Skip to main content

Idrottssverige är fullt av unga ledare som varje dag får verksamheten att rulla. I en del föreningar kan man även finna dessa ungdomar bakom förhandlingsbordet, i en styrelse. De är där för att skapa förändring och att utforska sin ledarroll i tidig ålder. De gör ett viktigt arbete som är värt att uppmärksamma.

Att föreningssverige är fullt av unga ledare, som varje vecka driver verksamhet för tusentals barn och ungdomar, är en ytterst stor styrka för vårt svenska föreningsliv. De gör en otrolig insats som gör att att Sverige kan stoltsera med ett föreningsliv i världsklass.

Föreningssverige är också mitt uppe i en generationsväxling och föreningslivet utmanas ständigt av att hänga med i den snabba samhällsutvecklingen. Unga ideella ledare kommer med andra ord spela en viktigare roll än någonsin.

Det vill vi uppmärksamma. Vi vill höra om hur unga upplever föreningssverige, vilka utmaningar som finns och hur de måste tacklas, vilka drömmar våra unga har för föreningslivet och framför allt vad de gör för att skapa förändring.

För att inspirera, lyfta fram och upptäcka.

Därför inleder vi nu en artikelserie som kommer lyfta fram unga som aktivt engagerar sig inom idrottsrörelsen. Redan denna vecka kommer det dyka upp en intervju med Gustav Plantin, ordförande i Staffanstorps United, som redan som 18-åring tog första steget in i sin styrelse. Missa inte den!

Känner du en ung ledare vars engagemang bör uppmärksammas?

Tveka inte att höra av dig till oss på info@foreningsvan.se