Skip to main content

Lagkassan

Gör lagkassan till ett lagarbete

Nu kan ditt lag bedriva försäljningar och skapa betalningar för aktiviteter – direkt i SportAdmin.

SÅ FUNKAR DETKOM IGÅNG DIREKT

För föreningen, laget & medlemmen

Lagkassan finns redan i SportAdmins appar skapar mer tid åt verksamheten underlättar lagkassörens vardag skapar transparens för hela laget

Funktioner

Ge föreningen allt till bokföringen

Lagkassans pengar är föreningens pengar – det slår skatteverket och riksidrottsförbundet fast. Därför ger vi föreningen det underlag som behövs direkt i SportAdmin. Vill du bokföra snabbare än någonsin kan du dessutom använda SIE-filer. Ladda ner, importera till din bokföringstjänst och se jobbet göras framför dina ögon!

Starta försäljningar för hela föreningen

Brukar din förening ta initiativ till försäljningar som sedan drivs av era lag och grupper? Nu kan du som administratör enkelt starta en försäljning för alla, eller utvalda, grupper. Under försäljningens gång kan du följa processen på gruppnivå och antalet sålda produkter på produktnivå.

Registrera intäkter & utgifter

Har lagkassans pengar rört sig utanför SportAdmin? Registrera transaktioner manuellt och se till att saldot stämmer – ner på öret.

Skapa betalningar för lagets medlemmar

Ska ditt lag åka på läger? Skicka en betalningsförfrågan lagets medlemmar och luta dig tillbaka. När betalningarna genomförs registreras de automatiskt i lagkassan, och pengarna trillar in på det konto du valt. Smidigt? Smidigt!

Öka lagets intäkter med försäljningar

Att åka på sommarens stora turnering är årets höjdpunkt. Att organisera försäljningen som finansierar den är motsatsen. Därför skapade vi en försäljningsfunktion som sköter administrationen åt er, så att ni kan fokusera på att sälja så mycket ni bara kan – både fysiskt och digitalt.

Översikt i realtid

Översikten är lagkassörens samlade vy för alla lagkassans transaktioner. Med ett knapptryck kan du se transaktionernas detaljer, medlemmens individsaldo och snabbt hitta det du söker efter.

Automatisk medlemsadministration

Låt oss ta hand om det grundläggande, så kan du lägga tiden på det som verkligen skapar nytta för laget. Genom integrationen till SportAdmin hålls gruppen uppdaterad automatiskt – allt för att du som lagkassör ska kunna göra jobbet smärtfritt.

Sälj och ta betalt i din smartphone

Med försäljningsfunktionen är det enklare – och smidigare – än någonsin att tjäna in pengar till lagkassan.

När din lagkassa startar en försäljning får du som medlem en personlig länk till din egen webbshop som du kan ta emot beställningar genom. Med samma webbshop kan du dessutom ta emot beställningar vid dörrknackning. Köparen betalar direkt och du kan själv markera när beställningen levererats. Med andra ord kan du lägga all din tid på att sälja så mycket du bara kan!

Få koll på ditt och lagets saldo

Via översikten i MedlemsAppen kan du enkelt se både ditt och lagets totala saldo. På så sätt får du en insyn i lagets ekonomi och hur lagkassans medel används.

Regelverk & skatteverk

För att ni ska kunna följa lagar & regler – utan att lyfta ett finger.

Att bedriva en lagkassa är idag en självklarhet för många lag, men långt ifrån alla känner till det regelverk som omgärdar den. Därför har vi gjort en lösning som innebär att du inte behöver lyfta ett finger för att uppfylla det. Nedan finner du svar på de vanligaste frågorna om lagkassans juridiska bitar.

Vem är juridiskt ansvarig för en lagkassa?

Lagkassor tillhör, juridiskt sett, föreningen. Även om lagkassans pengar förvaras separat, tillhör pengarna föreningen och inte det enskilda laget.

Hur ska en lagkassa bokföras korrekt?

Eftersom lagkassan tillhör föreningen, måste lagkassans händelser finnas med i föreningens bokföring.

Vem bestämmer hur en lagkassas pengar ska användas?

Föreningens styrelse är ansvarig för att bestämma hur lagkassans pengar ska användas.

Vem måste ges insyn i en lagkassa?

Föreningen som lagkassan tillhör måste ges full insyn i lagkassan, för att en korrekt bokföring ska kunna genomföras. Detta skapar trygghet för medlemmar, föräldrar, lagkassören och föreningen.

Vad säger Skatteverket?

Skatteverkets hemsida kan du läsa mer om de regler och krav som måste uppfyllas.

Vad säger Riksidrottsförbundet?

På Riksidrottsförbundets hemsida finns dokumentet Idrottens Redovisning som innehåller allt du behöver veta ur ett föreningsperspektiv.

Kom igång direkt

Lagkassan är en del av LedarAppen, MedlemsAppen och SportAdmin Medlemshantering. Därför kan du som kund hos SportAdmin komma igång redan idag. Öppna din LedarApp, navigera till Lagkassan i bottenmenyn, aktivera den för ditt lag – och gör Lagkassan till ett lagarbete!