Skip to main content
Ni har väl inte missat att ni nu kan redigera era digitala medlemskort på egen hand? Här har vi samlat några tips på hur ni kan tänka när ni skapar ert medlemskort.

Använd bilder i rätt storlek

Desto högre kvalité på bilderna, desto tydligare blir medlemskortet. Bilderna kommer automatiskt anpassa sig för att passa på medlemskortet, men det kan vara bra att tänka att bakgrunden bör vara stående för att kvalitén ska bli så bra som möjligt på mobila enheter.

Gör bakgrunden lite mörkare

För att framhäva loggan kan det vara snyggt att göra bakgrunden lite mörkare. Om ni använder reflektionen av er logga, alternativet “Färg”, som bakgrund kan ni välja en mörkare färgkod än färgen på er logga. Använder ni en bild som bakgrund går det att göra bilden lite mörkare med ett redigeringsprogram.

Byt färg på bakgrund och text

Genom att byta färg på bakgrunden och texten kan man göra upplevelsen tydligare. Ljus text mot mörk bakgrund och mörk text mot ljus bakgrund brukar vara en bra fingervisning – men att testa sig fram är alltid det bästa!

Visa bara det som ni vill använda

Under “Översikt” och Redigeringspennan på det aktiva medlemskortet kan ni bocka i eller ur det ni vill ska synas. Det gör att ni inte behöver ha med onödig information på medlemmarnas medlemskort. Visa bara det som behövs – det ger ett renare intryck.

Digitala medlemskort är en del av Kansliservice. Läs mer om Kansliservice eller boka en demo.