Skip to main content

Inblick hos: Tranemo Innebandyklubb

By juni 25, 2018augusti 2nd, 2021Föreningscase

Att gå från att ha alla uppgifter nedskrivna på papper till ett digitalt medlemssystem kan vara ett stort steg att ta, och dess utmaningar fick Jonas Nydén och hans förening Tranemo Innebandyklubb uppleva när de 2012 tog steget in i SportAdmins värld.

– Vi gick från medlemsregister i Excel-ark och ett faktureringssystem som innebar en handskriven lapp med alla uppgifter som krävdes till ett avancerat system som gav oss en helt annan överblick.

Jonas beskriver att det till en början var mycket administrativt arbete med att lägga in alla medlemmar i registret men att översikten på framförallt föreningens ekonomi gynnats av systemet. Nu kan de enkelt matcha betalningarna mot sin egna bank och därmed hålla koll på vem som betalt eller inte på ett smidigt sätt.

Den automatiska överföringen av lagets matcher från tabellen till hemsidan är en annan funktion som gillas starkt hos klubben.

– Det är aldrig någon tvekan om vad som pågår i helgen, och det bästa är att vi inte behöver lägga ner en enda minut av vår tid för att det ska vara så, systemet sköter allt det åt oss.

I takt med att föreningen växer och att de idag med sina 220 medlemmar är större än någonsin landar mer och mer ansvar på ledarna, något som föreningen löst genom att ledarna själva lägger upp tider på hemsidan.

– Hemsidefunktionen har blivit hjärtat i vår verksamhet och är väldigt viktig för oss och våra ledare!

 

Vi på SportAdmin önskar Tranemo Innebandyklubb ett stort lycka till med den fortsatta verksamheten och är spända på att följa föreningens utveckling!