Skip to main content

Ett system för hemsida. Ett annat för administration. Och ett tredje för ekonomin. Det var så Värmdö Idrottsförening arbetade innan SportAdmin, och som en flersektionsförening med över 2000 medlemmar blir det en hel del jobb.

– Först var vi tvungna att lägga in alla medlemmar på hemsidan, sen i affärssystemet. Allt dubbelarbete tröttade ut en och var väl en av anledningarna till att SportAdmin lockade från första början.

Att gå över till SportAdmin beskriver Niklas Mattsson, föreningens kanslichef, som en frihet.

– Att kunna koppla ihop medlemsregister och hemsida var både tidsbesparande och förenklande, och att man dessutom fick mycket hjälp vid uppsättning på utbildningarna gjorde att vi kunde känna oss trygga i programmet redan från början.

Något som Värmdö IF upplevt som viktigt är ett stabilt system som orkar trycket som deras förening innebär vid vissa tidpunkter. Med sektionerna fotboll, innebandy, handboll och friidrott har föreningen högsäsong året om, och det är viktigt att allt kan rulla på för de 400 ideella ledarna och resten av verksamheten.

Sedan föreningen anslöt sig till SportAdmin 2012 har det hänt mycket, och Niklas berättar bland annat om LedarAppen som väldigt utvecklande för verksamheten.

– Närvarorapporteringen har förändrats enormt sedan appen lanserades. Nu har vi täckning på de flesta träningar eftersom ledarna kan rapportera på plats direkt i telefonen. Vi har även marknadsfört MedlemsAppen både hos aktiva och föräldrar, något som vi hoppas kan förenkla deras vardag lika mycket som den administrativa delen i SportAdmin förenklat vår.

För att möjliggöra arbete i SportAdmin i alla delar av verksamheten har Värmdö IF skapat en intern lagledarutbildning där de utbildar nya ledare i systemet. Där får ledarna information om allt från hur man hanterar närvarorapporteringen till hur man lägger in en extra träning i kalendern.

– Vi upplever SportAdmin som så tydligt att man som ny ledare kan förstå det på en kortare utbildning, något som vi ser mycket positivt på då det sparar oss mycket tid.

 

Vi på SportAdmin önskar Värmdö Idrottsförening ett stort lycka till med den fortsatta verksamheten och är spända på att följa föreningens utveckling!