En ny rapport från Riksidrottsförbundet visar att deltagande i föreningslivet är lägre i socioekonomiskt svaga områden. Därför kommer regeringen att införa ett fritidskort med målet att skapa en mer meningsfull fritid för fler unga. För detta satsas 50 miljoner kr under 2023, 731 miljoner kr 2024 och därefter 792 miljoner kr årligen. 

Mer idrott i föreningssvaga områden

Riksidrottsförbundet får 100 miljoner kronor för att utveckla föreningslivet för barn och ungdomar i utsatta områden. Målet är att fler föreningar ska skapas och fler ledare ska utbildas för att driva verksamheterna. 

Ökade resurser för minskad ensamhet

Var fjärde person över 16 år känner sig ensamma. Nu satsar regeringen 300 miljoner kronor för att bryta den ofrivilliga ensamheten. En nationell strategi kommer att tas fram parallellt med att Sveriges kommuner för ökade resurser för att arbeta uppsökande för att motverka ensamhet. 

Föreningslivet har en viktig roll att spela i att bryta den ofrivilliga ensamheten bland både unga och äldre. Därför kommer även medel att delas ut till idrottsföreningar som jobbar för att minska ensamheten bland äldre. 

💌 Har vi missat någon nyhet som du tycker att vi borde lyfta upp? Pinga ida@sportadmin.se!