Skip to main content

En dag med Ken Kvist

By maj 7, 2019juni 30th, 2021Föreningsvän

Ken Kvist, som har spenderat hela sitt vuxna liv i Höllvikens Boxningsklubb i rollen som allt från aktiv idrottare till tränare och sportchef, blev i mars utsedd till Årets Eldsjäl. Nyligen publicerade vi en artikel där han berättar om hur det kändes att motta den ärofyllda utmärkelsen, och vad som driver honom att göra det han gör. Läs hela artikeln här →

För att få ytterligare en inblick i hur vardagen för Årets Eldsjäl kan se ut tog han även över vår Instagram under en dag – såhär såg det ut:

07:35 – Lugnet före stormen
Dagen för Ken Kvist inleds som vanligt på Höllvikens Boxningsklubb. Innan veckans första pass drar igång passar han på att ta ett par minuter för sig själv i hallen. Under dagen ska hela fem pass hinnas med – med allt från små kids till pensionärer.

08:20 – Länge leve livet
Under dagens första pass får Ken hänga med, vad han beskriver som, världens bästa pensionärsgäng. Gruppen kallas för “Länge leve livet” eller “LLL” och tränar för att ha roligt och stärka sina kroppar. Här genomförs varje slag med ett leende på läpparna. Det började med med personlig träning för ”GP”, sen kom ”Kung Hampus” och ”Skrangel-Olle”. Ett år senare är vi ett 50-tal pensionärer som tränar och skrattar tillsammans, står det i passets beskrivning på klubbhemsidan.

09:30 – Stora planer
Efter att ha kickstartat veckan klämmer Ken in ett planeringsmöte med klubbens CROSSBOX-instruktör Jonas Cawalli. Tillsammans gör de upp stora planer inför sommaren.

11:05 – På besök hos Swedbank
Innan lunch är det dags för ett besök hos Swedbank i Höllviken, där klubben får hjälp med banktjänster. Dessutom är banken en grym stöttepelare för deras ungdomssatsning, menar Ken, och tillsammans bollar de idéer för hur de kan förbättra den.

12:45 – Vinster ska firas
Nästa möte är med Darko, restaurangchef för Millennium i Höllviken, som hjälpte Ken att anordna sin eldsjälsfest. “Kvällen hölls för att tacka alla som finns i min vardag och för att fira gemenskapen i BK Höllviken”, säger Ken, och fortsätter: “Darko gjorde kvällen perfekt”.

15:20 – Mitt favoritpass
På eftermiddagen drar Kens favoritpass igång – Miniknatteträning med kids mellan 6 och 8 år. Alla pass med gruppen är byggda på ledorden respekt, disciplin och på ett kul vis.

16:20 – Samma ledord men tuffare
En timme senare är dagens tredje pass i full gång, och denna gången är det Storknattegruppens barn på mellan 10 och 13 år som snörat på boxningshandskarna. De tränar enligt samma ledord, men lite tuffare, menar Ken.

17:15 – Svenska mästare i full action
På kvällen drar tävlingsboxarna igång med ett tvåtimmarspass. De tränar hårdare än någonsin för att nå sina mål. Just denna idag är det teknik, parövningar och sparring på schemat.

19:15 – Dagens sista pass
Sist ut för dagen är Motionsgruppen, dit alla oavsett ålder och tidigare boxningserfarenhet är välkomna.