Skip to main content

En dag med Cityidrott

By juni 22, 2019juni 30th, 2021Föreningsvän

För en vecka sedan lade vi upp en artikel om Cityidrott – Landskronas samverkansmodell för hållbar idrott. För att råda bot på den negativa trenden vi ser i ungas idrottsutövande låter projektet barn från hela kommunen testa olika sporter direkt efter skoltid, helt förutsättningslöst. Hela artikeln om Cityidrott kan du hitta här →

För att visa hur de bedriver sitt arbete tog de under en dag över vår Instagram. Resultatet kan du se här nedan!

Heldag på Tosselilla sommarland
Under sommaren erbjuder Cityidrott aktiviteter för alla barn och ungdomar i kommunen med omnejd varje vardag. 90 olika programpunkter ska hinnas med på 4 veckor, och allt från simskola till utomhusbio ligger på schemat. Just denna dagen gick den årliga busslasten med tjejer till Tosselilla för en dag med bad och bus. ”Förhoppningsvis blir det mycket äventyr, minnen och nya vänner”, säger dem.

Prova på-verksamhet
Ett medlemskap hos Cityidrott kostar inte mer än 50 kronor per kalenderår, och gäller för alla barn och ungdomar mellan 6 och 12 år. Med medlemskapet får man tillgång till 23 timmar extra idrottande i veckan, under vilka man får prova på många olika typer av sporter. Under sommaren utökas verksamheten, och hela dagarna fylls med aktiviteter.

Håller igång i väntan på åkbanden
Cityidrott strävar efter att ha en positiv inverkan på barn och ungdomars hälsa, och jobbar mycket med att främja en aktiv fritid. Men aktivitet kommer i alla dess former, och behöver inte förknippas med tävling och prestation – något som dansuppvisning i väntan på åkbanden är ett utmärkt exempel på.

Sommarhäng på Lagunen
I vanliga fall håller Cityidrott till på olika skolor runtom i Landskrona, men under somrarna slår de upp sin container på Lagunen dit alla barn och ungdomar kan komma och låna gratis idrottsutrustning och hänga hela sommarlovet.

Gratis Wi-Fi
För de som vill finns det även en lite lugnare avdelning med soffor, fåtöljer sällskapsspel och laddstationer till mobilerna. Självklart har de även gratis Wi-Fi, skriver dem. För Cityidrott är det viktigt att nå ut till så många barn som möjligt, och välkomna alla typer av intressen.

Eventfylld vecka
Vecka 29 arrangerar Cityidrott tillsammans med Landskrona Stad en vecka fylld med roliga event. I schemat går det bland annat att hitta utomhusbio, barngala, vattenkrig, konsert och barnkalas.

Slimeparty i Glumslöv
Samtidigt som en grupp åkte till Tomelilla fick en annan testa på att tillverka slime.