Skip to main content

2021 har för många varit ett väldigt utmanande år på alla sätt och vis, så också för den svenska idrottsrörelsen som än en gång har varit tvungen att ställa om och därigenom göra otroliga insatser.

Vi på SportAdmin har också haft ett utmanande och intensivt år, men samtidigt också ett av de mest utvecklande och mest lärorika. Detta mycket tack vare all den dagliga kontakt som vi har med den svenska idrottsrörelsen och våra användare.

Det ligger också i vårt DNA att hela tiden titta framåt i vår strävan att fortsätta förenkla vardagen och skapa bättre förutsättningar för alla ideella hjältar.

Det är lite som att vara ute på en ständig resa eller att träna inför ett lopp – du sätter upp nya mål och ser de kommande möjligheterna som ligger i horisonten.

Men det är viktigt att ibland (eller snarare ofta) stanna upp, reflektera och titta bakåt. Det hjälper dig att se vilka framsteg du har gjort på dina resa.

Så här är SportAdmin Wrapped 2021.

Ett år av utveckling

 

Vi har gjort stora produktmässiga och tekniska förflyttningar inom flera områden. Investeringar som har gett resultat under året som gått men som framförallt skapat bättre förutsättningar för att kunna generera ännu större användarvärde kommande år.

Vi började året med att för första gången i SportAdmins historia ha två parallella produktteam.

Därefter har vi genomfört fem 6-veckorscykler, fyra tekniska sprintar, tre cooldownsprintar och en sommarsprint. Addera till det två stycken mini-Google Design Sprintar, en tvådagars-hackathon för hela företaget och en SportAdmin Tank.

Detta har, förutom en mängd features och förbättringar, också resulterat i några lite större höjdpunkter under året:

  • En första version av Lagkassan
  • En MedlemsApp som slog veckorekord i form av 110 000 unika användare
  • Ett Customer Health Score som mäter NPS, användarupplevelse och supportupplevelse direkt inne i systemet och ger oss värdefull instant feedback

En annan viktig milstolpe under hösten är att vi också har påbörjat en ny resa i form av vårt nya Design system, Idealis.

En växande SportAdmin-familj

 

På grund av en pandemi har vi tillsammans med idrottsföreningarna verkligen tvingats att hitta kreativa sätt för att både utveckla föreningsverksamheten och den dagliga verksamheten med SportAdmin.

Vår Customer Success-avdelning har genomfört över 600 utvecklingsmöten med våra idrottsföreningar.

Och när vi stänger 2021 gör vi det genom att samtidigt välkomna över 120 nya idrottsföreningar och över 2 500 lag/grupper till SportAdmin!

Det gör att det nu är över 1 300 idrottsföreningar i hela Sverige som varje dag förenklar sin vardag med SportAdmin.

En support i världsklass

 

Medan många andra helt digitaliserar och automatiserar sina supporttjänster så ser vi ett fortsatt stort värde av att tillhandahålla en hybridlösning. Att kunna ringa och få prata med en riktig människa (och inte en chattbot) möjliggör att vi fortsatt kan möta alla våra olika användare på deras villkor.

Vår supports tidigare (och nuvarande) erfarenheter från roller inom föreningslivet är också otroligt värdefull och gör att vi inte bara kan erbjuda support kring SportAdmin som system, utan också gällande föreningsutveckling rent generellt.

Under året introducerade Supporten också “Everyone på Support” där samtliga medarbetare, oavsett avdelning, satt en förmiddag på Supporten och pratade med våra användare. Ett otroligt lyckat initiativ som lär återkomma under 2022.

Mer än bara ett föreningssystem

När yttre förutsättningar satte stopp för våra så uppskattade Meetups ställde vi om till webinar-formatet – som ett Meetup, fast digitalt.

Under hösten genomförde vi tre webinars med drygt 300 deltagare som fick chansen att ta del av SportAdmins nyaste funktioner och inspiration till föreningsutveckling. Tillfällena gav oss en chans vi saknat i över två års tid – att få träffa våra superanvändare – och de lär bli fler i väntan på det där normalläget vi nästan börjat glömma.

Ja, de lär faktiskt bli många fler. För även när SportAdmin Meetup kommer tillbaka kommer det att finnas plats för ett och annat webinar.

LÄS MER OM VÅRA WEBINAR ➞

Traineeprogram

 

2021 var också året då vårt Traineeprogram som såg dagens ljus för första gången. Under hösten har samtliga av våra nyanställda genomgått en rad olika aktiviteter:

  • Introduktion till värdegrund
  • Produktutbildning
  • Skugga en kollegas arbetsdag
  • Föreläsning kring självledarskap och hållbarhet
  • Kontakt med en fadderförening

Målen med hela Traineeprogrammet har varit att introducera våra nyanställda på ett enklare sätt i hela organisationen, skapa en förståelse för våra olika avdelningar, navigera i våra olika produkter, men också att reflektera kring självledarskap och att faktiskt få träffa våra föreningar.

LÄS MER PÅ VÅR TRAINEESIDA ➞

Legendariskt – en SportAdminpodd

 

Anekdoter från föreningslivet är en podcast av och med SportAdmin. Här tar vi upp egna och inskickade erfarenheter från gånger när det kanske inte alltid gått som planerat. Alla har vi varit med om hysteriska saker i idrottssammanhang och här delar vi med oss och skrattar åt oss själva tillsammans.

AVSNITT 1: FÖSSTA FÖSSÖKET ➞

Tack för 2021

Allt har definitivt inte varit en spikrak resa mot mållinjen och vi har haft våra utmaningar längs resans gång. Men det som verkligen har uppenbarat sig i dessa stunder är den enorma prestigelösheten, vilket också har varit en starkt bidragande orsak till att vi också lyckats ta oss över även de högsta bergstopparna till slut.

Nu ser vi med stor tillförsikt och ödmjukhet fram emot 2022.