Skip to main content

Digitala verktyg för en styrelse

By maj 11, 2019juni 30th, 2021Föreningsvän

Google Drive

Google Drive är ett utmärkt ställe att lagra föreningens dokument på. Det gör att ni kan skapa olika mappar för ex. föreningens olika arbetsgrupper. Genom att samla alla dokument här har alla tillgång till dem, när som helst.

Att använda ex. Google Docs gör också att flera personer samtidigt kan vara inne och redigera i samma dokument. Det innebär att ni inte längre behöver ha ett Word-dokument som skickas runt via e-mail. Och där det är helt omöjligt att hålla koll på vilken som är den senaste versionen.

Trello

Trello är ett projektplaneringssystem som är väldigt enkelt och användarvänligt. Här kan ni skapa upp olika “tavlor”, t.ex. en tavla för vad som ska göras till nästa styrelsemöte.

På varje tavla kan ni sedan addera “kort” eller “to-dos”. Här kan ni beskriva uppgiften som behövs göras eller undersökas och sedan tilldela kortet till en viss person. Därefter har övriga möjlighet att t.ex. kommentera på kortet, etc.

Detta ger en tydlig översikt över vad som behöver göras och vad som just nu pågår. Dessutom behöver man inte leta upp mailkonversationer utan har allt på ett och samma ställe.

Buffer

Att hålla ens sociala medier uppdaterade är en viktig komponent i att sprida information om föreningen. Dels för att attrahera nya medlemmar, men också för att uppdatera befintliga. Med Buffer kan ni på förhand lägga in alla era uppdateringar, bilder och filmer, på till exempel Facebook, Instagram och Twitter.

Ni sätter datum och tid när det ska publiceras (eller låter Buffer publicera det vid bästa tillfälle) och sen sköts allt per automatik. Förutom mervärdet i att information publiceras automatiskt kan ni också få tillgång till en del statistik.

Mailchimp

Ett månatligt nyhetsbrev till föreningens medlemmar och sponsorer är ingen dum idé. Det ökar transparensen i föreningen och gör också att medlemmarna är uppdaterade om vad som pågår. Med hjälp av Mailchimp kan ni dels ha flera olika maillistor (ex. medlemmar och sponsorer) och även bygga upp snygga nyhetsbrev via deras “drag and drop-builder”.

Ett extra plus med Mailchimp är att ni också kan få ut en mängd statistik. Till exempel hur många som har öppnat nyhetsbrevet och vilka länkar som har klickats på mest.

Surveymonkey

Att göra olika undersökningar för att få in information och feedback från medlemmar och ledare är värdefullt.

Med Surveymonkey kan föreningen skapa avancerade formulär men också få tillgång till ett kraftfullt verktyg för att följa upp resultaten.